Ik ben gebroken...

Moderators: RianneH, Neonlight, Ymor, balance, Melissa0304

 
 
Romymayte
Berichten: 7
Geregistreerd: 24-02-19

Ik ben gebroken...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-12-19 16:05

Hallo mede-bokkers,

Ik plaats dit bericht omdat ik een zwarte periode wil afsluiten en een aantal antwoorden wil.

Dinsdag 3 december 2019.
Wat een dag! Deze dag kwam mijn eerste eigen paard. Hidde, een 17 jarige fries. Waar ik een jaar op heb gewacht. Die ik heb gevonden op het moment dat ik niet opzoek was. Ik was zo gelukkig. We waren de match made in heaven. Hij vond het geweldig op zijn nieuwe stal. De 2 weken daarna heeft hij zich echt leuk vermaakt met mij en de andere paarden.

Woensdag 18 december 2019.

Ik kwam ‘s avonds op stal rond 19.00 uur. Ik vond Hidde wat rustig. Ik zocht hier niks achter en dacht dat hij gewoon aan het slapen was geweest en nog wat moe was. Ik heb hem toen uit zijn stal gehaald en op de poetsplaats gezet. Hij werd toen weer alert en ‘wakker’ en heb ik hem gepoetst en opgezadeld. Geen rare reacties, gewoon zichzelf. Hij heeft voor deze dag een dag vrij gehad, dus hij was met het rijden lekker fris. Hij liep lekker voorwaarts met zijn staart omhoog. Hij liep echt super fijn. Eventjes 15/20 minuten lekker relaxed stap/draf. na het rijden weer afgezadeld, nog steeds gewoon blije Hidde.

Toen ik hem in de stal zette ging hij in een hoekje staan en viel hij snel weer in slaap. Ik ben toen nog even blijven observeren omdat ik me toen toch wel een beetje zorgen begon te maken. Zo deed hij anders nooit. Ik heb gewacht tot het hooi werd gevoerd. Hij stond al in de startblokken voor het hooi, hij nam een hap en stopte daarna met het eten van het hooi. Ik heb het wel gewoon laten liggen en ben om 20:30 naar huis gegaan om de thermometer te halen en om te wachten op mijn vriend die om 21:00 thuis kwam van werk.

Om 21:30 kwamen we samen op stal aan. Ik keek in de stal en hij lag daar in de stal, het hooi lag er nog. Heel raar, ik heb hem nog nooit zien liggen in de stal. Hij leek verder normaal. Hij wilde zelf niet op staan dus heb ik een halster en een zweepje gepakt om hem een beetje te helpen met opstaan. Hij stond gewoon op en ik heb hem op de poetsplaats gezet. Zijn temperatuur gemeten, 38,1. Daarna heb ik hem meegenomen naar de bak en even een par rondjes met hem gestapt. Het ging niet vlot, maar hij liep gewoon. Toen ben ik even stil gaan staan en even gaan observeren. Na 3 minuten stilstaan ging hij liggen in de bak, toen gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Ik de staleigenaresse gebeld, niet bereikbaar. Haar zus was gelukkig wel bereikbaar. Ze heeft me vertelt dat ik moest blijven stappen en de dierenarts moest bellen. Ze zou zorgen dat ze haar zus kon bereiken. Ik het verhaal uitgelegd aan de dierenarts en die vond het wel even verstandig om langs te komen. Ondertussen heeft de stal eigenaresse haar vader gebeld dat hij ook moest komen en is ze meteen in de auto gestapt vanaf haar visite. Ik nog steeds aan het stappen met Hidde. Toen iedereen aanwezig was kwam ook de dierenarts eraan. Hij heeft Hidde onderzocht een stelde de diagnose krampkoliek. Hij heeft toen een pijnstiller en darmontspanner gegeven. Hij knapte binnen een paar minuten op en er viel een last van mijn schouders.

‘S nachts om 00:30 heeft de stal eigenaresse nog gekeken en was hij nog prima in orde. ‘S nachts rond 3:30 mijn vriend nog geweest en even gestapt. Nog steeds prima in orde. ‘S ochtends 6:00 alles ook nog in orde.

19 december 2019.

Na een niet zo hele lange nachtrust ben ik naar werk gegaan. Om 8:30 werd ik gebeld door de staleigenaresse. Romy, je moet nu een dierenarts bellen dat hij met spoed moet komen en je moet nu komen want dit is echt niet goed. De grond zakte onder mijn voeten weg. De stal eigenaresse heeft hem al meegnomen naar de bak om te stappen. Op werk heb ik meteen de dierenarts gebeld en ze zouden meteen iemand sturen. Ik werd naar stal gebracht omdat ik helemaal overstuur was. Op weg naar stal had ik al een naar gevoel... dit komt niet goed dacht ik...
Eenmaal op stal aangekomen trof ik iets aan wat ik nooit in mijn leven weer wil zien. Mijn paardje die mijn paardje niet meer leek, lag plat op de grond. Zwaar hijgend met veel pijn en hij voelde zo koud. Ik barstte in tranen uit en heb snel een deken gepakt. Het zag er zo naar uit. Ik kon niks doen dan alleen maar daar staan en kijken hoeveel pijn Hidde had. Ik voelde me zo machteloos en verdrietig. In mijn hoofd had ik al afscheid van hem genomen, ik wilde dat de pijn voor hem stopte. Ik heb meerdere keren tegen hem gezegd dat hij los mocht laten, omdat ik toen dacht dat elke adem zijn laatste al kon zijn. ondertussen mijn vriend proberen te bereiken die ook nog niet bereikbaar was. En uiteindelijk mijn moeder gebeld. Die heeft gezorgd dat iemand mijn vriend kon bereiken en is zelf naar stal gegaan.

Na 30 minuten die voelden als 30 uur, kwam de dierenarts aan. Hij heeft Hidde nog eens onderzocht. Hidde was al bleek en de stal eigenaresse vroeg of hij nog kans had, waarop ik meteen zei: wees heel eerlijk tegen mij. De dierenarts zei dat hij er geen euro meer op zou wedden dat het nog goed kwam. Hij wilde het nog wel proberen met een pijnstiller en darmontspanner (wat ik liever al niet meer had maar ik was in shock en kreeg dit niet meer mee)
hij pakte de spuiten en tegelijkertijd kwam mijn moeder ook aan. De dierenarts schudde zijn hoofd al tegen mijn moeder. Mijn moeder had hidde nog nooit gezien, omdat hij er nog maar 2 weken stond en ze nog geen tijd heeft gehad om even te komen kijken. ze ging bij me staan en toen kreeg hidde de spuit. Op dit moment was hij opgestaan. Er was al geen ader meer te vinden en op dat moment begon hij te lopen. We moesten allemaal rennen omdat hij onstabiel liep en elk moment om kon vallen. Het zag er zo naar uit dat ik naar buiten ben gerend om daar in te storten. Hij had zoveel pijn. Mijn hart brak in 100000 stukjes. Dierenarts snel ‘het’ spuitje gepakt. Ik liep weer naar binnen en op dat moment viel hij neer en stierf hij voor mijn ogen. Ik ben toen snel weer naar buiten gerend, ik wist niet wat ik moest doen. De dierenarts gaf alsnog ‘het’ spuitje om het wat sneller en minder pijnlijk te laten verlopen. Ik ging weer naar binnen om nog even afscheid van hem te nemen. Er vloog opeens een rust over mij heen. Hij had geen pijn meer. Het was beter zo.

Mijn eerste paard. Na 2 weken overleden aan de gevolgen van koliek. Mijn match made in heaven. Had ik het kunnen voorkomen? Had ik hem pijn kunnen besparen? Ik ben gebroken...

Rust zacht Hidde ❤️


Leandra

Berichten: 1253
Geregistreerd: 06-01-03

Re: Ik ben gebroken...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:10

Heel veel sterkte met dit verlies. Jeetje, echt heel heftig!

heidiLOVER

Berichten: 9066
Geregistreerd: 29-04-03
Woonplaats: Opperdoes

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:11

Ach wat verdrietig dat je zo snel afscheid hebt moeten nemen, niet eerlijk. Heel veel sterkte :(:)

Pamba: B+11 - L1+12 - L2+10 - M1+7 eindstand.

Fotoshoots Trouwfotografie & newbornfotografie: Robin Polderman Fotografie | Like mij op facebook

MiniMaxi

Berichten: 1221
Geregistreerd: 09-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:13

Wat een vreselijk verhaal...

Heel erg veel sterkte!!

Ga alsjeblieft niet, wat als denken. Daar heb je je knappe vriendje niet mee terug. Probeer dit grote verdriet een plekje te geven.

Wees altijd wie je bent, want jij bent degene die jou als geen ander kent! ;)
[o]

Annekeee
Berichten: 3725
Geregistreerd: 17-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:13

Jeetje, wat heftig!
Heel veel sterkte! :(:)

Z2 startgerechtigd (eindstand) & M2 startgerechtigd!

Selina

Berichten: 11875
Geregistreerd: 20-10-13
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:13

Pfoe wat heftig. Echt even stil van. Heel erg veel sterkte Y;(

Een realistische tekening van jouw huisdier? Selinart
Schattige verjaardagskaarten? Etsy Shop

katybug
Berichten: 325
Geregistreerd: 02-11-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:15

Afschuwelijk..sterkte Y;(

“Oh I wish I could but I don’t want to”. ~ Phoebe

Leo

Berichten: 47551
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Den Haag e.o.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:16

Ach wat vreselijk heftig om mee te moeten maken en dat je op zo'n manier afscheid moest nemen van je paard. Y;( heel veel sterkte!

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..

Jessix

Berichten: 12338
Geregistreerd: 22-08-06
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:16

Ja dat kan soms heel vlot gaan... Nare manier om je paard te verliezen. Veel sterkte TS. Y;(

Binck8
Berichten: 226
Geregistreerd: 21-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:19

Heel veel sterkte, traumatisch dit. Je had deze grote liefde pas zo kort.
Neem de tijd om het een plekje te geven, je hebt het goed gedaan. Tegen zo'n zware koliek sta je machteloos.

Mi_Amore

Berichten: 14276
Geregistreerd: 16-04-03
Woonplaats: België

Re: Ik ben gebroken...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:22

Oh hemel, zo kort van elkaar maar kunnen genieten :’( veel sterkte met het verlies...

www.equinection.be/webshop

Dé webshop voor hoefverzorgingsproducten.

sanowa

Berichten: 754
Geregistreerd: 12-07-10
Woonplaats: Wilp.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:30

Wat ontzettend verdrietig! Heel veel sterkte

Mijn blonde toppertjes!
Endurance klasse 3 + 3
1120 wedstrijd kilometers op de teller <3

maras

Berichten: 1971
Geregistreerd: 04-06-06

Re: Ik ben gebroken...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:32

Ach wat ontzettend verdrietig, heel veel sterkte!

Mossel
Berichten: 11714
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Ik ben gebroken...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:41

Heel veel sterkte!
Ga je zelf in ieder geval niks verwijten, ik heb 2 jaar geleden mijn Fries in laten slapen. Die Friezen zijn ontzettend harde flikkers voor zichzelf. Neem rustig de tijd om het een plekje te geven

Natasjaa

Berichten: 2722
Geregistreerd: 06-07-04
Woonplaats: Groningen > Crokydoos nr 88

Re: Ik ben gebroken...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:49

Jeetje wat heftig! Onwijs veel sterkte met dit verlies... :(

I was so wrong to think that I knew you....

Dag mooi lief sterk meisje ... :(

emilyslaluna

Berichten: 3392
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:51

Heel veel stertke :(:)

Juut

Berichten: 6288
Geregistreerd: 10-01-04
Woonplaats: Vlakbij het vagevuur

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:54

Helaas ken ik je twijfel. Maar als ik jouw verhaal zo lees: nee, dit had je zeker niet kunnen voorkomen. Zo plotseling, en zó heftig... Zo krachtig als paarden enerzijds zijn, zo kwetsbaar is hun lijf. Ook op darmen is het bijna eng hoeveel mis kan gaan, hoe snel en hoe erg. Je bent niet de eerste die ineens haar paard op deze manier kwijtraakt, je zult ook niet de laatste zijn.

Heel veel sterkte. Het is bijzonder oneerlijk, zo kort samen. Maar nogmaals: nee, dit had je niet kunnen voorkomen. :(:)

Handig he...brandgel
Epona paardenmassage
Leef vandaag, niemand heeft je morgen beloofd

claud1

Berichten: 1056
Geregistreerd: 12-03-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:55

ahhh meissie toch heb zo met je te doen, Friezen laten niet snel iets zien dus je moet je zelf niet iets verwijten. Hoop dat je het een plekje kunt geven Y;(

Romymayte
Berichten: 7
Geregistreerd: 24-02-19

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-12-19 16:55

Mossel schreef:
Heel veel sterkte!
Ga je zelf in ieder geval niks verwijten, ik heb 2 jaar geleden mijn Fries in laten slapen. Die Friezen zijn ontzettend harde flikkers voor zichzelf. Neem rustig de tijd om het een plekje te geven


Allereerst, bedankt!
Is het verstandig voor mij om eventueel op den duur weer een fries te nemen als ik weer zo’n goede klik heb? Of moet ik dan eerst meer van friezen af weten? Bij mij op stal hebben ze ook helemaal geen ervaring met friezen. Ik heb namelijk gelezen dat friezen toch wel een apart ras zijn. Ik wil gewoon goed zijn voor mijn paard.

sporten

Berichten: 1150
Geregistreerd: 04-09-09
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:56

Veel sterkte met het verlies van Hidde vreselijk sneu zo snel je eigen paard te verliezen. Y;(

Geniet van elke dag

Bellatrix
Correspondent Shadowhunter
Always & Forever

Berichten: 81878
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: Ik ben gebroken...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:58

Vreselijk zeg.... ;(

Heel veel sterkte!

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Op zoek naar een fijne trainer omgeving Ede? Marlies Maathuis kan je helpen!
http://www.mmhorsetraining.nl --> Zadelmak maken, western en dressuurles, coaching en meer!

Mossel
Berichten: 11714
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:58

Romymayte schreef:
Allereerst, bedankt!
Is het verstandig voor mij om eventueel op den duur weer een fries te nemen als ik weer zo’n goede klik heb? Of moet ik dan eerst meer van friezen af weten? Bij mij op stal hebben ze ook helemaal geen ervaring met friezen. Ik heb namelijk gelezen dat friezen toch wel een apart ras zijn. Ik wil gewoon goed zijn voor mijn paard.

Tuurlijk, waarom niet? 1 nare ervaring moet niet de toekomst beïnvloeden.

Lori

Berichten: 3417
Geregistreerd: 11-08-10
Woonplaats: Ergens op de wereld

Re: Ik ben gebroken...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 17:17

Oh sh*t zeg ;( . Zo heftig.

TS, Gewoon je gevoel volgen. Als jij straks terug voor een fries wil gaan doe dat dan. Dit is pure pech gewoon, het kan iedereen met elk ras groot en klein overkomen.

Cupcijk (19-01-2017)

Wirobelgje

Berichten: 2275
Geregistreerd: 29-03-05
Woonplaats: Polderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 17:21

Oh hoe ontzettende triestig TS.

Heel veel sterkte Y;(

Fijne feestdagen !

Fortitude

Berichten: 2654
Geregistreerd: 03-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 17:22

Ach lieverd wat rot :(
Zo te lezen heb je je uiterste best gedaan. Meer kun je helaas niet doen.

Heel veel sterkte! En als je er weer klaar voor bent, gewoon je hart volgen :(:)

[o]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Olivia75, C_estmoi, candalisa, Liaan, majemalo, Silly1972 en 9 bezoekers