Paardenleven combineren met ...

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Ymor, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jenara

Berichten: 968
Geregistreerd: 30-09-17
Woonplaats: Gent

Paardenleven combineren met ...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-19 20:07

Hej allemaal,

Ik wou even weten of ik de enige ben die zo'n vreselijk schuldgevoel heeft als ze niet naar haar paard geraakt
(hoogstwaarschijnlijk niet ..)

Soms vind ik het toch wel lastig combineren, ik heb altijd het gevoel dat ik ofwel te weinig tijd heb voor mijn werk, mijn vriend, mijn huishouden of mijn paard... Het lukt zo precies niet om alles wat in balans te krijgen.
En zoals vandaag, stond er normaal op de planning om langs te gaan (let wel, ik moet 30min. fietsen om tot bij mijn paardje te geraken), maar heb 9u gewerkt vandaag, had barstende hoofdpijn toen ik thuis kwam en als klap op de vuurpijl begon het te gieten en te donderen ... "Morgen kan ook wel" dacht ik dan en regelde ondertussen dat ik dus inderdaad morgen kan gaan (afspraken verzetten etc)
(Heb btw geen binnenpiste of uberhaupt iets overdekt op stal, buiten de stal zelfs dan)
Nu is het ondertussen opgeklaard, maar als ik nog zou vertrekken, ben ik veel te laat terug thuis :(
Nu voel ik me dus zo vreselijk vervelend dat ik niet gegaan ben, heb uiteraard wel betalingen etc. en andere huishoudelijke dingen kunnen doen die anders waren blijven liggen, dus dat ben ik dan wel weer vooruit.
Nu deze avond was mijn vriend zelf weg, dus geen probleem als ik dan op stal zit, morgenavond is die wel thuis en argh, altijd zo'n strakke planning met dingen .. en altijd te weinig tijd lijkt het.

Ik hoef me gelukkig wel geen zorgen te maken als ik niet kan gaan (met mijn job wist ik dat ik nooit alle dagen tijd zou hebben), dus ze wordt alle dagen buiten gezet 's ochtends en 's avonds gaat ze binnen, ze krijgt eten, haar stal wordt proper gehouden etc, dus ze komt op zich echt niets te kort als ik er niet ben ...En toch voel ik me er heel erg vervelend over als ik niet kan gaan wanneer ik dat eigenlijk wel wou doen.

Hoe doen jullie het, voldoende tijd vinden voor alles? Je paard, je leven ernaast? Vinden jullie het erg als je de ene periode wat minder en de andere wat meer kan gaan?


Jenara

Berichten: 968
Geregistreerd: 30-09-17
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-19 21:33

J_emma schreef:
Ik herken het wel van toen ze nog op een pensionstal stonden. Randstad dus relatief veel binnen en beperkte buitenruimte, en zelfs als we er 3-4 uur geweest waren, had ik het nog een vervelend gevoel dat ze de overige 20 uur maar een beetje stond te staan daar. Nu staan ze aan huis in een minikudde van 4, zien we ze de hele dag door lekker buiten paard zijn en staan ze met hun neus bij het hek naar de keukendeur te hinniken als ze aandacht willen (meestal als ze vinden dat het hek naar de wei wel weer open mag). En ik ben dat gevoel helemaal kwijt.
En daar heb jij helemaal niks aan ;-)
Maar ja, ik herken het dus wel. En de enige die je daarmee hebt is jezelf. Dus probeer het los te laten :-)


Ze staat nu wel heerlijk in het groen in een kudde van 4 de hele dag buiten, dus daar moet ik me echt geen zorgen om maken :) Ik denk dat het niet zozeer haar welzijn is dat in mijn hoofd zit (want ze heeft het prima), maar meer dat ik vind dat ik te weinig tijd vind om naar haar toe te gaan en samen iets te doen voor de "investering" die ze is geweest. Ik mis haar ook echt als ik er niet ben of niet kan gaan, dus voel me misschien nog meer schuldig tov mezelf dan tov van haar, als dat ergens logisch klinkt?


bobje26 schreef:
Een verzorger/bijrijder nemen. :D
Ik heb ook lange (zware) dagen en ben soms rond 9 klaar op kantoor. Vaak is dit dan haar vrije dag en mijn bijrijdster doet een vaste dag.


Ahh, ja was ik vergeten vermelden in de openingspost ... ze is 4 en moet alles nog leren ... Ze is echt net zadelmak en alle knopjes ed. moeten er nog op gezet worden (heb hier zelf ervaring mee, heb meerdere jonge paarden zadelmak gemaakt en doorgereden voor andere mensen voor ik zelf een jonkie kocht)
Maar daar ga ik niet zomaar een bijrijder of verzorger voor zoeken, wil haar liever eerst naar mijn had zetten en dan later (als er nog kinderen bij mijn leven gaan bijkomen) een goede bijrijder zoeken :)


Jenara

Berichten: 968
Geregistreerd: 30-09-17
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-19 21:55

Barbet schreef:
Ik herken het van toen ik zelf nog een paard had.
Vorig jaar was mijn merrie overleden en daarna ben ik nog een tijdje verder gegaan met andere paarden.
Maar het plezier was er toch een beetje af, mijn merrie had ik 10 jaar gehad, dus ik ben ik januari helemaal met de paarden gestopt, het laatste jonge paard verkocht en al mijn paarden spullen verkocht.

Wat ik altijd had, ik miste altijd tijd.
Paard stond meestal op nr 1 ook omdat het niet anders kon en zij nu eenmaal heel belangrijk voor me was.
Maar daardoor had ik geen/te weinig tijd voor bv andere dingen.
Of het lukte wel, maar dan moest alles snel snel, zodat ik alle ballen hoog kon houden en niemand tekort deed.

Sinds ik geen paard meer heb, is er ook een hele rust over alles gekomen.
Nu merk ik pas wat voor een zorg, eeuwig durende verantwoording en tijd het is geweest.
Met alle liefde gedaan, want mijn merrie was geweldig en ik had er alles voor over.

Maar nu zijn de dagen veel ontspannender geworden, heb veel meer tijd voor mijn hond en er komt zelfs een puppy bij.
Het alle dagen plannen, schuldig voelen omdat je voor je gevoel iets of iemand tekort deed, dat heb ik allemaal niet meer. :)
Ik zou daarom nooit meer een eigen paard willen hebben, misschien af en toe bij iemand anders rijden, gewoon omdat het dan leuk is maar geen verdere verplichting.

Mijn antwoord is niet helemaal on topic denk ik, je hebt er niet veel aan.
Maar ik ben er nog wel eens mee bezig, de paardentijd, dus bij zo'n vraag als de jouwe komt dat weer naar boven. :)


Ik absoluut geloven dat zoiets terug naar boven komt als je iets in deze trend leest :)
Bij mij is het wel net het omgekeerd, ik wil net veel meer naar mijn paard toe kunnen gaan,
ze is mijn eerste eigen paard en ik geniet er zoo van, maar als ik dan weer meer naar haar toe probeer te gaan, blijven andere dingen weer liggen en er komen ook zo vaak van die onverwachte dingen tussen, maar ik moet me het inderdaad wat minder aantrekken van haar kant uit, ik heb speciaal gezocht naar een plek waar ze mij niet nodig heeft om gezond en paard te zijn :)

Jenara

Berichten: 968
Geregistreerd: 30-09-17
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-19 23:05

Felien_Kyra schreef:
Ik herken het deels, maar bij mij is het meer dat ik periodes heb dat ik zo druk ben dat het trainen er niet van komt. Ik vind het dan niet per se vervelend dat ik dan niet ben gegaan omdat ik hele lieve stalgenootjes heb die ook naar mijn paard omkijken en bovendien staat ze 24/7 met andere paarden. Overdag in de wei en 'snachts op stal. Maar ik baal er bijvoorbeeld van dat ik af en toe zo druk in mijn planning zit, dat trainen er niet van komt. Bijvoorbeeld vanaf afgelopen vrijdag heb ik nog maar 1 keer kunnen rijden omdat ik verder zo druk zat met school, werk, andere afspraken, mijn vriend. Is niet precies hetzelfde als jou situatie want ik moet zeggen dat ik er wel bijna elke dag kom om zelf even te kijken hoe het gaat want dat red ik dan weer wel, op een enkele keer na als ik een dag school heb en daarna naar vriendlief ga of als ik een lange dag heb gewerkt en ik ben echt kapot. Dus dat is natuurlijk anders als met jou situatie. Toch kan ik me daarom rot voelen, misschien ook omdat ik geen recreatieve ruiter ben en ik graag presteer...

Maar mijn tip of eigenlijk ook een vraag: heb je stalgenoten waar je goed mee kan die een keer extra naar je paardje om kunnen kijken? dan krijgt ze toch de aandacht en voel jij je zelf er fijner bij. Tenminste zo werkt dat bij mij. Nu sta ik op een stal met maar 9 paarden en 5 mensen die allemaal goed met elkaar kunnen, dus dan is het al makkelijker om een ander even te vragen extra naar je paard om te kijken als je zelf druk bent.


Hej, eigenlijk herken ik jouw gevoel echt enorm, niet persé naar prestatiedrang, maar wel dat willen vooruitkomen en trainen! Ik denk dat ik het in mijn originele post niet goed verwoord heb, want ik weet dat ze het prima naar haar zin heeft als ik eens niet langskom. Nu wat jij kan doen, zo eventjes er langs na het werk, zou ik ook wel fijn vinden, maar een uur fietsen voor 5min te kijken hoe ze het stelt is ook al snel wat gek :p Nu, ik heb het al wel eens gedaan.
Ik heb altijd zo veel zin om te gaan en weer vooruitgang te maken en als ik dan niet kan gaan, of er komt weer wat tussen, dan heb ik idd zo'n vervelend gevoel.
Wat de stal betreft, er komen alle dagen mensen langs, we zijn ook maar met 4 paarden en eigenlijk maar 2 eigenaren (ikzelf inclusief) maar ook een aantal bijrijders enzo :)

Jenara

Berichten: 968
Geregistreerd: 30-09-17
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-19 07:33

bobje26 schreef:
Jenara schreef:
...

Ze staat nu wel heerlijk in het groen in een kudde van 4 de hele dag buiten, dus daar moet ik me echt geen zorgen om maken :) Ik denk dat het niet zozeer haar welzijn is dat in mijn hoofd zit (want ze heeft het prima), maar meer dat ik vind dat ik te weinig tijd vind om naar haar toe te gaan en samen iets te doen voor de "investering" die ze is geweest. Ik mis haar ook echt als ik er niet ben of niet kan gaan, dus voel me misschien nog meer schuldig tov mezelf dan tov van haar, als dat ergens logisch klinkt?

Ahh, ja was ik vergeten vermelden in de openingspost ... ze is 4 en moet alles nog leren ... Ze is echt net zadelmak en alle knopjes ed. moeten er nog op gezet worden (heb hier zelf ervaring mee, heb meerdere jonge paarden zadelmak gemaakt en doorgereden voor andere mensen voor ik zelf een jonkie kocht)
Maar daar ga ik niet zomaar een bijrijder of verzorger voor zoeken, wil haar liever eerst naar mijn had zetten en dan later (als er nog kinderen bij mijn leven gaan bijkomen) een goede bijrijder zoeken :)


Ik snap wat je zegt, herken het ook wel maar het is ook belangrijk dat een paard met verschillende ruiters om leert gaan. Althans, vind ik heel erg belangrijk! Ik heb mijn merrie als veulentje gekocht, zadelmak gemaakt en stukje doorgereden en een bijrijdster voor 1 dag gevonden. Weliswaar een stalgenootje maar als je zelf dat stukje aandacht niet kan bieden, is de keuze snel gemaakt... Ik heb ook heel veel ervaring met jonge paarden en denk echt niet dat 1 uur per week een bijrijdster of verzorger de boel 'stuk maakt'. En ja, een verzorger geeft toch lekker aandacht? Die hoeft er niet persee op. Daarnaast, zijn er een hoop mensen die echt fijn kunnen rijden waarmee je je handen dicht kunt knijpen als je die als bijrijder kunt hebben! :D


Ja uiteraard is dat belangrijk! En op termijn wil ik ook echt heel graag een bijrijder zoeken.
Nu ik heb al eens bijrijders gezocht voor iemand anders, maar het is wel echt lastig om iemand goed te vinden weet ik uit ervaring. Ik vind het nog een beetje lastig nu, omdat ik het echt oprecht leuk vind om zelf alles met haar te doen (zoals gezegd, is mijn eerste eigen paard), moest nu blijken dat het echt lastig blijft om voldoende tijd te vinden, ook als ze meer in het werk komt, ga ik er wel voor rondkijken.

Bedankt alsnog voor de tip :) Het is zeker iets dat in mijn achterhoofd blijft!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _LiliM_, agesus, AmyJamess, AnimalFriend, BaileyMix, Confession, Eliana, Facebook, Jannuhh, Lisa_22, micatje, ponyhorse, Samantha, Unicorn79, Vagabondo en 10 bezoekers