[VOLG] Het tij keren, kan dat?

Moderators: Melissa0304, RianneH, Neonlight, Ymor, balance

 
 
Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-18 10:00

Time flies wanneer het mooi weer is. De afgelopen week zou ik bijna zeggen dat ik een normaal paard had!

Nu wacht ik met smart nog hooguit twee weken op de lang beloofde megasus horserunners hoefschoenen en als die er zijn dan kan ik weer conditie gaan opbouwen.

Inmiddels sinds de vorige post 3x gereden. Zo ongeveer om de dag geloof ik. Afgelopen zondag heb ik op het veldje stapoefeningen gedaan en de hele reeks van kunstjes. En ik kan me niet herinneren dat ze ook maar een stap verkeerd heeft gezet. Braaf paard.

Dinsdagmiddag moest ik vrijwilligerswerk doen en dus kon ik alleen de ochtend rijden. Maar eigenlijk kan het ook al niet meer later want de zon is nu om 10u eigenlijk al te heet om nog wat te doen. Dus eerst weer voeten bijgewerkt, die gaan zo verschrikkelijk hard en brokkelen net zo hard af helaas, dus netjes geraspt met de holle rasp. En dan is het zo lekker als ze je nek opzoekt om te kroelen hahaha, net zo erg als mijn vent die een baard heeft. Het prikt! Maar wel heel lief. Toen heb ik haar weer eens verwend met alweer een tussen-uier-en-navel-kroelbeurt en dat blijft voor haar heerlijk en voor mij zo grappig om te zien. Ze gaat echt in een soort extase. Ik zal het eens proberen te filmen.

Was alleen vergeten mijn handen erna te wassen dus toen ik me later naar de expositie haastte waar ik dan vrijwilligerswerk doe, was het wel een beetje gênant al dat paardensmegma onder mijn nagels, whoeahahaha, gelukkig alle tijd aldaar om het schoon te peuteren.

Ik had haar de dagen ervoor weer zien sokkenbijten, dus tijd om haar weer in de zooi te zetten. Dat zou overigens ook gewoon tegen vliegen moeten helpen, maar daar ben ik niet zo zeker van. Callas vindt vliegen rond haar oren en ogen mega-irritant en met rijden vind ik dat weer mega-irri want dan loopt ze maar te schudden en haar ogen wil ze dan jeuken aan haar knieën. Maar als ik haar net in het ene gif heb gezet wil ik niet de volgende vliegenzooi er weer overheen doen. Dus ik denk, ik laat haar voorpluk eens los ipv in een vlecht zodat in ieder geval haar ogen beschermd zijn. En ik had dan wel een beetje gewoon vliegenspul op mijn handen gewreven en daar haar voorpluk mee ingewreven. Ik was heel benieuwd wat dit voor effect op haar zou hebben, aangezien ik sinds lang invlecht om haar de kans te geven haar angsten te relativeren.

En ik denk echt dat het effect had. Om te beginnen liep ze minder voorwaarts. Dat was al opvallend. Kan ook zijn omdat haar voetzolen zeer doen, iedere steen loopt ze gevoelig op, dus ik vermijd alle steenplekken en loop alleen bermen en kaal asfalt, maar soms ligt er in een berm ook een steentje en dan voel je dat dat haar pijn doet. Maar ik denk dat ze minder voorwaarts was doordat ze minder zag. Wel moest ze nu erg veel naar schuin achter ons kijken. Omdat haar ogen alleen naar voren bedekt zijn, komt alles van andere kanten meer binnen.

Er was bijvoorbeeld een knaloranje net geplaatst aan weerszijden van een bruggetje. Ik denk dat dat met vlechtje wel een staking opgeleverd zou hebben. Nu heeft ze het niet eens gezien! Ze liep er gewoon langs en taalde er niet naar. Ze moest ook meer naar de grond duiken met haar neus om te kijken waar ze liep, dat vond ik ook erg braaf want in het begin dat ik haar had keek ze echt he-le-maal niet waar ze haar voeten neerzette. Dus ik was helemaal happy. Het resulteerde lang in een heel ontspannen stuk waarbij ze haar hals dus veel strekte om te kijken, maar waardoor er ook ontspanning ontstond. Dus dat was wel positief vond ik.

De terugweg is natuurlijk altijd een ander verhaal. Ik ben op halster blijven rijden omdat ze zo rustig was. Stappen we in een berm met een stroompje erlangs, schiet er een beestje, ik denk een hagedis of salamander of pad of kikker, zoiets kleins, vanuit het gras in de berm het stroompje in. Juist. Als er een tak van paardensport is waarbij je vanuit stilstand 2m opzij moet springen, dan ga ik meedoen en winnen. Gelukkig geen auto's maar ik stond met één duik echt op het midden van de weg, maar ze rende niet weg oid. Grote verontwaardigde snuif, omkijken, maar ze moest van mij gewoon doorlopen. Hop met de geit.

Daarna besloot ik een shortcut te nemen. Dat is een pad dat ik maar zelden neem en dat snijdt een stuk af, dat is logisch bij een shortcut, hahaha, gaat steil naar beneden. Dat is echt een uitdaging om dat met een Callas te doen, want Callassen moeten snel naar beneden. Voor de zekerheid hing ik even haar haar achter haar oren zodat ze kon zien waar we reden. Dat rijden ging niet op het halster meer. Ze wil dan echt gaan gaan gaan en dat kan gewoon niet. vind ik. Zeker niet met zere voetzolen. Nu liggen daar geen stenen maar wel wortels van bomen waar je perfect over kunt struikelen. En dat deden we dan ook meerdere keren in haar onstuimigheid ondanks dat ik haar telkens stil liet staan. Maar volgens Callas-logica moet je na stilstaan snel vertrekken. We hebben lang over die afdaling gedaan want ik heb haar ook achteruit gezet en dat is heel lastig omhoog. Maar wie niet luisteren wil moet achterwaarts.

Beneden aangekomen was ze helemaal opgefokt en heb ik erg gewerkt om de ontspanning er weer in te krijgen, maar het viel niet mee om die hals laag te krijgen. Haar haren waren wel weer voor haar ogen gegleden, maar het was nu gewoon de haast om thuis te komen en de adrenaline die ze opgedaan had bij de afdaling moest eruit. Is lastig want ik wilde niet draven. Dus zijwaarts, stilstaan, achterwaarts, jambette etc allemaal gedaan maar eigenlijk pas bij de voetbalvelden kon ik haar laten draven en hebben we ook een galopje gedaan en pas daarna was de energie er een beetje uit en konden we op het halster terugstappen naar huis. Ik heb haar nog even een paar rondjes rond gestuurd op het veldje en erna lekker in het land gezet, waar ze gelijk weer de schuilstal in dook want het was al heet aan het worden.

Toch dacht ik het losse haar wat meer rust opleverde, dus vandaag weer een staprit gemaakt, weer asfalt berm met een klein stuk bospad dat niet zoveel stenen heeft en weer vertrokken met los haar. En dit keer dan wel in de vliegenspray helemaal gezet voor vertrek. En verdomd als het niet waar is, ik denk echt dat het gordijntje de scherpe kantjes van haar angst afhaalt. We zijn vandaag niet één keer geschrokken. Hoera!

Wel moest ze erg kijken naar hele lichte plekken waar de zon fel scheen door het gebladerte heen. Dat zijn dan ineens witte dingen waarvan ze niet zo goed wist wat ze er van moest denken. Het koppie ging dan omhoog, oortjes gespitst, maar geen staking en niet erna willen versnellen. Dus de hele heenweg op het halster gereden, met aanleuning overigens omdat ze niet precies wilde stappen waar ik wilde, en ook een groot stuk van de terugweg alleen op halster gestapt. Heerlijk laag halsje, gewoon echt genieten.

Tot we over de top van de berg waren. Dan gaat het pad langzaamaan steeds steiler naar beneden en dan moet je ... achterwaarts. Ik voelde het alweer aankomen dat ze ging proberen om te gaan draven (op zijn minst maar liever stieren) dus ik heb het laten gebeuren, maar o boy wel heel zielig voor haar, want ik had de bitteugels opgepakt zonder aanleuning en ik had me voorgenomen om wel zo erg boos op haar te worden als ze het zou doen en haar meteen achterwaarts te zetten op het bit, dat toen ze inderdaad me erbij wilde n*aien, ik heel hard inkwam op het bit, hele boze stem en achterwaarts omhoog ...
Auw dit vind ik helemaal niet leuk. Ik ga NIET achterwaarts omhoog. AUW.
Ik heb alle tijd, Callas, de druk gaat niet van het bit af tot je achterwaarts gaat.
Okay okay, maar dat is helemaal niet leuk achterwaarts, het gaat omhoog!
Dat is mijn punt precies, Callas, iedere keer dat jij gaat rennen, gaan we achterwaarts omhoog.
Maar dat is toch helemaal geen fun, baasje? Goed goed, ik ga wel wat stapjes achterwaarts.
Dat is heel braaf, Callas, doe er nog maar een paar.
Nog méér? En daarna gaan we hard hard hard naar beneden, hè baasje? Leuk, knetteren!
NEE! Achterwaarts!
Okay okay je hoeft niet zo boos te doen.
En voorwaarts.
Ja, wat wil je nou? Je lijkt wel een veerpont, vrouwtje, heen en weer, heen en weer en de veerpont is familie van de speedboot, joepie rennen!
NEE, achterwaarts.
Nou, ik vind je helemaal niet gezellig, maar ik snap het wel, ik mag niet draven naar beneden.
Dat is heel braaaaaf, Callas.
Als ik dan niet mag draven, pluk ik een blaadje, hoor...
NEE, Callas!
Te laat, sukkel, en je zit te lachen om mij, hihihihihihihihiiiiiiiiiiii

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?


Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-06-18 08:33

Leuk dat jullie het leuk vinden. Maar het is ook grappig hoe ze doet. Het is echt net een klein kind. Beetje pruilen en dan toch iets anders stouts doen. En dan ben ik gewoon een heel slechte opvoeder. Ik zou haar natuurlijk hebben moeten straffen voor dat blaadje, ik had haar weer achterwaarts moeten zetten want ook dat mag niet, maar ja, ik zit dan met een grote glimlach op mijn paard omdat ik het humor vind dat ze me gewoon tuk had. Tja. Ik ben nog steeds maar een mens...

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-18 14:04

CALLAS!
Hey daar is Koekje, eeh vrouwtje bedoel ik
Afbeelding

Eens kijken wat ze bij zich heeft.
Afbeelding

Hallo Callas, ik ga foto's van je maken.
Really? Boring!
Afbeelding

Nee, probeer nou eens je best te doen!
Zoiets, dat mijn manen wapperen?
Afbeelding

Ja dat is leuk, maar ik dacht meer aan iets dromerigs, er staan altijd van die mooie foto's op bokt.
Zoiets Koekje, eh vrouwtje ?
Afbeelding

Dat komt in de buurt, Callas
Nou, dat was mijn dromerigste poging, voor hoeveel koekjes was dat? Kunnen we niet iets stoers doen? Kijk dit kan ik goed! Krijg ik toch wel een koekje voor zeker?
Afbeelding

Nee, doe nou eens serieus grappenmaker, kijk nou eens romantisch met je oren naar voren.
Zoiets?
Afbeelding

Oren naar vooooooren!
Pff, wat ben jij veeleisend zeg
Afbeelding

Dat is beter Callas, nu je mooie manen.
Daar ben ik al, zoiets?
Callas het is misschien handiger als je niet zo in me komt staan. Weet je wat, we gaan naar de wei. Daar kunnen we mooie plaatjes schieten.
Afbeelding

Goed idee, Koekje, eh vrouwtje. Daar kunnen we eten! Joepie. Zo, wat dacht je van deze parasol-pose ?
Afbeelding

Dat is niet helemaal wat ik zoek, Callas.
Deze dan? De ik-heb-op-een-berg-aan-1-kant-te-lange-benen-pose
Afbeelding

Potver Callas doe nou eens serieus!
Wat doe ik nou niet goed?
Afbeelding

Ik wil een romantische foto van je!
Zo dan?
Afbeelding

Mwah, het komt in de buurt. Nog 1 keertje écht je best doen, Callas
Zucht, de laatste hoor, ik ben geen fotomodel of zo. Ik word niet eens betaald met koekjes!
Afbeelding

Die was mooi, Callas.
Zo en nu mogen we uit de vliegen weg, hè Koekje, eh vrouwtje? Lekker in het schuurtje. Neem je dan nog even een foto van mijn maantopJE hahahhaha, om al die paarden jaloers te maken die 3 sprieten hebben...
Afbeelding

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-18 11:57

Hey wat leuk jullie reacties. Dank je. Ja, ik dacht weer eens even wat plaatjes van haar neerzetten, ik maak eigenlijk maar weinig foto's van ze bedacht ik me. En het zijn niet zulke representatieve foto's want ik had haar staart niet gewassen en haar manen niet gekamd. Maar ruig is ook wel mooi. Joey de jambette was op commando, hoor, maar ze wil hem wel heel graag doen, want koekje...

Vanmorgen voor de ergste zon uit, maar eigenlijk al weer te laat qua hitte, om 9u een staprit door het dorp wezen maken. Op het halster. Met losse maantop. Kijken hoeveel indrukken er binnen kwamen. Behalve de eerste schrik direct na de poort van een steen die wegschoot, viel het 200% mee vandaag!

We hadden een stuk of drie brrr's voor pestvogels ;-) we hadden een flinke oeguttogut voor gut ik weet niet eens meer wat. We hadden gelukkig geen whoeaaaaah-ik-schrik-me-te-pletter-2m-opzij-sprongen. We hadden wel veel aarzelstakinkjes omdat ze niets zag, dus heb ik halverwege haar haar om haar oren gehangen dat ze wat meer zag en dan worden stakinkjes deinsjes, vooral in een bepaalde straat waar iedereen altijd actief in huis en tuin bezig is met veel mechanische geluiden. Maar ze heeft alles errug braaf gedaan!

We hadden nog een spannende encounter met een auto. Ja, niet als in schrikspannend, maar of-ik-er-geen-schade-aan-zou-maken-spannend. Het was op een heel smal hol straatje in het dorpje. Dat is een oud ezelpad tussen twee taluds door en aan weerszijden staan manshoge muren. Dus eigenlijk meer een soort steegje. Komt er een auto aan! Nou, die past daar niet eens door! Althans het gaat echt net met aan beide kanten nog wat cm. Maar die auto hoorde ik wel, maar dacht dat hij op de parallelweg reed. Want zien konden we hem niet, want er zit een bocht in dat "steegje".

Dus ineens stonden we voor een voldongen feit: een auto. Eh, wat nu pipo? Die meneer schrok zich wezenloos van ons. Nu kon hij daar niet hard rijden, dus geen probleem, hij stond gelijk stil. Dus ik draai ons om, om het straatje weer uit te lopen, maar de meneer ging al achteruit rijden. Ik denk nog, nou, dan moet je een heel lang stuk achteruit, want er is geen ruimte om te passeren. Dus ik nog zwaaien, want ik hoefde maar een meter of 50 of zo terug en dan kon hij de gewone weg op, maar hij keek niet.

Dus ik stap dan maar achter die achteruitrijdende auto aan. Gaat die meneer stil staan bij een inieminiminimini inhammetje in die muur. En hij wuiven van zo van kom er maar langs. Dude. Callas heeft een zomerbuik. Weet je wel hoe dik dat is? En dan zit ik er ook nog op. Ik denk: ik ga maar afstappen want ik ook nog op haar ben te breed. Ziet die meneer dat ik aan het afstappen ga, gaat ie nog verder achteruit. Ik was nog maar half eraf, dus weer erop.

Vond hij een iets bredere passeerplek. Hij zijn spiegel inklappen. En toen heel goed sturen (nog steeds op het halster had geen moment aan mijn bit gedacht, knap paard) mijn benen en beugels optillen, en toen in een soort limbo half liggend over de achterkant van mijn zadel onder een tak door. Bij het smalste stuk, waar de achterkant van de auto meer naar de muur stond, kreeg ze even een claustrofobisch momentje en versnelde ze, maar we raakten de auto niet. Pff, dat waren wel even wat zweetpeentjes!

Even later, toen we in een andere straat reden, zat die meneer weer achter ons, was ie omgereden. Ik dacht nog even, ik heb die auto toch niet geraakt toch, ik dacht dat hij ons moest spreken. Maar hij was duidelijk aan het zoeken waar hij wezen moest en ging toen een ander straatje in. Hij was kennelijk niet van hier, want geen verstandig mens gaat dat steegje in!

Op het recreatiepad heb ik nog een paar kleine drafjes gedaan. De trap af vanaf het recreatiepad moest weer onbeheerst Callas-snel natuurlijk, maar ik heb het op het halster kunnen oplossen. De enige keer verder dat ik het bit erbij gepakt heb is toen we een stuk over de provinciale weg moesten en dan wil ik toch meer controle kunnen hebben. Verder lekker naar huis gestapt. Heerlijk gereden!

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-18 10:13

Voor mensen die een minder slome tinker willen, vlecht je maantop in, LOL. Vanmorgen namelijk een heerlijke staprit gemaakt en dit keer écht alleen gestapt. En dat is ook een goede oefening, want Callassen willen per definitie vaak snel. Maar het scheelt wel als de gordijnen dicht zijn, dan hoeven we veel minder snel. Met een heerlijk lage hals gestapt nog voor de hitte uit. Om kwart over acht waren we al in het bos. En dat is dan zo mysterieus met de zonnestralen die tussen de bladeren door proberen te priemen. Soms als zo'n straal dat lukt, vindt Callas dat wel spannend want dan zit er toch echt een wit ding in de struiken, maar vandaag hadden we een halve deins, wat kleine brrs en verder was het een gewoon paard. Gewoon een lief paard.

Ik stap al een paar dagen rechts op, omdat links mijn heup niet fijn zit, en ook dat vindt ze geen probleem. Mijn ex-gebroken voet kan het ook weer dus prima. Ook in het bos ben ik vandaag een keer afgestapt en weer rechts opgestegen, dus zonder blok dit keer en ook dat was geen probleem. Ik was afgestapt omdat er een dode tak gevaarlijk op mijn ooghoogte over het pad stak en dat was al een tijdje zo, en dan moest ik er liggend onderdoor maar nu was ik het zat. Dus afgestapt en het ding net zo lang gemanouvreerd tot het op Callas' kniehoogte zat. En al die tijd heeft ze braaf gewacht, zonder vast gebonden te staan, zonder te gaan eten, zonder dat ze al dat gesjor en gekraak eng vond. Braaf dier!

Een eind verder stuurde ik te laat om een tak heen en door haar gordijntjes zag ze die niet, dus kwam die tegen haar been, BRR, tak veert mee, breekt, BRR, en de rest veert terug tegen haar been, schrikje. Maar dat is allemaal logisch omdat ze het niet kon zien en ze schrok keurig en kon meteen relativeren. Wel werd ze actiever erna en wilde ze meer gaan draven, maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Niet letterlijk hahaha dat had ik net ervoor al gedaan.

Maar alles op het halster! 1 keertje bij een steile afdaling van zeg 5m haar op het bit genomen en verder alles op het halster. Helemaal blij!

Op de terugweg was het nog grappig, ik rijd in onze eigen berm langs de weg omhoog en in dat land waarvan die berm is, staan de paardjes deze week, dus ook de shetjes. En ik zag wel Poupette, maar niet Shadow, maar die had ons wel gehoord want hij hinnikte. Dus ik roep hem. Callas stopt. Gebeurt wel vaker als ik praat dat ze dan stopt, je moet tenslotte aandachtig luisteren naar het Koekje, eh vrouwtje, want je weet nooit of er een vrouwtje, eh koekje komt. ;-) Maar ze moest doorstappen van mij. Dus ik roep hem nog een keer. Stopt ze weer. Doorlopen. Roepen stopt ze weer. Snap je hem? Shadow=ShadHOOOO. Braaf paard, vrouwtje zegt toch hoooo.

En wat ook heel fijn was, ik heb mijn beugels uit kunnen doen en mijn benen los laten hangen. Had ik al heel lang niet meer gedaan omdat dat niet kon. Dat vond ze verschrikkelijk eng. En nu gewoon helemaal niet eng. Het enige wat ze eraan interpreteerde, was dat het leek op benen naar voren brengen, is stoppen.

Ik ben helemaal blij! Als nu die megasus hoefschoenen snel mogen komen, dan kan ik weer gaan draven en conditie met haar gaan opbouwen. Wordt het toch nog gezellig!

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-06-18 15:17

Hallo mensen,

Geen dank voor de uitleg van de naam Benthhh een heel logische vraag. @Daphara, ja we gaan de goede kant op. @Pien, ik heb zojuist onderstaande mail aan de hoefschoenenboer geschreven:

Dear people of Megasus.

From your last update I understood that you would send all pending orders the last two weeks of june (2018). You also said that you would send an email to the client if the order was sent. Unless you work on saturday, I have not had an email, nor did I receive my megasusses. So I assume nothing has been sent?

I have stayed polite for 1.5 years now, waiting for my order. To say the least I am very disappointed in you as a company. You keep promissing things, that you don't follow up. I now DEMAND an explanation where my order is and I want a date when you will send my order.

Regards, Monique van Dijk


Dus vandaag weer zonder bescherming een drie kwartier gestapt. Was heerlijk daar niet van. Maar het zou nu wel weer leuk zijn als ik overal kon draven waar ik wil. Als ik terugreken, ben ik eigenlijk al een jaar aan het tobben met hoefschoenen. Afijn, Callas'maantop had ik weer niet ingevlochten en ik heb toch echt het idee dat het de scherpe kantjes eraf filtert. Wel hadden we een megaschrik.

Er stond namelijk een ton in het veldje. Zo! Ja echt. Een ton. Dat is normaal gesproken hun waterton voor op het veldje. Eigenlijk is het geen ton, maar een (be)ton(kuip) ;-) Er dreef van de week een dode hagedis in, ondanks de stok die er altijd in staat zodat diertjes eruit kunnen klimmen. En dat gaf een megastank en uiteraard giftig water. Dus ton leeg gekieperd en in de zon gezet ter sterilisatie en ik ga hem van de week ontsmetten, maar gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de paardjes te verweiden.

Dus vanmorgen kwam Callas voor het eerst langs De Ton. Nu staat De Ton in het veld bij De Hoek. Nu ging ik niet over het veldje, maar de oprit loopt langs het veldje. En daar stond De Ton. Ook al ben je dan gefilterd, je moet er wel heel erg naar kijken. En ook al ga je er dan keurig zonder deinzen langs, wil dat niet zeggen dat je buiten het zicht van De Ton, je enorm te pletter kunt schrikken van geen idee wat. Het had maar zo De Ton kunnen zijn die je achterna gekomen was. Ja toch, niet dan?

Afijn, ik zou best wel eens willen vertrekken zonder een vertrek-verrek-schrik. Want dat gebeurt me wel vaak, dat als ze zo'n spastische sprong maakt, mijn lijf het wel volgt, maar dat Callas al een meter opzij staat en mijn rug nog die beweging moet maken. Au.

Maar verder was ze lief. Ik heb een boomtakafbreekrit gedaan en het knakken is niet eng meer, het weggooien is niet eng meer en als er dingen op je billen vallen en tegen je voeten vallen, moet je af en toe een stampje geven, maar dat doet ze naar vliegen ook, dus dat heeft niets met angst te maken.

De terugweg zo lang mogelijk op halster blijven rijden. Maar dit is de hekkencheckrit en daar zit die lange steile afdaling in, waar alle Callassen heel hard moeten, maar waar ze dan voor straf achterwaarts omhoog moeten. Ik zou zeggen, lees de vorige post over dit euvel want het ging precies hetzelfde. Alleen ben ik nu heel consequent NEE gaan zeggen als ik het aan voelde komen, tegen het bit aan laten komen en gelijk achterwaarts omhoog vragen. Ooit moet ze het leren.

Daardoor fokte ze wel wat op, dus we kwamen enigszins geagiteerd terug, althans Callas, waardoor ze De Ton helemaal niet eens door had. Ter afsluiting nog erop zittend het blok gedaan en dat deed ze helemaal keurig braaf. Dus ik heb fijn gereden!

Fijn weekend allemaal

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-06-18 23:34

Ja, ik vind dat Van Dale, het werkwoord Callassen maar moet opnemen in hun woordenboek, hahaha. Loop niet zo te Callassen, klinkt best wel LOL

Ja die schoenen zijn vet betaald. 214 euro voor 2 paar. Het is een Oostenrijks bedrijf. Ze zijn begonnen met crowdfunding in oktober 2016. Als je dan 75 euro schonk, kreeg je (als ze hun doel zouden halen) 1 paar runners. Als ze hun doel niet zouden halen kreeg je je geld terug. Het doel was 1 euroton binnenhalen om dit product te ontwikkelen. Dat haalden ze met gemak binnen een maand. Dus de crowdfunding was toen klaar en toen kon je ze met een starterskorting bestellen. Dat was de periode waarin ik ze bestelde en kostten ze dus al even over de 100 euro voor 1 paar. Daarna gingen ze voor het echie en nu zijn ze nog duurder. Afijn toen zouden ze in juli 2017 geleverd worden. Dus binnen een half jaar ongeveer naar de crowdfunding. Dat redden ze niet en werd het augustus. Oktober. December. En dit jaar in januari zouden ze écht écht écht op 28 maart gaan afsturen. Dat deden ze en toen bleken er clips los te laten, dus kwam alles weer tot stilstand. In mei zeiden ze dat alles weer goed was en gingen ze weer verder met verzenden en alle bestellingen (over de 5000) zouden voor eind juni verzonden zijn. Ik heb nog steeds niets.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-18 12:15

Ik persoonlijk heb niet meebetaald aan de crowdfunding. Na de crowdfunding was er een periode dat je ze met zeg maar openingskorting kon kopen. Bij die mensen zat ik. Dat was in januari 2017. Maar de meesten op bokt hadden ze al in okt 2016 besteld, dat was dus met de crowdfunding.

Wat mij het meeste stoort aan dit bedrijf is dat ze niet eerlijk zijn. In het speciale topic erover op bokt hebben we div keren ze betrapt op leugentjes. Gewoon omdat ze niet konden nakomen wat ze beloofden. Zo mat iemand dat de hoefjes van haar pony 79mm breed waren. De kleinste maat was toen 90mm. Er werd gezegd dat het geen probleem was dat er 1cm rondom af moest, dat kon gemakkelijk. De dingen zijn een paar weken geleden geleverd en ze zijn enorm! Echt veuls te groot voor die voetjes. Dus dat meisje gaat mailen. Moest ze een foto leveren van de breedte van die hoefjes. Komt ze nu uit op 76mm. En volgens megasus gaat dat dan niet werken dat is veel minder dan ze eerst gezegd had. Dat vind ik flauw. Ik kan me niet voorstellen dat die 3mm uitmaken. Dan zouden ze bij de eerste contacten hebben moeten zeggen, ze kunnen niet meer ingekort worden dan 80mm dus als je pony kleinere voetjes heeft gaat het niet. Maar het ging meer om verkopen denk ik dan om service.
Ik zou het service gevonden hebben als ze nu met haar een oplossing bedacht hadden of op zijn minst de schoenen terug hadden genomen, maar dat doen ze niet. Dat vind ik schandalig. Dat meisje heeft er verder niets mee gedaan, alleen maar er tegenaan gehouden. Nou ja en zo zijn er legio dingen. Helaas heb ik niets van ze bewaard, maar ze praten hoe de wind waait. Dat is jammer. Ik hoop nog steeds op een levering binnen twee wkn en dan kan ik eindelijk gaan kijken hoe die dingen gaan.

Inmiddels heb ik vanmorgen een grondwerksessie gedaan. Dat was al weer veel te lang geleden. En het was (behalve grote paardenhorzels die erg afleidend werkten) erg leuk!

We hadden natuurlijk die enge achtervolg ton. Daar zijn we eerst maar eens aan gaan snuffen. Geen centje pijn. Kon het ook bewegen, niets aan de hand, het geluid was ook niet eng, er zat alleen geen water in en ze had toch echt wel een slokkie gelust. Dus dat was opgelost, en whoeps daar gingen we aan de kletter. Bij het wegstappen ervandaan was ze er zeker van dat hij of haar ging achtervolgen of dat er een ander spook ergens vandaan kwam. Misschien de geest van die verdronken hagedis, hahaha. Ik heb haar aan een lange leadrope, dus ze kon me niet omtrekken en ze rende netjes om me heen, dat dan weer wel. Vroegah zou ze door mee heen gedenderd zijn. En o wonder bijna aan het eind van de lijn, nog voordat hij strak kwam te staan draaide ze om en snuivend kijken. Goed dat hadden we gehad.

Toen ben ik aan de lijn gaan draven en dat blijft ze niet leuk vinden. Ze moet dan naast me draven want ik wil haar niet achter me hebben en dat levert diverse kopzwaaien op. Vanuit draf telkens ho en meteen achterwaarts. En dan achterwaarts als ik ernaast sta. Dus niet met zweepje tegen haar borst tikken, maar meelopen. En dat ging toch goed! Ik was helemaal verbaasd trots! Uiteraard kreeg ze daar een koekje voor. Ze werd er wel erg heet van, van die snelle oefeningen, maar wat is ze dan mooi!

Natuurlijk ook de jambette, wendingen en de buiging die nog steeds maar half gaat, maar goed dat komt nog wel. Toen heb ik de ton weer gepakt en met het ding gerold. Geen angst, niets aan de hand. Toen wilde ik dat ze het ging aanraken. Net als met de clickermethode zeg maar. alleen heb ik geen clicker. Ik deed brokjes in mijn hand, en dan volgt ze die hand helemaal natuurlijk en ik bleef telkens de ton aanraken en tegen haar zei ik dan "raak aan". Dat lukte een paar keer uiteraard bij toeval en toen ik het idee kreeg dat ze het begon te begrijpen heb ik met het stokje het aangewezen en echt met koekjes leert ze zo snel! Als ze mij maar begrijpt wat ik van haar verwacht. Knap paard!

EDIT:Wel begreep ze me dus af en toe verkeerd, hahaha, nee zij begreep mij niet verkeerd, ik gaf verkeerde signalen. Bijv, ik wilde de ton een stukkie verderop hebben dus ik geef hem een trap. Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is de knapste paard van het land, Callas! Want uiteraard ging zij dan de jambette richting het ding doen...

Met naar de wei brengen hadden we nog wel even een issue. ik haak de schrikdraadveren los van het veldje waar we in stonden, en die schieten uit mijn handen. Dat maakt een enorme klap. Daar schrok ze van. dat mag natuurlijk. Maar wat niet mag is dan het initiatief nemen om het veldje te verlaten en voor mij uit te gaan lopen. Min of meer vluchten zeg maar. Dus naast het veldje op de oprit nog wat oefeningen gaan doen met volgen en stoppen en toen was het weer ok. Ik had een leuke ochtend. Ik hoop zij ook...

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-18 14:05

Hi Benthhh Voor Franse normen is dat dichtbij, maar het ligt zo'n 300km bij ons vandaan. Dat is wel een uurtje of 3 rijden enkele reis. Als je het ervoor over hebt, ben je voor een bakkie en kennismaken met Callas van harte welkom, hoor.

Het is hier een moeilijke omgeving. Veel scherpe stenen. Dus dat is een beetje dierenmishandeling om dat zonder beslag te doen. Dus ik rijd in bermen en op asfalt en op ons eigen veldje en draaf alleen daar waar er bospaden zijn zonder stenen. Dus behelpen.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-18 10:55

Hey leuk Sanso dank je wel.

Vanmorgen getraind op het halster op het veldje. En het gaat niet perfect maar zijgangen gingen toch best wel op het halster. Ik heb alleen gestapt ivm haar voetjes. Nou ja voetjes, grote platvoeten hahaha.

Overigens liggen de hoefschoenen bij GLS bezorgdienst in Béziers, dus dat is maar 1 uur hier vandaag, dus ik heb er goede hoop op deze week de schoenen te krijgen.

Afijn, ze deed braaf wat ze dacht dat ik bedoelde. Erna hebben we nog met allerlei voorwerpen Raak Aan gedaan en dat was toch best nog wel heel moeilijk voor haar om te begrijpen dat er ook andere dingen aangeraakt kunnen worden behalve de ton.

We komen er wel.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-18 07:24

Hi, hoefschoenen zijn er nog steeds niet. Ze liggen op 1 uur afstand in Béziers bij GLS bezorgdienst. Heb nu maar een mail gestuurd waar het blijft.

Pien heb jij voor mij nog een keer het merk dat jij hebt voor vliegenspul? Ik moet weer nieuw kopen en vind 63 euro voor 1L toch wel heel veel geld.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-18 08:39

Dank je. Ik doe hooguit 1 seizoen met wat ik heb weet niet eens de naam, maar meestal maar een gedeelte van het seizoen met 63 euro. Ik dacht dat die van jou goedkoper was dat je toentertijd zei. heb ff gezocht en het is nog geen 40 euro voor een liter. dat scheelt wel een best beetje! En het krijgt 5 sterren beoordeling!

Edit: ik heb maar gelijk een bidon van bijna 4 liter gekocht en ik vond het bij Zubial.fr voor 123 euro. Gratis verzendkosten. Komt neer op ongeveer 32 euro per liter. Scheelt de helft aan kosten van wat ik had en als de werkzaamheid beter is, ben ik al blij. Het is in de praktijk als ik het zo lees aan de beoordelingen max 5 dagen werkzaam, maar dat probleem heb ik nu ook.

Dank Pien voor de tip

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-18 10:41

dank voor je tips. Vliegenspul is allemaal troep. Maar je wilt toch dat ze wat buiten kunnen staan. Nu willen ze niet eens naar buiten en blijven het grootste gedeelte van de dag in de uitloopstal staan.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-18 14:03

Hoefschoenen zijn binnen! EIN DE LIJK !! Zondag gaan we ze op maat maken.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-18 15:10

Ik ben ze aan het onder maken. Hoef 1 is klaar. Ik maak nog een uitgebreid verslag. Maar ik had jullie nog een "tussen-navel-en-uier-kroel-reactie" van Callas beloofd.

Ze is minder in extase dan ik wel andere keren gezien heb, maar het was toch weer een heel lekkere kroelbeurt ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=jMRrTx-Lqds

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-18 18:35

Update met foto's en filmpje volgt nog. gras asfalt, stap draf galop, ze blijven zitten!

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-18 21:29

ik krijg het morgen of overmorgen, maar misschien kan Pien je al eerder het antwoord geven. In de Franse advertenties staat het overigens allemaal gespecificeerd, maar ik weet niet wat het in het NLs is.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-18 22:02


Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-18 07:27

Het lijkt veel werk als je niet gewend bent met gereedschap om te gaan. Maar wij zijn doe-het-zelvers en draaien ons hand er niet voor om, LOL.
Daarbij houd ik al haar hoeven zelf bij dus daar is ook niet nieuws bij voor mij. De tweede runner zat er met een uur onder.

En dit werkje is maar eenmalig. Nu is het een kwestie van haar voeten goed bijhouden, net als met andere hoefschoenen. Over een paar weken is de sticker onderaan beland en dan ben ik benieuwd hoe we hem eraf gaan krijgen en weer op gaan hijsen.

Voorlopig kan ik in ieder geval weer met een geruster hart zonder haar pijn te doen in haar voorvoeten rijden. Nu moet ik nog voor achter de goede maat vragen. En natuurlijk gaan we nog heel veel tests doen om te kijken of ze op ruig terrein ook blijven zitten.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-18 08:30

Hi Pientje, ik begrijp dat het ingewikkeld lijkt maar dat is het niet. Je maakt 1x een zool op precies haar hoef op maat. Aan deze zool zitten klittenband-klippen. Op haar hoef zitten klittenband-stickers. Als ik ga rijden doe ik de zolen onder. De klippen van de zool plakken dan aan de stickers op haar hoefwand. Dus het zijn hoefschoenen, maar het zijn geen schoenen eigenlijk, meer hoefijzers van plastic die je niet met hoefnagels of lijm hoeft vast te maken. Lijmen kan overigens ook, maar dat heb je gewoon weer 24/7 hoefbeslag wat ik niet wil.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-18 10:05

Hi meiden, ja al doende leert men. Ik vond het zelfs eng om langs Callas haar sok te schuren. Ik denk straks zit zij ook vast! Want zelfs over het plakband kwamen nog haren. Maar dat ging allemaal goed.

Callas is echt zooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ongelooflijk braaf geweest! Ze heeft van na lunchtijd tot 18h stil gestaan, met een onderbreking van een uur in haar box om hooi te eten. Ze heeft nauwelijks een stap verkeerd gezet. Dat had 3 jaar geleden dus gewoon echt niet gekund. Ben zooooooooooooooooooo (ook 3 regels o) trots op haar!

Sintara ik weet niet of ik je helemaal volg. Kun je je vraag nog eens formuleren? Ik heb er nu een (erg grote) mustangrol aan geschuurd. Weet niet of je dat bedoelt?

Over een paar minuten is filmpje 2 beschikbaar van het onderbrengen van de runners.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?


Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-18 10:09


Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-18 13:12

aha nu snap ik wat je bedoelt sintara, dank voor je plaatje. Nee, Callas heeft wel platvoeten, maar niet zo naar buiten uitlopend in een soort jurkje.

Ze heeft gelukkig (en dat is haar enige geluk qua voeten) een heel mooi natuurlijk hoefijzer zeg maar dus de zool blijft vrij van de grond, maar voor stenige paden niet voldoende. Ze heeft gelukkig ook goede hoge hoefsteunsels waardoor haar voet niet naar achteren kantelt.

Maar verder is het puinhoop. Zodra het seizoen droger wordt gaat het enorm breken en dan ook gelijk grof met hele happen eruit. Ik kan smeren wat ik wil maar dat helpt niet. Ik heb haar ook wel eens in water gezet en dan gesmeerd maar ook dat werkt niet.

Wel heeft ze platvoeten en daardoor dus heel korte voeten. Dat zou met beslag etc steeds een stukje kunnen verbeteren, maar dit is gewoon haar natuurlijke houding en voor de kenmerken van het tinkerras ook zelfs gewenst als je de Franse standaard leest.

Ze heeft verder ook nergens last van als ze niet over stenige paden zou moeten lopen. Als ze in NL, of op kleigrond zou wonen zoals in het oorspronkelijke land waar het ras uit komt, Ierland, zou er geen probleem zijn. Maar helaas woont ze hier in de bergen met stenige grond en dat is voor platvoeten nou net niet ideaal.

Maar met hoefschoenen kan ik perfect rijden. Geen enkel probleem. Beslaan doe ik liever niet dat komt de kwaliteit van haar voeten niet ten goede. Probleem was alleen dat ze conventionele hoefschoenen achter elkaar sloopt. Dus toen ik dit systeem zag, was dat voor mij het ei van Columbus, of het ei van Callas eigenlijk.

Ga nog veel meer testen uiteraard en laten weten hoe het voor haar werkt. Ga nu het volgende filmpje maken, deel 3

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-18 16:07


Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Monique1963

Berichten: 4099
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-18 21:05

O daar heb ik absoluut geen zorgen over. Ik rijd al heel lang op div soorten hoefschoenen met mijn vorige paard ook. Eigenlijk vanaf dat ze op de markt kwamen. En ik heb nog nooit uitgegleden met hoefschoenen. Asfalt probeer ik zoveel mogelijk te vermijden ivm schokken voor paardenbenen (alhoewel hoefschoenen dempend werken) en ook vanwege versnelde slijtage aan schoenen. Maar ook daar ben ik zelden met hoefschoenen over gegleden. Wel met blote voeten, dan glijd ik wel op een bepaald soort asfalt.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?