Tips eerste keer kijken bij potentieel eerste paard

Moderators: Neonlight, Nadia, LindyH, balance, RianneH

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Dioxide

Berichten: 6948
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-19 20:01

Aller eerst heel veel plezier morgen!

Hou al je ogen en oren open als je een paard gaat bekijken. Mensen kunnen nog zo aardig over komen, maar als ze willen handelen komen er wel eens gekke praktijken voor. Een klein lijstje tips:

- Kijkt het paard helder uit zijn ogen? Is hij alert op en bewust van zijn omgeving? Relaxed en gesedeerd zijn soms gemakkelijk met elkaar te verwarren.

- Luister goed naar het verhaal van de verkoper en ben bedacht op tegenstrijdigheden op zaken als "al even stil gestaan". Die laatste kan natuurlijk altijd door tijdgebrek, maar in dat geval komt het volgende punt.

- Doe zo veel mogelijk met en rondom het paard, maar laat hem voorrijden. In combinatie met bovenstaand punt zou dat geen groot probleem moeten zijn als hij gewoon braaf is.

- Probeer een inschatting van de gezondheid te maken op basis van de ogen, vacht, schone neus, tanden en natuurlijk de benen. Het is een Tinker geef je aan, dus ben bedachtzaam op zaken als mijten, CPL en straalkanker. Je kunt ook vragen of hij PSSM getest/vrij is.

Veel succes!!

We'll ride the spiral to the ending and may just go where no one has been - Tool - Lateralus


Dioxide

Berichten: 6948
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-19 20:34

Maddoxx schreef:
Bedankt voor de tips!

Ze is pssm vrij gelukkig.
Ik ga morgen bij maar een paard kijken, ja. Ik ben over het algemeen op zoek naar een braaf buitenritten paard, liefst een koudbloed.

Hou ook in gedachten dat koudbloeden niet altijd braaf en rustig zijn :D Zoals ook bij warmbloeden zitten er ook genoeg binnenvetters bij de koudbloedjes. Opzich zijn ze dan braaf en gespannen, maar door de interne spanning kunnen ze ook zeker wel eens "klappen".

Maargoed, elk paard heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing :D

We'll ride the spiral to the ending and may just go where no one has been - Tool - Lateralus

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 bezoekers