Blij ei tijdens het springen

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

AlphaDaemon
Berichten: 476
Geregistreerd: 24-04-12

Re: Blij ei tijdens het springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-17 14:38

Helpt het niet als iemand met je mee telt? Dat je vraagt aan je instructeur om de passen voor de sprong te tellen zodat je gewoon weet 3-2-1-sta! Dan komt de sprong niet als een verrassing en kan je misschien beter mee zitten.

En volgens mij is het ook niet per see nodig dat je echt achterover zit voor de sprong. Als je je kont maar in het zadel hebt en daarmee kan drijven / tegenhouden is het denk ik wel al prima. Dus wel zitten in het zadel, maar dan vervolgens wel iets alvast naar voren leunen (dan hoef je je gewicht ook niet helemaal over te brengen op het moment supreme). Uiteindelijk kan je dan steeds meer naar achteren gaan zitten.

Bedenk je ook wel dat je je paard meer dwars zit als je te laat naar voren gaat en eigenlijk heb je vooral jezelf ermee als je te snel naar voren gaat (hij zou dan kunnen weigeren en dan lig je er misschien voorover af). Dus je kan beter bij wijze van in verlichte zit aan komen rijden (handen halverwege de hals). Ik heb ook wel eens iemand de tip horen geven dat je net voor de sprong een pluk manen kunt vast pakken (liefst teugels nog wel een beetje op contact en pak een pluk halverwege de hals). Dan kukel je niet zo snel achterover als hij groter / ruimer springt. En tot slot is het echt een kwestie van kilometers maken. Je kan ook oefenen met alleen galopbalken en dan leren afstanden inschatten en verlichte zit als je over de balk "springt".

Succes!


AlphaDaemon
Berichten: 476
Geregistreerd: 24-04-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-17 09:43

@Jolandee absoluut waar hoor, dat je beter diep in je zadel kan zitten voor de sprong. Dat zie je de meeste topruiters ook doen. Maaaaaar, die hangen niet achter in het zadel als het paard springt waarbij ze aan de teugels trekken. Dus vandaar dat ik de tip geef om eventueel al wat eerder uit het zadel te komen.

Ik heb zelf veel springlessen alleen maar in verlichte zit moeten zitten. Zitten op het dikste gedeelte van je dijen, in draf aan komen en handen al mee naar voren. De sprongen stonden dan laag (onder de 60 cm). Dat is niet makkelijk aanrijden hoor, maar je krijgt er wel (vind ik) een betere/sterkere verlichte zit van en mocht je toch achter blijven of het niet aan voelen komen, dan zit je al mee. Overigens ben ik er wel 1 keer vanaf gevallen op deze manier toen het paard toch weigerde en ik dus helemaal al naar voren zat. Daarvoor zou je eventueel een pluk manen vast kunnen houden of met je handen duwen in de hals (naar elkaar toe, niet van boven naar beneden).

Een oefening die ik ook heb moeten doen is gewoon op ooghoogte door blijven kijken (meestal ga je fixeren op de sprong ipv er voorbij te kijken). De laatste passen zie je de sprong dan niet meer en moet je echt voelen wat de laatste pas is voor de sprong. Soms voel je het beter dan dat je het ziet. Dat is ook nog een tip die je eventueel kan proberen.

Ohja TS, zoals die laatste foto van jou is, zo zit ik soms ook bijna, omdat mijn paard meestal m direct peert na de sprong. Dan ging ik boven de sprong al terug zitten. Mijn ene instructeur vond dat prima, de ander niet. Die laatste vond dat ik het paard vrijheid moest blijven geven en zei dat ik na de sprong een paar passen in verlichte zit moest blijven zitten en dan pas terug mocht gaan zitten.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot en 5 bezoekers