Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304, Ymor

 
 
Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-12-18 23:35

Hallo allen,

De afgelopen periode heb ik 2 topics geopend over Duke en hierin is duidelijk geworden dat Duke in zijn afval proces zat. Nu is hij al flink wat kwijt. Nu brengt dit proces ook veel vragen met zich mee en heel veel uitzoekwerk. Hij moet zeker nog wel een aantal kilo kwijt.

Graag wil ik jullie meenemen in dit proces en lijkt het me erg leuk om in dit topic de ups en downs te bespreken. Daarnaast de progressie van training en dergelijke te bespreken, doelen te stellen maar bovenal ook vragen aan elkaar te kunnen stellen. Zoals mijn paard wordt, nu hij is afgevallen, heel explosief, hoe kan ik hiermee omgaan? Of, ik blijf steken terwijl de voeding geoptimaliseerd is, hoe kan ik het beste trainen?

Ik weet dat er topics zijn over afvallen, topics over Trainingsprogressie maar deze combi ben ik helaas nog niet tegengekomen. Dit is een topic om lekker te kletsen en tips en trucs over onze dikkies uit te wisselen.

Ik zal aftrappen om daarbij ook gelijk een voorbeeld te geven om jezelf te introduceren:

Naam paard: Duke
Ras: Haflinger x Fries
Stokmaat: 1.60m ongeveer
Gewicht: toen ik net met hem bezig ging 815 kilo, nu 730 kilo.
Voer: 1x 3 handjes muesli 0gr suiker, 4x per dag normale portie hooi + overdag buiten in een paddock.
Doel gewicht: nog meer van zijn buikje af.
Trainingsdoel: duke kon niks toen ik met hem begon, inmiddels kunnen we redelijk een rondje rijden. De galop moet nog geleerd worden.


Waar loop ik tegenaan: duke is sinds hij is afgevallen erg explosief. Hij vindt veel eng en is erg schrikachtig. Hij kan onder het rijden soms erg vreemd uit de hoek komen. Ik heb hier zijn voer op aangepast, en het gaat beter sinds we een andere stal hebben gevonden.

Duke voor het afvallen op 814 kilo. Hier knapt hij bijna uit zijn vel:

Afbeelding

Duke dit weekend:

Afbeelding


Ik hoor graag jullie verhalen, ervaringen, doelen. Noem maar op.

Ik hoop dat we een leuke groep kunnen vormen en updates kunnen geven over afvallen, training, gedrag etc!


Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-12-18 16:37

Bedankt voor je antwoord! Ik ga er even naar kijken. Zelf ben ik ook aan het kijken geweest naar magnesium om dit bij te voeren vanwege de afbraak van suikers en omdat het wellicht stress verminderd.

Bij duke heb ik geaccepteerd dat zijn dikke nek nooit meer weggaat. Hij is erg lang hengst gebleven en daardoor is zijn nek ook deels een hengsten nek.

Vandaag had ik weer les en had hij een koppige dag. Continu bit vastpakken, nek erin gooien en de kant opgaan die hij op wil ipv die ik op wil. Hopelijk gaat er een tijd komen dat we met rijden niet eerst hoeven uitvechten wie de baas is.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-18 13:17

Daar heb ik wel over gedacht om hem daarop te laten testen. Echter is nu zijn nek en staart aanzet niet meer hard. De staart aanzet is nooit hard geweest trouwens. Ik zal eens opzoeken qua testen, is zeker interessant en goed om te laten testen.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-18 16:16

Leuk dat je ook mee komt praten en denken!

Die is ook flink een tonnetje ja! :j

Dat schuren deed Duke ook! Alleen nu hij is afgevallen is hij er mee gestopt. Zijn manen en staart zijn veel gezonder en mooier nu.

Gaan ze bij jou ‘s nachts ook op stal of in een paddock? Dat heeft bij mij ook al enorm geholpen.


Ik ben nog steeds op zoek naar een goed zadel. Wat een drama met Duke zijn bouw!

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-18 16:51

Granoek schreef:
Wauw jouw Duke is inderdaad nog meer buffel dan mijn Duke, had je topics wel gezien maar volgens mij nog geen foto's. Aardige BUFFEL ja :D


Ja zo wordt hij gekscherend ook op stal genoemd. Pas op de buffel komt eraan! Qua grootte valt hij mee maar door zijn vormen lijkt hij massief. Naast jouw duke zal hij een ukkie lijken haha!

Even weer een vergelijkingsfoto:

Zijn nek is hier al mooier en soepeler (dunner) dan eerst:

Afbeelding

@mer lastig is dat hè! De eerste kilo’s vliegen er meestal letterlijk af maar daarna gaat het langzaamaan beter.

Wat ik ook deed is azijn over zijn hooi. Daardoor voert hij de gassen sneller af. Ik merkte dat dit heel veel verlichting bij hem heeft gegeven!

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-18 17:15

Ja klopt duke stond ook vaak geen gras te eten inderdaad. Dat het fructose gehalte laag is scheelt ook al een hoop. Duke gaat overdag op de wei/paddock. Er is weinig gras wat voor hem voordelig is. En hij staat niet meer op de koeienweide wat ook al een hoopt scheelt. De verhuizing heeft hem goed gedaan.

Graasmasker hoor ik ook goede dingen over. Dat ze er flink van afvallen. Welke wil je gaan aanschaffen? Ik heb toen destijds die van shires gekocht omdat deze volledig bedekt was met bont waardoor er geen schuurplekken kwamen.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-18 20:16

@eilinora, sommige factoren kan je niks aan doen maar je doet zo lees ik super je best om het te verminderen. Soms moet je creatief zijn. Als me nog iets te binnen schiet dan zal ik het zeker posten.

@marjan1984 welkom! Dat is een mooi buikje inderdaad! Wat voer jij?

Bij ons op stal komt 15 januari een vrouw die met paarden praat. Ze gaat ook met duke ‘praten’. Nu ben ik vrij nuchter en meestal sceptisch over dit soort dingen maar ik laat me verrassen. Wellicht komen er nog bijzondere dingen naar boven.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-18 23:32

Malle1970 schreef:
Galop hoeft hij niet te leren hoor :D Dat kunnen ze zodra ze geboren zijn. En dat zou ik zeker veel met hem doen, daardoor train je nog veel meer en kun je vooral dat explosieve gedrag kwijt..........hij krijgt conditie en ga lekker met hem stukken galopperen, zul je zien dat hij veel braver wordt.


Bedoel meer het knopje galop als ik aan het rijden ben. Dat kent een paard niet uit zichzelf heb ik altijd geleerd (correct me if i’m wrong!). Ik denk ook als eenmaal die erop zit hij ook beter te hanteren is.

Tot nu toe longeer ik hem eerst voor het rijden en laat ik hem flink rennen om daarna correct bezig te gaan met het rijden. Wellicht niet de beste manier maar voor nu werkt het. Mocht iemand hier tips over hebben dan hoor ik dat uiteraard graag.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-18 00:04

@limilou wauw wat een verschil zeg!! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Mooi in verhouding nu.

@malle1970 dat heb ik nooit geweten, ga er gelijk mee aan de slag. Bedankt voor de tip.
Doe je dat aan de longe? Als ik dat wil gaan doen zonder dat iemand de longe vasthoudt dan ben ik bang dat hij het bit vast gaat pakken en elke kant op rent die hij wil.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-18 00:35

@malle1970 dankjewel voor de tips! Galopperen aan de longe kent hij inmiddels dus dat is al een pluspunt. Ik ga ermee aan de slag!!

@daphara lijkt me een leuk plan! Volgens mij zijn er redelijk wat inderdaad

@bigone dankjewel, de vitaminebrok kwam vaker voorbij. Ik ga kijken voor de pavo vital en testen hoe hij daarop is. Bloed en mest wil ik inderdaad ook nog gaan testen.

@granoek @malle1970 ik ben hier ook benieuwd naar. Inmiddels is Duke er klaar voor om het te leren maar naar waarom meteen de eerste keer ben ik ook nieuwsgierig naar!

Heb nu al zoveel geleerd nav dit topic!

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-18 21:30

@limilou dat klinkt goed. Ik denk ook dat ik nog wel wat winst kan betaling doormiddel van training. Daarin ben ik niet altijd even consequent.

De discussie wanneer wel/niet stappen/galopperen weet ik niet zoveel vanaf. Duke ben ik nu aan het beleren onder goede begeleiding. Dat gaat tot nu toe erg goed.

Ik heb besloten om een pasconsult te laten doen voor een zadel, waarbij de voorkeur uitgaat naar semi-boomloos. Er zijn tegenwoordig veel mooie zadels met een dressuurlook, en stevige zit voor mijzelf. En ik denk dat ik Duke daar ook het meeste plezier mee doe.

Ik heb vandaag weer een vergelijkingsfoto gemaakt. En dit boven een foto in september gezet. Dan kan je goed verschil zien:

Afbeelding

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-18 21:46

Wat leuk!! Praat gezellig mee zou ik zo zeggen!

Die eerste foto ziet ze er het beste uit vind ik. Bij de laatste foto staat 2019 maar dat moet een ander jaartal zijn denk ik of niet?
De middelste ziet ze er ook flink overbouwd uit, goed bezig dat het eten nu gereguleerd wordt!

Duke scheurt ook nu geregeld door de bak, ben ik ook echt niet van hem gewend.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-18 22:08

Hoppit schreef:
Oh typo'tje :D Die eerste was ze eigenlijk juist op haar dikst, na die foto is ze van het koeienkuil af gegaan. En ik moet eens leren rechte foto's te maken :')

Net even alles wat beter doorgelezen en ik ga echt met interesse volgen. Toevallig is galop in de bak en aan de longe bij ons ook een probleem (en ik ben buiten een beetje een schijtluis om het veel rechtuit te doen).


Oh dan is het de hoek van de foto denk ik! Is inderdaad niet zoals die anderen. Maar het gaat om het idee!

De achterhand is al wel weer veel meer in verhouding. Zo op de foto lijkt het dat ze nog wel dikker te zijn op haar hals/borst. Klopt dat? Bij mij heeft geholpen om azijn over het hooi te doen. Toen is die echt veel afgevallen door het snel afvoeren van gassen.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-18 22:34

Voor als ik het verkeerd uitleg mag iemand mij verbeteren. Maar wat ik altijd begrepen heb is dat azijn de stofwisseling versnelt. Dit zorgt ervoor dat zich minder gassen ophopen en de gassen sneller weer het lichaam verlaten. Ook helpt het om de kans op koliek te verminderen (als je paard hier bijvoorbeeld gevoelig voor is). Ik heb 1,5 maand azijn gegeven. Ik heb natuurazijn gebruikt maar je kan ook appelazijn gebruiken. Wanneer je het hooi geeft sprenkel je er wat azijn over heen. Bij Duke was dit gewoon een flinke scheut. We deden met 1 liter fles ongeveer een week. Ik geef het niet zelf dat doet de staleigenaar. Die had ook een paard staan die dit ook kreeg. Bij zowel duke als dat paard zag je werkelijk vermindering van gassen. Ik merk aan duke dat hij nu weer last krijgt dus ik denk dat ik het ook even weer ga proberen.

Wat ik nu de komende tijd nog mee bezig ga:
* vitaminebrok (plus eventueel magnesium)
* zadelpasser erbij
* eventueel osteopaat erbij
* er komt iemand bij Duke die met paarden kan praten (ben benieuwd)
* galop onder het zadel

Als iemand nog aanvullingen heeft, tips, commentaar dan hoor ik het graag. Sta echt overal voor open.
Een voedingsschema bijhouden gaat helaas niet (met afwegen en dergelijke) omdat we op een pensionstalling staan en niet kan wegen. Echter overleg ik wel regelmatig met de eigenaar over de voeding en bespreken we wat wel/niet goed is. Niks is ze te gek dus dat is super.

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-19 20:27

Wauw Linda, wat een verschil zeg! Zo mooi om te zien hoe iedereen het op verschillende manieren aanpakt en hoe bijzonder de resultaten dan zijn om te zien. Echt leuk om een groep bij elkaar te hebben nu en om elkaar de verschillen te laten zien.

Ik ben benieuwd hoe het jullie bevalt met de azijn! Of het bij elk paard zo goed werkt.

Ik heb even een mindere 2 weken gehad helaas. Ben al 2 weken eigenlijk niet fit, continu misselijk en buikpijn waardoor ik helaas minder naar stal kon dan ik gewild zou hebben. Normaliter ga ik 6 dagen naar stal en nu 3 a 4 dagen. Uiteraard zit daar kerst en oud en nieuw ook tussen. Ik hoop dat ik me nu deze rare dagen voorbij zijn ook weer het ritme terug krijg en dan kunnen we weer volop aan de bak!

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-19 21:41

Dankjewel xmcw!!

Zo caitlin_k die knapt op de eerste foto ook uit zijn vel haha! Ziet er nu ook veel beter uit!

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-19 17:33

Wauw! Leuk dat het topic actief is en blijft!!

Ik ga vanavond als ik meer tijd heb even een update geven. Ik heb in ieder geval een foto om te delen waar je weer verschil ziet:


Afbeelding

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-01-19 23:22

Ik beloof dat ik morgen op jullie allemaal ga reageren! Ik had drukke avonden dus ga nu lekker onder de wol en zal morgen uitgebreid een reactie geven!


Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-19 21:36

@caitlin_K wauw dante ziet er super uit, ze kijkt ook zo happy!! Ze ziet er ook actief uit tijdens het longeren.

@MissYvette4u, heb je de azijn al geprobeerd? Ben ik wel benieuwd naar! Wat een goede beslissing betreft het niet meer continu op de wei! Koeienweides zijn funest, daardoor is duke ook zo dik geworden!

@Faitherr wauw, wat heb je dat knap gedaan, ziet er heel mooi uit nu! Ik probeer ook veel af te wisselen tussen grondwerk, plezier maken en rijden! Heb je ook doelen betreft het rijden? Hoeveel is ze in totaal afgevallen?

@Hoppit, merk je ook dat ze relaxter zijn, en afvallen? Ben ik benieuwd naar! Ik vind het enorm lastig om te bedenken wat nu het beste is qua voer en weidegang. Blijft toch proberen wat het beste is.

@Mer1980 dankjewel! Hij komt er steeds beter uit te zien!

@linda2008, ik hoor vaker dat lucerne goed/beter is dan muesli om te voeren vanwege de suikers. Klopt dit?

Duke gaat erg goed! Hij zit goed in zijn vel heb ik het idee. Overmorgen komt de paardenfluisteraar en ben erg benieuwd wat zij gaat zeggen. 2 weken terug is duke ingeënt. Was ook al een jaar niet gebeurd kwamen we achter. Dus binnenkort voor de 2e keer de prik. Hij zit steeds beter in zijn vel. Binnenkort ga ik toch weer zijn voerschema bekijken en kijken wat ik kan aanpassen!

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-01-19 20:18

@linda2000 makes sense! Ik heb hem nu op pavo vital + muesli. Hij krijgt rond half 3 muesli en 's avonds als ik er ben rond half 8 krijgt hij de pavo vital. Ik las dat veel paarden pavo vital niet lekker vinden dus ik vreesde er een klein beetje voor maar hij eet het gelukkig met alle liefde en plezier op. Daar ben ik erg blij om! Ben benieuwd hoe het over een maand gaat en of het effect heeft.

@avalanche81 mee eens! Dukes zijn zeker heel leuk *\o/*

@limilou je kan zeker al weer verbetering zien! Voor mijn gevoel vooral in het iets minder hangbuikje en dunnere nek. Je zadel lijkt me heerlijk zitten trouwens!

Duke gaat erg goed. Afgelopen weekend heeft hij voor het eerst onder het zadel gegaloppeerd. Hij vond het moeilijk maar deed erg zijn best. Hij heeft 2 keer gebokt en daarna viel het kwartje en kon hij een rondje galopperen. Erg fijn!
Ook is de paardenfluisteraar geweest. Ik merkte zelf dat ik hier wel baat bij heb gehad. Zij vertelde een aantal zaken waardoor wel bevestigd is voor mij dat ze het niet uit haar duim zuigt. Hoe ze het wel doet maakt me ook niet veel uit, het belangrijkste vind ik dat ik er wat aan heb. Op welke manier dan ook. Ik weet nu dat hij mij 100% vertrouwd en dat hij soms dingen doet omdat hij het moeilijk vindt, zijn lijf niet altijd meewerkt. 8 jaar lang leve de lol in een weiland heeft ervoor gezorgd dat hij net zo flexibel is als een plank. Waardoor buigen voor hem heel lastig is en hij van voor niet weet wat er achter gebeurd.

We zijn hierdoor nou bezig met oefeningen om hem flexibel te maken. Zowel onder het zadel als grondwerk. Ik vind het belangrijk dat hij ook de oefeningen op de grond kan. Daar begint immers alles mee. Ook moest ik hem gaan opvoeden vanaf het begin. Omdat hij dit ook niet kent, wat ook al veel verklaart. Ik hoop dat we op deze manier verder kunnen gaan want het heeft zeker effect merk ik.

Ik zal binnenkort een foto maken om weer een vergelijking te doen. Vergelijking van jullie zien motiveert mij ook weer enorm! Hopelijk kunnen we elkaar op deze manier blijven motiveren!

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-19 18:04

Hoe gaat het met iedereen in dit topic?

Ik dacht laat ik eens een update plaatsen! Duke heb ik afgelopen week weer gemeten. We zijn begonnen op 813 kilo en zitten nu op 786. Al heel wat beter dus! Het klinkt als heel veel maar een deel zal daarvan ook gasophoping geweest zijn waardoor het meetlint een wellicht hoger gewicht aangaf dan wat het daadwerkelijk is. Al ben ik blijer met hoe hij er nu uit ziet.

Helaas is hij erg schrikkerig en bang met deze harde wind. Dat vind ik erg lastig en zelfs gevaarlijk worden omdat hij dan gericht begint te trappen en gaat rennen uit angst. De galop zit er bijna op. Alleen moet het kwartje nog vallen dat hij dat moet doen als ik het zeg. En niet dat hij mag beslissen of hij wel of niet aanspringt als ik de been- + stemhulp geef. Hopelijk is de harde wind gauw over en leert hij in de loop van de tijd dat het niet eng is. Soms vind ik het erg lastig om hem dingen aan of af te leren omdat hij al 8 is. Een aantal gewoontes zijn er uiteraard moeilijk uit te krijgen.

Ben erg benieuwd hoe het bij jullie gaat!

Een foto van duke nu:

Afbeelding

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-19 18:47

Unbeatable schreef:
Heb de rest van het topic nog niet gelezen dus misschien is het al eens gezegd. Maar let op met 0% suiker, dat is een addertje onder het gras. Zetmeel wordt net zo goed omgezet in suiker en "suiker" vrije muesli's of vitaminebrokjes bevat juist vaak veel zetmeel ter compensatie.


Bedankt! Ik zal eens naar de ingrediënten kijken en dit in de gaten houden. Dank voor je tip!!

@hoppit wauw ziet er ook al zeker beter uit! Heb jij de manen kort vanwege eczeem? Duke heeft sinds zijn vitaminebrok ook minder jeuk bij zijn sokken (gecheckt, geen mijt of mok). Hij heeft echt minder last en is stabieler qua gedrag (tenzij het dit soort weer is, of donker ‘s avonds).

Galop vind ik ook echt nog lastig. Hij vertikt het om te galopperen als ik erop zit. Hoe erg ik mijn best ook doe. Schijnbaar accepteert hij nog niet helemaal dat ik hem dingen ‘opleg’. Puntje van aandacht!

Tja, duke was ook 8 en onbeleerd, maar ook niet opgevoed. Juist dat niet opgevoede maakt dat ik echt tegen dingen aanloop. Gelukkig heb ik fijne, goede instructie/begeleiding

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-19 19:48

Haha, duke zijn manen zijn ook kort maar dat is omdat ik ze zo lelijk vond _O- nu laat ik ze weer gelijkmatig recht worden.

Mag ik vragen welk zadel jij dan hebt? Ik heb scoliose en best wel heftige hypermobiliteit (vandaar ook meer angstig als duke schrikkerig is, mijn lichaam rammelt aan alle kanten). Ik zit ook scheef en hang meer naar links. Ben benieuwd welke jij hebt!

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-19 11:54

Hallo allemaal,

Er was even lange tijd radiostilte maar ik wil graag weer een update met jullie delen!

De laatste tijd gaat het niet zo goed tussen Duke en mij. Ik ben er 2 keer afgevallen en hij heeft mij uit het niets getrapt op mijn heup. Er is ergens een miscommunicatie en wellicht dat hij me toch iets wil duidelijk maken. Ik heb besloten om even niet meer te rijden. Eerst de grond weer goed bevestigen en daarna pas weer rijden. Ook zal er binnenkort een osteopaat komen omdat ik denk dat hij toch ergens vastzit in zijn lichaam en daardoor ineens zo heftig reageert.

Mede doordat ik zelf een scheurtje in mijn schouder heb, leek het me beter even rustig aan te doen. Duke wil erg graag dominant zijn en probeert dit ook gerust uit. Dit komt voort uit 2 dingen: 1. Hij heeft 8 jaar lang vakantie gevierd zonder manieren, lang leve de lol. 2. Hij is vrij lang hengst geweest. Daarnaast weet ik van mijzelf dat ik onzeker kan zijn en dit kan overbrengen op hem.

De laatste tijd probeer ik heel goed duidelijk te maken dat ik de baas ben, en hij lijkt het enigszins te beginnen respecteren. Waar hij me eerst nog probeerde te trappen als we richting het bos liepen en continu een spelletje ik ben de baas deed hoef ik hem nu maar 1, maximaal 2 keer te corrigeren en loopt hij netjes relaxed achter mij. Het zal een lange weg worden maar ik leer er veel van en hopelijk gaat het nu weer de goede kant op. Het bezoekje van de osteo gaat hopelijk ook veel goed doen.

Ook heeft hij een nieuw zadel gekregen. Het staat prachtig en hij loopt er zichtbaar gelukkiger onder. Ook is hij nog steeds aan het afvallen. Alleen zijn buik mag wat mij betreft nog wel iets minder. Dan is hij op streefgewicht.

Zijn zadel, lag hier iets te ver naar voren:

Afbeelding

Hoe hij er nu uitziet:


Afbeelding

Buffelduke
Berichten: 1090
Geregistreerd: 26-09-10

Re: Op naar een dunne toekomst, ups en downs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-19 21:09

Dat zou best kunnen! Heb hiervoor een Haflinger merrie gehad die ook zulke kunstjes kon uithalen. Wellicht toch dat Haflinger gedrag. Niet zo gauw onder de indruk en de grens nemen tot waar wij hem geven en wellicht nog even een half hoefje extra proberen. Vind dat soms erg lastig maar hierdoor leer ik zelf heel goed grenzen aangeven.

Ben benieuwd hoe het gaat! Wellicht heb ik het al eerder gevraagd, maar doe je tijdens de 24/7 weidegang ook een graasmasker om? Dat kan ook al veel schelen. Voor duke werkt weidegang niet dus die zal niet meer zo gauw op een volle wei komen. Die staat de hele dag op een paddock van zo’n 30 bij 15 ongeveer. Kan die lekker rennen. Er staan maar een aantal grassprieten dus daar kan hij niet zo zijn voldoening uithalen. Hij krijgt dan 4x per dag hooi. Werkt ideaal. Jouw idee met het hooi klinkt ook goed zo. Hopelijk gaat het werken! Zou fijn zijn!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: diemth, Heide83, Ketly, lina1998, Love_Mirra, MissMarije en 12 bezoekers