[VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Ymor, Melissa0304

 
 
Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-18 07:52

update


Afgelopen week hebben we het rustig aan gedaan. Eigenlijk heb ik maar een keer met hem écht iets gedaan, want ik ben nog druk in de weer met mijn nog-net-niet genezen elleboog en het is zo vreselijk warm. Al die paarden hebben een pluizige wintervacht en dan is het 23 graden. Dat werkt natuurlijk niet :+

Ik heb wél een keer met hem gefietst. Of nou ja, geoefend met fietsen. Hij had nog nooit een fiets van dichtbij gezien en dus heb ik eerst de dijk vier keer op en neer gestapt met de fiets en het paard in de hand. Hij stapte er de ballen niet van. Eerst stopte hij zijn hoofd in mijn fietsmand. Dat was uiteraard dood en doodeng, zo'n mandje. Maar goed het bleek niet te buigen dus alles was goed. Vervolgens gingen we het eerste stukje fietsen. Het ging prima. Spannend, maar prima. Dat kan bijna ons motto worden :+

Er staat ook een nieuwe pony op stal. Eerst waren ze aan het snuffelen en gillen naar elkaar, maar uiteindelijk koos Joep eieren voor zijn geld en kwam bij mij staan. De pony was nog niet klaar met hem en om zijn hogere positie kenbaar te maken, pakte hij een velletje van Joep zijn schouder en trok het ruim 3 cm naar hem toe. Joep, doetje eerste klas, keek mij boos aan en deed niets. :+ Na een halve minuut liet de andere pony los en hebben ze staan spelen. Rare beesten :DAfbeelding

Afbeelding

Afbeelding

IG: @arabierjoep


Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-18 19:11

Linde99 schreef:
Wat een knap paard is het toch! En vind het ook wel knap dat je uiteindelijk met hem hebt gefietst hoor! Is toch best iets engs.

Ik herken trouwens dat gebouw op de laatste foto maar waar is dat ook al weer? :+ :? is dat niet langs een snelweg ofso?


Ik vond het vooral knap dat we niet verongelukt zijn :+ De buurvrouw kwam ook nog langs met een shetlander voor de sulky. Dat kan natuurlijk niet, aldus Joep :')

Het gebouw is langs een spoor :) We staan middenin een stadswijk, direct langs een spoor. Worden ze lekker verkeersmak van :)*

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-18 19:35

update


Vanaf het moment dat de Rambo Mickhelm Multibridles (wat een productnaam!) op de markt kwamen, wilde ik ze hebben. Nee, vergeet dat, ik MOEST ze hebben. Maar godsallemachtig wat zijn die dingen duur.

Eindelijk na jaren vragen en sparen kreeg ik op mijn 20ste verjaardag niet alleen - tot grote schrik van mijn moeder - een cavia, maar ook een Rambo Mickhelm Multibridle. Ik was dolgelukkig met Perry (de cavia) en natuurlijk met mijn Rambo Mickhelm Multibridle. Maar mijn fjord van krap 1.40 past net aan in een Full-hoofdstel. Joep heeft een een klein hoofd en draagt op dit moment een pony-touwhalster en een cob-halster. Maar ik ben gelukkig met mijn RMM en wil er ook een voor Joep. Maar dat geld heb je niet zo maar liggen, want er loopt nog een cavia in huis (die allergisch is voor zaagsel), Joep die nog verschillende specialistische bezoeken in het verschiet heeft zitten, dus dan is zo’n hoofstel een dure ingreep.

Mijn oplossing: gewoon kijken of mijn arabier met mini-hoofd in het hoofdstel van mijn fjord met mega-hoofd past. En dat lukte :') Net, dat moet ik toegeven. Maar: het zit. Het past. Het werkt. Het scheelt weer 200 euro :Y)

Ik ben dus ook gelijk begonnen met de eerste keer academische rijkunst. Met Rimska, mijn fjord, ben ik tot mijn grote schrik vorige maand begonnen aan een arbeidspiroutte op de grond, dus stappen en stoppen moet ik hem wel kunnen leren. HA, dat viel wat tegen. Wat. Kan. Dat. Paard. Hard. Hij vond het lastig om te ontspannen, dus zijn reactie was lopen. En hard. Hij wilde zo graag voor mij werken dat hij in de overdrive ging. En ik probeerde hem bij te houden terwijl ik achteruit door een mulle zandbak liep. Op een gegeven moment dacht ik: dat moet anders kunnen. Het enige wat ik hem vroeg was een stapje naar voren. Maar goed in zijn overdrive betekende dat een hele lange zijde. Ik besloot gewoon in versnelling 0 te beginnen: stil staan. Dat ging. Hij zocht zelfs de ontspanning op. En toen hij die gevonden had konden we opeens een lange zijde heerlijk rustig stappen terwijl hij nog steeds met zijn neusje op de grond liep. HOERA.

De leer voor de volgende keer? Dat we fatsoenlijk kunnen stappen aan een touwhalster in zijn ‘parelli-stand’, betekend niet dat we ook kunnen stappen als ik achteruit loop in de ‘academische rijkunst-stand’. Even vergeten dat hij niet op de automatische piloot gaat. Super stom, maar daar leren we (in dit geval vooral ik) weer van. Feit is dat hij aan het einde van het half uur heerlijk ontspannen liep en hij leek te begrijpen dat rustig stappen een ding is. Ik ben wel mega trots, want hoe snel kan een paard iets oppakken. En ook wel trots op mijzelf. Ik leer hier ook weer van - en nog belangrijker. Als rasechte recreatie ruiter raak ik niet meer in paniek van het woord dressuur - ik begin het zelfs leuk te vinden _O-

Afbeelding
even ontspannen na de training zijn snebje komt weer terug <3


Afbeelding
een geconcentreerd koppie met een smakkend lipje HOERA


Afbeelding
hij was erg trots op zichzelf. Zijn zelfvertrouwen groeit ook! net als zijn voorpluk.... :')

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-18 12:21

Linde99 schreef:
Isabel_k schreef:
Ik vond het vooral knap dat we niet verongelukt zijn :+


:') :') :')

Mooie hoofdstellen zijn dat he! Heb hem zelf ook en superblij mee. Sidenote; mijn merrie van 1,70 past gewoon een full :=

Volgens mij zitten jullie wel in de goede flow, zeker als hij zo graag voor je wilt werken. :) Jullie komen er wel


Oh prachtig! Zonder te veel glitters ook *\o/*
Rims past trouwens ook een Xfull, de maatgeving is wat raar haha

De haflinger van een stalgenoot heeft dezelfde maat als het paard van een ander stalgenootje. En die is bijna 1.80 :+

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-18 22:03

Update


De afgelopen dagen hebben we rustig verder geoefend met grondwerk en academische rijkunst. Eigenlijk gaat alles steeds beter. Hij stuitert soms zonder aankondiging door de bak, werkt mee, vindt het leuk om aan het werk te gaan (een dag stilzetten resultaat in een stuiterend paard de dag erna) en groeit steeds meer in spieren. We zeggen alleen een beetje gekscherend dat hij meer tieten moet krijgen :+ Elke deken glijd over zijn borst, behalve maat 175. Maar daar steekt zijn halve kont uit, haha. Eigenlijk past hij in niet een reguliere maat.

Buiten wandelen gaat ook met steeds meer rust. Alleen vanavond hadden we (vooral hij) last van regen. We liepen buiten toen er een klein buitje aan kwam zetten. Hij liep heel rustig naast me, maar begon toen behoorlijk te stuiteren. Maar beter dan een paniekreactie; dat sowieso.

Ik ben steeds meer bezig met hem leren een rustpunt op te zoeken als hij schrikt en dus niet alleen achter mij te verschuilen. Ooit komt er een dag dat ik op zijn rug zit en dan moet hij het 'alleen' opknappen.

Hieronder is een foto die bij lange na niet perfect is, maar voor nu redelijk in de buurt komt. Je ziet dat hij zijn hals laat zakken en zijn rug lang maakt, terwijl hij ook nog ondertreed. Hij dondert hier wel op de voorhand, maar ik was meer met foto's bezig dan met hem, omdat ik toch beeld materiaal wil gaan verzamelen voor later. Toen hij hier net kwam had hij geen spieren in zijn hals, rug en billen. Ook kon hij alleen maar of héél snel of héél langzaam lopen op de cirkel terwijl hij naar binnenviel én sloffende stapjes maakte met een weggedrukte rug. Hij krijgt steeds meer ruimte, swing en spieren. Fijn om die verandering te zien!

Afbeelding

Edit: ik zie nu nog veel meer dingen die beter mogen en die hij ook beter kan als ik hem meer achter zijn vodden zit :D

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-18 07:38

Ik zal eens kijken naar die dekens :) Mijn fjord heeft de Irish Turnout volgens mij.

En grappig Aleeneh dat je wat van Mish herkent. Ik heb haar stiekem al van veulen af prachtig gevonden.

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-18 16:53

update


Waar ik geen fan ben van dekens - ik vind ze onhandig, irritant en heb ik al gezegd onhandig, is Joep 100% team deken. Hoe krijg ik het uitgezocht :+ Ik heb hem als het even kan liever niet heel de winter onder een deken, omdat hij ook al een hele zomer ingepakt staat. Maar goed ons compromis is dus bij regen. En afgelopen dagen heeft hij dan ook onder een afzichtelijke zebra-deken gestaan die ik heb gekocht toen ik 13 was. Het ding is nooit gebruikt...


Afbeelding

Anyway hij kwam vandaag compleet ingesmeerd met modder van de track. Paard grijs, deken grijs. En omdat ik hem dat nog nooit heb zien doen vraag ik me toch af of het toeval is of dat hij zich echt lekkerder onder een deken voelt...

Moeilijk moeilijk, zo'n deken. Is het te warm, te koud? Precies goed?

Vandaag ben ik ook een stuk buiten met hem wezen lopen. Hij vindt het maar spannend. Al moet ik zeggen dat het steeds beter gaat. Van zijn vorige eigenaar heeft hij geleerd dat hij bij spanning mag gaan grazen als een soort noodrem. Maar hij is veel te slim en heeft het toen ik hem net had heel erg gebruikt omdat ik hem niet in kon schatten :D Inmiddels zie ik er doorheen en is het niet alleen vreselijk vermoeidheid dat hij de godsganse dag loopt te grazen, maar ook gewoon stout. Ik probeer het af te leren, maar dit is een gewoonte die er maar lastig uitgaat. We zijn goed onderweg en het gaat steeds beter waardoor zijn neiging ook minder wordt.

Ik had nog wel bijna ruzie met een hardloper die al rennend Joep over zijn neus 'aaide' en vervolgens mijn stalgenootje haar paard ook. Nou ja lekker laten gaan. Maar later kwam ze terug en vroeg ze of ze stil konden staan zodat ze beter kon aaien :wow: Denk het niet, maat. Dat vond mevrouw-de-hardloper niet leuk want de dijk is voor iedereen. Daar had ze een punt, maar mijn paard is niet voor iedereen en al helemaal niet voor haar ~~}> Gelukkig droop ze toen wel af, want als ze Joep nog een keer over zijn neus had geaaid had ze gegarandeerd een blauwe arm. Zijn neus is privé terrein <<)


Afbeelding

Afbeelding

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-18 18:56

update


Ik weet niet hoe het in de rest van Nederland was. Wat ik wel weet is dat het in Zuid-Holland beestenweer was. En dit vond Joep ervan:

Afbeelding

Tussen deze foto’s zit 24uur. Ik heb me rot gelachen, maar ik vond hem ook wel een beetje zielig :o Gelukkig ziet het weer (en de weersverwachting) er een stuk beter uit. Dus hij staat weer lekker bloot. Wel heb ik vandaag voor ruim 200 euro een Bucasdeken gekocht. Mijn fjord heeft dezelfde en ik vind hem het geld volledig waard. Vooral omdat ze 24/7 buitenstaan en dan is een goede deken wel essentieel. Nu hoop ik alleen nog dat de ruinen de deken van Joep een beetje met rust laten. Maar goed, ik weet natuurlijk ook wel dat het alleen bij hopen blijft _O-

Vandaag heb ik ook een nieuw zadel gepast. Ik ben steeds meer na gaan denken over hoe ik hem precies wil inrijden en ik kwam uiteindelijk tot de conclusie dat een springzadel mij geschikt lijkt. Omdat hij enorm kan vertrekken heb ik daarin meer steun heb, dan in een dressuurzadel. Ik heb al vaker springzadels gebruikt voor paarden met dit specifieke probleem en dat zat voor mij dan lekkerder :j Overig was dit paard gewoon een verzorgpaard dat af en toe spoken in de bak zag }>

Van een kennis mocht ik in zijn schuur naar oude paardenspullen komen graven. Alles wat mijn moeder en ik wilde en konden gebruiken mocht mee naar huis. We vertrokken met veiligheidsbeugels (voor Joep), een springzadel (ook voor Joep), een zomereczeemdeken + vliegenkap, een hele oude wollen deken, twee vintage dekjes en transportbeschermers. Het springzadel is van Spalding en ligt boven verwachting goed op Joep in stilstand. Nu nog een singel en kijken hoe hij zich in beweging houd.

Afbeelding
mijn fjord met een té leuke wollendeken. Die komt dus uit de schuur :)) Het ding is net zo oud als zij, maar van echt wol. En dat is zo lekker als zweetdekentje in de winter <3


Afbeelding

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-18 20:41

Ach arm beest _O-

Voorbijgangers in de randstad zijn wel raarder dan in zeeland (waar ik oorspronkelijk vandaan kom). Dat is een enorm verschil!

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-18 21:11

Leuk om te lezen en leuk dat je volgt :))

IG: @arabierjoep


Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-18 08:38

Gypsy schreef:
Joep, mijn pony Heidi wil je even wat zeggen.

"Laat je niet opjutten door je mens, ik heb ooit eens opgevangen dat mensen het zelf ook hardstikke leuk vinden om bij regen binnen onder een dekentje te zitten en snackjes te eten. Ik eis dus ook gewoon mijn dekentje op, het ding schijnt waterdicht te zijn maar zeker weten doe ik dat niet want ik ren altijd bij de eerste druppel de schuilstal in om te chillen en hooi te eten. Ik laat me met mijn 21 jaar niks meer vertellen. Supergoed van jou dat jij je mens ook al afgericht hebt om je een jas aan te doen! Blijf ook goed zorgen dat ze zich schuldig voelen, die sukkel van mij komt regelmatig twee keer per dag wisselen zodat ik het niet te warm of te koud heb."

Sorry ts het is ook niet mijn persoonlijke mening. :')


Thanks Heidi :+ Fijn dat je hem nog even opjut... Ik zal het doorgeven!

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-18 08:39

laraxXxemma schreef:
Ik ga ook meevolgen! Vind de "Ik ben sielug want ik ben nat" foto's hilarisch :') Sorry pony maar water is nou eenmaal natuur :(:)


Leuk! En wat nou natuur. Hij komt uit de woestijn, hoor }>

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-11-18 21:46

update


Natuurlijk heb ik altijd geweten dat paarden een tijd nodig hebben om te wennen. En dat wennen bij Joep langer zou duren had ik ook wel verwacht. Een paar weken geleden hoorde ik van stalgenootjes dat hij brutaler werd. Niet vervelend, zeker niet. Maar gewoon brutaler. Zijn vacht ging er steeds beter uitzien. Hij werd steeds vrolijker en het timide paardje begon te verdwijnen. In de kudde is hij nog steeds een doetje, maar wat was ik trots toen hij voor het eerst een mep gaf aan een van de leiders, die hem al heel de dag liep te irriteren. Dat hij daarna zo snel als hij kon naar de voerplek aan de andere kant van de track rende, vergeten we voor het gemak.

Tijdens trainen begon ik het ook te merken. Een weigering hier, een stoute blik daar. Hij is letterlijk en figuurlijk aan het schoppen naar autoriteit. Dus tijdens mijn les afgelopen zaterdag besloot ik samen met mijn instructrice hem even uit te dagen. Zo kon ze zijn dominantere gedrag ook zien. Hij is niet vervelend, hij is gewoon aan het uitproberen.

Dat hadden we geweten. Hij ging door de bak alsof zijn hoeven op springveren stonden. Alsof zijn staart een eigen leven leed. And I was holding on for dear life. Na tien minuten showen zijn we weer op 0 begonnen. Gelukkig was hij toen heel braaf en hebben we een goede les gedraaid. Dat hij de bontrand van mijn capushon trok, vergeten we even :roll:

Om het weekend gezellig af te sluiten ben ik samen met Joep een stukje wezen wandelen op de dijk. Een ‘nieuwe’ dijk. Een dijk waar we nog nooit geweest waren. Een dijk waar de engste wezens wonen die hij ooit had gezien: shetlandpony’s. Dat Joep op de track staat met een shetlander maakt niet uit. Want deze waren buitenaards.
De shetlandpony’s stonden onderaan de dijk (hoe durven ze). En voor een shetlander met korte pootjes is het moeilijk om een stukje omhoog te rennen om bij het hek te snuffelen. De ene shet nam een aanloopje en rende met moeite de dijk op. Daar had Joep het ontzettend druk mee. Want: OMG HIJ STAAT OP DE DIJK. Ik zag de andere shet ontzettend zijn best doen om de dijk op te klimmen. Het lukte niet. Totdat hij met vier benen tegelijk de lucht in sprong en zó voor Joep zijn neus lande, bovenop de dijk _O- Ik had het niet meer. Ik heb dat paard nog nooit zo hard zien schrikken. En die shetlander keek beteuterd. Die snapte er ook de ballen niet meer van :D

Afbeelding
de eerste schrik


Afbeelding
de I-don’t-know-man

Gelukkig heeft hij zijn mini-heartattack overleefd, want hij moest ook nog een urenlange passessie in. Dekens. Uiteindelijk gekozen voor de allerduurste die er was, maar hij past. Geen borst die niet in cup A past. Geen billen die eruit steken. Hoera voor de deken *\o/* Dat hij ruim een maat kleiner heeft dan mijn fjord van nog geen 1.43, hoeft hij niet te weten.

Afbeelding
Hij ziet eruit als een vierkant lego poppetje, maar de voering moet nog wat mee gaan bewegen. }:0 De grootste grap van de dag vond ik nog wel mijn vader. Hij is niet echt een paardenman en vind Joep stiekem best een griezel. Maar, zijn kinderen zijn into de paarden, dus hij heeft ook een poos gemend met Rimska. Hij maakt zich sindskort ontzettend zorgen om Joep en de regen. Hij vond het eerst maar aanstellen, maar toen ik hem uitlegde dat hij dezelfde reactie had als onze windhond, moest er toch wat gebeuren. Hij heeft de arme vrouw bij de EJ helemaal ondervraagt over de pasvorm en bleef vandaag maar zeuren om foto’s :Y)


Afbeelding
En de enige bestaande foto van mijn twee paarden zonder dat ze elkaar boos aankijken. (Ik had appels mee, that’s why)

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-11-18 22:49

Oh wat leuk! Ik vind je shets zo leuk :+ Ik fiets er altijd voor om, zodat ik langs je weitje kan fietsen _O-

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 16:20

Grappig! Kleine wereld zo :+

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-18 22:05

update


De afgelopen dagen (en eigenlijk weken) is het allemaal niet zo spannend. We zijn vooral een hoop aan het bevestigigen en daar kan je nu eenmaal niet een enorm verhaal aan hangen. Al zou ik dat wel willen, want ik vind het schrijven heel leuk :D

Maar goed. Afgelopen zondag heb ik een kleine fotoshoot gedaan met een stalgenootje. Gewoon lekker simpel, op de dijk voor stal. Maar zoals een echte arabier beaamt heeft hij vooral heel hard geknord op alles wat hem niet aanstond (takken, honden, fietsers). Dat hij die al duizend keer heeft gezien maakt niet uit, want deze keer moest hij heel lang stil staan. En je moet het natuurlijk wel spannend houden voor je baasje {:)-:( Overigens begon hij pas met klieren toen ik heel even weg was gelopen om mijn fjord te vangen die alweer onderweg naar huis was :+ Misschien toch stress dat ik verdween?

Eind goed al goed, de foto’s zijn leuk geworden en het doel is bereikt. Het doel zijnde: een foto van mijn paarden samen. Dat was nogal een ding, want er was gras (lekker!) en Rimska was bloedverziekend chagrijnig :j Dat mag, als je merrie van 22 bent en je naast een hyper-hyper-hyperactieve ruin moet staan.

Deze avond heb ik een keer een zadel opgelegd. De laatste keer was om dit zadel te passen, maar toen heb ik niet aangesingeld en had hij het niet eens door. De keer daarvoor was ik er knap hard afgevallen en dat is natuurlijk ook niet de manier om het af te sluiten.
Vandaag was hij ontzettend braaf. Hij vond het in eerste instantie wel spannend, maar hij werd er steeds makkelijker mee en ging ook steeds ontspannender bewegen. In eerste instantie liep hij als een soort houten klaas achter mij aan :Y) Aan het einde van de zware tien minuten werd hij baldadig en ging hij lopen ‘arabieren’. Hij had wat last van de wind (vond hij) en toen ben ik maar gestopt. Maar: geen paniek *\o/*
Zo met dit ouderwetse springzadel en zo zonder manen ziet hij er echt uit als een renpaard, maar dat ga ik niet tegen hem zeggen. Ik wil hem ook niet op ideeën brengen *\%/*

Afbeelding

De volgende keer pak ik wel even een touwhalstertje, maar voor nu was dit wel fijn. Hij kon zo dichtbij mij lopen zonder dat ik in de war zat met een touw van ruim tien meter. Dat geeft toch wat meer rust. Ik vind het wel fijn om te zien dat hij steeds zekerder wordt. Zowel in de kudde als gewoon in het werk. Ik zag laatst een filmpje van een paar maanden geleden (toen ik hem net had) en ik weet nog dat ik toen heel blij met het beeld was, omdat hij voor het eerst niet zo paniekerig aan het draven was. Maar als ik dat nu terug zie :n Een hele slechte vacht, lelijke manen (al heeft dat er dan weer niets mee te maken), heel smal en 0 spieren op zijn rug. Ik ben echt blij dat hij blijft verbeteren!


Afbeelding
Laatst bijgewerkt door Isabel_k op 13-11-18 22:12, in het totaal 1 keer bewerkt

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-18 22:14

Maflinger_S schreef:
Vooral blijven schrijven als je dat zo leuk vind. Ik vind lezen leuk, dus we gaan goed. :D

Hele herkenbare verhalen over je arabier. Vooral dat ie eigenlijk best braaf is totdat ie een uitbarsting/uitbarstinkje van arabierigheid krijgt. Mijn binnenvettende stresskipje heeft precies hetzelfde. Lijkt heel relaxt aan de hand, is dat ook, totdat er gearabierd moet worden. Maakt niet uit wat de aanleiding is.

Joep ziet er nu goed uit.


Vooral dit :') Ook als hij het niet spannend vind kan hij af en toe ‘aan’ gaan. Gewoon om leven in de brouwerij te brengen. Maar aan de andere kant hou ik ook weleens mijn hart vast bij crossmotoren bijvoorbeeld en schrikt hij pas als hij merkt dat ik schrik van het feit dat hij niet schrikt :=

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-18 18:01

update


Ik heb een windhond. Op zich geen nieuws, maar ‘vroegah’ toen ik nog geen Joep had, vertelde ik een keer tegen mijn moeder dat Charley - mijn whippet - mij deed denken aan een arabier. Dun, een apart gevormde snuit, kouwelijk, schrikkerig en ontzettend snel.

Een klein beetje generaliserend, maar sinds ik Joep heb realiseer ik me dat het redelijk klopt. Charley is snel. Joep is ook snel. Charley kan heel erg in paniek raken. Joep kan heel erg in paniek raken. Charley haat regen. Joep haat regen. En het belangrijkste: allebei hebben ze zo af en toe behoefte aan een sprint.

Bij Joep is het ongeveer 1 keer per maand. Tijdens deze dag kan hij aan niks anders denken dan rennen. Hij bokt niet, hij springt of stuitert niet. Hij rent. En rent. En rent. :Y) Charley doet dit ook. Ze maakt letterlijk alleen maar snelheid en doet verder niets. Vandaag was het weer zo’n dag voor Joep. Gisteren kon hij moeilijk zijn rust vinden en daarom besloot ik hem vandaag met zijn vriendje in de bak te zetten.

Het begon heel netjes. Hij en de tinker renden een paar rondjes. Gaven een paar bokken, maar Joep begon snelheid te maken en halverwege zag ik zijn vriendje denken: “NOPE” :')

En de “NOPE” geven andere-niet-windhonden ook aan Charley. Dus, de windhond is echt de arabier onder de honden.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En:

Afbeelding

Ik moet toegeven, dit was niet op vandaag, maar zaterdag. Toen hij de hindernis weigerde. (Een kruisje van 30 cm) En een sprong over de (cavalettei-)staander nam en naar mij toe rende _/-\o_ Niet de bedoeling, wel een slimme oplossing als je bang bent voor de hindernis. Het is immers schattig (dat hoopte hij) en dan hoef je niet nog een keer (dat hoopte hij ook.) Ja, hij was schattig en JA hij moest nog een keer _O-

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-18 23:10

een godvergeten strotouwtje


Een maand geleden ben ik begonnen aan mijn nieuwe baan. Hiep hoi! Natuurlijk dook ik daar volledig in en realiseer ik mij nu dat ik een hoop vergeten ben. Sinterklaas surprises en bijbehorende kadootjes bijvoorbeeld. <:) Daarom loop ik al een paar dagen als een kip zonder kop op stal. Hup, even snel het paard doen en dan heel snel een surprise bedenken. Oeps, ik moest nog nieuwe lenzen kopen. Oh nee, ik vergeet (vul in) :D

Gisteren dacht ik Joep wel even te doen. Ik was moe, slaperig en had eigenlijk niet zo heel veel zin, maar goed. Te lang stilstaan is ook geen strak plan. Dat was een vreselijk slecht idee. Ik was chagreinig en had weinig energie. Joep dacht ook: “Zoek het uit. Jij sloft? Ik bouw mijn eigen feest.”
Resultaat: ik behoorlijk pissed, rennend achter een arabier die met een slingerende leadrope woest door de bak ging.
Joep: staart in de lucht en sprinten :Y) Het enige pluspunt? Ik had mijn 10.000 stappen weer behaald.

Vandaag besloot ik het anders te doen. Geen zin. Dus ik deed niks. Ik kwam dus al veel rustiger de track op waardoor Joep in een vrolijke draf naar mij toe kwam <3 Het enige wat ik heb gedaan is voeren en borstelen. Hij was het er niet helemaal mee eens. Ik had namelijk perongelijk op zijn kont gespoten met antiklit-spul. Dat vergaf hij mij niet zomaar. Toen ik aankwam met een appel en brokjes waren we weer vrienden. En: ik besloot dat het tijd was om onze (mijn!) hele mooie, hele dure Bucas-deken letterlijk en figuurlijk te water te laten. Maar hier kwam het probleem: Joep heeft een te dikke kont.

Dat ik dit nog mee mocht maken is ook een wonder op zich. Een paar weken geleden kocht ik de deken. En hij paste perfect. Ware het niet dat het een deken is in de maat 175, want Joep heeft geen borst. Maar die maat is gemaakt voor iniminie D-ponietjes. En Joep is ruim 1.55cm. En ik, slim als ik soms ben, vond het niet nodig om die ... elastieken bilkoorden te passen. Het was namelijk mijn grootste angst dat hij die ter plekke onder zou poepen :+ Want blijkbaar maken zijn darmen over uren bij het zien van een eend, kip of ander soortig pluimvee. Terug naar die ... bilkoorden: ik heb alle mogelijke manieren geprobeerd. Linksom, rechtsom. Niet gekruist. Wel gekruist. Langer, korter. Ik denk dat ik wel een half uur bezig ben geweest met installeren van die .... bilkoorden :')

Maar als ik een deken koop van ruim 200 euro, dan ga ik toch geen irritant touwtje gebruiken dat ze er ook bij leveren. Zo’n lelijk, wrijvend touwtje dat op perfecte ‘poep-maar-onder’-hoogte zit. Maar je kan vast wel raden wat ik na een half uur moest concluderen: het touwtje past per-fect. En na dat half uur begon Joep te wiebelen met zijn blijkbaar te dikke billen, dus ik moest het opgeven. En daar staat hij nu. Met een deken van ruim 200 euro. Met een godvergeten stro-touwtje onder zijn staart...

——————————————————————————————————————————————————————

Om deze traumatische ervaring voor mij af te sluiten: ik heb mooie foto’s (jeej! Penny-mode ON) *\%/*


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Afbeelding
Met mijn merrie

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-18 17:59

Leuk om te horen allemaal :-)

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-18 15:21

Afbeelding

Dat is pech, bles weg :+

Gelukkig vond hij zichzelf nog heel wat, zo zonder blesje.

Afbeelding

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-18 00:44

Die was het beu denk ik :+

Maar even zonder grappen. Werkelijk geen idee. Waarschijnlijk heeft hij het slow feeder net omhoog getrokken (of een van zijn vrienden) waardoor het terug naar beneden viel. Zo’n zelfde soort plek had mijn merrie ook laatst. Maar dan op haar lip waardoor ze eruit zag als Pamela Anderson :D

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-18 22:34

Die staart, he. Hoort dat nou?


Vandaag was er een nieuwe pony op stal gearriveerd. Ze stond heerlijk in een van de noodstallen te eten. Wij hebben een stallenblok op stal dat voornamelijk gebruikt wordt als rommelhok. Behalve dus twee stallen. Een als nood-stal en de ander als bijvoeder-voor-de-broodmagere-althans-dat-denken-ze-paarden. Van de laatste stal maakt Joep vaak gebruik. Maar eten? Ho maar. Alleen als ik in de stal zit - natuurlijk.

Maar goed de nieuwe shetlander stond dus heerlijk in het andere stalletje te genieten van haar hooi. Op dat moment kwam ik met Joep binnen. En ik had hem alleen aan een touwtje. Hij heeft namelijk een ENORM PIJNLIJK OOR. Lees: er zit een schaafwondje precies onder zijn halster. Dus ik moet hem gelijk geven dat een halster niet zo prettig is. En daarom lopen we al een paar dagen met alleen een touwtje om zijn nek. En dat begint mij inmiddels op te breken, want Joep heeft behoorlijk wat energie opgespaard in de afgelopen dagen. Met al die regen is onze bak een woeste rivier (er zitten een paar plassen in) en hij gaat dan ook niet harder dan stap _-:(
Dat touwtje om zijn nek vindt het wel een goede grap. Hij loopt dan ook elke keer snel naar achteren waardoor ik zijn nek ‘verlies’. Maar als ik hem dan tegenspreek, stopt hij zijn hoofd zelf weer terug... Dan denk ik echt: heb ballen en neem gewoon een sprint _O-

Terug naar mijn punt: de shetlander in de buurstal. Niets vermoedend loop ik naar binnen. En opeens zet Joep zijn hakken in het figuurlijke zand. Aan zijn ogen kan ik zien dat er volgens hem iets niet klopt. Er is wat anders. En totdat hij ontdekt heeft wat het is, gaat hij niet de stal in. Wat denk ik wel niet?
Na een hoop gezucht, gesteun en gepraat (EEN SHETLANDER JOEP, HET IS EEN SHETLANDER) gaat meneer al knorrend zijn stal in. Maar dan komt hij tot de conclusie dat het een merrie is. Je ziet hem naar mij kijken en denken: “Doet niet moeilijk mens, had me gewoon verteld dat het een merrie was.”
Hij veranderd in een echte nephengst. Nek erop, staart finaal omhoog en zijn vijfde been was ook aanwezig :+
“Wauw,” zegt de vriend van mijn stalgenootje to be. “Gaat het wel goed? Hoort die staart zo raar te doen.” :')

Na vijf minuten was de grap ook wel van de shetlander af en ging hij verder met zeuren om eten. Wat ik hem gaf. Dat was immers de reden dat hij in die box stond. Het bedelen negeer ik even. Iets later stond ik met datzelfde nieuwe stalgenootje te praten over Joep, Rims mijn fjord en over dat Joep soms best bijzonder is. Dat was de que van een of ander mens in de stad om een enorm vuurpijl af te steken die zo ongeveer recht boven de stal ontplofte. Ik hoorde een raar geluid en ging toch maar even bij Joep kijken. Denkende dat hij toch niet bang is voor vuurwerk, hij kijkt er nooit van op. Maar vandaag wel. Hij stond trillend in een hoekje en toen ik hem ging aaien had hij letterlijk hartkloppingen :=

Arm schaap :+: Hij hinnikt nooit naar me, maar nu kwam er toch een raar murmeltje uit. Later realiseerde ik me dat het dit keer ook visueel vuurwerk was. Niet een simpel rotje. Daar kijkt hij namelijk niet van op. Ik ga hem nu toch maar bach bloesem geven, gewoon voor de zekerheid.

En ter illustratie: ZIJN ENORM PIJNLIJKE OOR. En ja. Dit kleine wondje is de reden dat ik al drie dagen geen halster om krijgt. Voor mijn moeder rende hij letterlijk weg. Ik mag bij godsgratie aan het puntje van zijn oor zitten _O- En ja: het is echt alleen een schaafwondje.

Afbeelding

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-18 17:39

Kerstfoto


Elk jaar maakt mijn moeder een foto van ons + alle huisdieren om te versturen als kerstkaart. Dat is natuurlijk een enorme bende en een hoop regelwerk :+ Dit jaar hebben we in plaats van twee honden, twee paarden dus dat was nogal een dingetje :')

Mijn beide broertjes zijn niet bang voor Rimska. Maar over Joep hebben ze zo veel rare dingen gehoord dat ze wel drie keer nadenken voordat ze bij hem in de buurt komen. Vandaag moesten ze wel. En onze whippet (bang voor paarden en heel kouwelijk) ging ook mee. Rims droeg een wollen deken met ruitjes waardoor ze eruit zag als een misvormde Schot. Joep had een chique blauwe deken, dus daar was niet zo heel veel aan op te merken. Behalve dat hij in plaats van een net touwhalstertje een hysterisch holografisch halster aan had met nog wat onbekende vlekken op zijn vacht. Die vlekken waren nog nat, want meneer vond het nodig om vlak voor de foto in een plas te gaan liggen, en dat halster kreeg ik niet meer fatsoenlijk af omdat het wondje achter zijn oor weer open was. {:)-:(

Gelukkig gingen de foto’s uitermate goed. Joep gedroeg zich, Rimska deed zoals altijd normaal, mijn broertjes durfde naast Joep te staan en zelfs de hond kwam in de buurt. Totdat Joep aan haar billen zat, toen was het snel uit met de pret.

Meneer was wel behoorlijk gefacineerd door mijn sjaal :') Maar je kan niet alles hebben natuurlijk.


Afbeelding
een half uur voor de foto. Hij. Rolt. Nooit. En al helemaal niet in plassen :j

behind the scenes

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4433
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-18 22:09

Hootje schreef:
Ik volg ook! Hahaha die BTS fotos altijd.. :')


Ja, het ziet er zo makkelijk uit {:)-:(

Vandaag kwam zijn nieuwe verzorgster voor het eerst werken onder mijn begeleiding. Ik vond het heel goed gaan. Een beetje spanning, maar dat vloeide snel af.

Ze gaf hem een keer op zijn donder (hij probeerde te bijten, loempia) dus ik riep gelijk. "Pas op, zet hem achteruit hij is aan het draken."

Die kop van hem was echt iets om in te lijsten. In slow motion draaide hij heel erg geschokt zijn hoofd naar mij toe om stapje voor stapje heel beschuldigd bij mij te gaan staan :+ Ik heb dat paard nog nooit zo zien likken. Hij schaamde zich enorm :(:)

En ik zei het niet eens hard :')

IG: @arabierjoep


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AmyJamess, Astrid_Brann, Dartel, fierefluiter, GoogleAdsense, reneekd, Rivano, SentiBot en 6 bezoekers