Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Moderators: RianneH, Neonlight, Lous, Nadia, balance

 
 
joyce B

Berichten: 15895
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 16:05

Ik denk dat wanneer een eigenaar of ruiter geen wedstrijdervaring heeft, en alleen wat recreatieve rijervaring, het soms ook moeilijk in te schatten is op welk niveau te rijden of hun paard loopt. Bij maneges noemen ze bij wedstrijden met zelfgemaakte proefjes soms ook iets L of M niveau. En als daar al oefeningen in zitten die in reguliere L/M proeven zitten, dan wordt deze rijtechnisch vaak niet beoordeeld zoals tijdens kNHS wedstrijden.

Ikzelf heb geleerd dat ik niet met elk paard makkelijk weg rijd. En ook niet in elk zadel en op elk paard fijn stabiel zit. Terwijl ik toch echt al met meerdere paarden op L2/M niveau gereden en getraind heb. Kan aan mij liggen, of aan het betreffende paard, of aan de missende klik. Maar heb het geaccepteerd en als het niet goed klikt met paard en eigenaar, dan moet ik er niet aan beginnen.

Voor ik huidige paard ging trainen proefgereden op een E pony waar ik niets mee kon. Daarna op dit paard begonnen zonder proefrijden op basis van vertrouwen.

Eerst aan de longe met eigenaar er naast omdat paard ruim twee jaar niet gereden was. Heel rustig opgebouwd qua conditie en spieren en na half jaar reden we L2 en weer ruim half jaar later mochten we M2 starten. Elke week les genomen.

Het is echt niet zo dat je zomaar met elk paard op een bepaald niveau weg kan rijden als je zelf een bepaald niveau gereden hebt.

Heb met proefrijden voor paard kopen ook Z2 en ZZ-licht paarden geprobeerd en ook die waren niet altijd fijn na te rijden.


joyce B

Berichten: 15895
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 20:57

Ik ben ook wel gestopt vanwege niet passend zadel (en wilde geen duur nieuw zadel kopen voor paard van een ander, had tweedehands al heel veel gepast maar paard was te breed met verzonken rug)

En het paard was zo scheef dat alle zadels scheef zakten en ik erg last van mijn rug kreeg. Als ik haar aan de longe in wilde laten buigen liep ze gelijk onregelmatig achter. Fysio vonden ze niet nodig. Toen ze uiteindelijk belden voor advies zei de fysio volgens hun dat elk jong paard scheef was en dat dat vanzelf beter werd. Tja... Dat hij dat telefonisch durft te beweren zonder het betreffende paard zelf bekeken te hebben vond ik erg onprofessioneel. Het was bij elkaar de druppel die de emmer liet overlopen en ben gestopt.

joyce B

Berichten: 15895
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 21:18

Xjennifx

Wil jij het paard uitgebracht hebben of wil zij graag wedstrijden rijden?

Ik train een paard voor iemand en breng hem ook uit op wedstrijd omdat mijn eigen geblesseerd was. Haar paard stond al meer dan 2 jaar stil.

Wij hebben de kosten verdeeld.
Ik betaal mijn lidmaatschap KNHS en club, mijn wedstrijden, startkaart en heb eigen vervoer. Ik heb een passend eigen zadel.

De eigenaresse heeft de kosten voor het paard. Voer, strooisel, dierenarts, hoefsmid. Tandarts etc.

Ik rijd het paard naar hogere wedstrijdklassering

Afgelopen jaar bleef hij op blote voeten. Ik had wedstrijden uitgezocht op zandbodem. Dit jaar zet de eigenaresse hem op ijzers. Ik heb daar niet om gevraagd.

Ik zou als het speciaal voor haar moet haar de kosten laten dragen. Maar ook kijken of het wel echt nodig is. Je kunt op steeds meer plaatsen op zandbodem losrijden en starten. Zowel springen als dressuur.


joyce B

Berichten: 15895
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-19 07:43

Lees hier nu het antwoord op mijn vraag die ik in je andere topic stelde! Wat fijn dat het zo ging!
Ik zelf heb ook vaker paarden weer opgepakt die al lang stil stonden vanwege tijdgebrek of gebrek aan ruiter en de meeste eigenaren vonden dat ook zonde.

Heel veel plezier gewenst!

joyce B

Berichten: 15895
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-19 01:03

Goed plan.
En Facebook geeft wat meer reacties in de eigen regio. Dat zou ik zeker ook proberen.
Via je eigen netwerk laten delen geeft soms serieuzere en meer ervaren reacties dan in groepen.
Maar in groepen weer meer dan marktplaats en bokt.


Ik vind Bokt ook vaak tegenvallen qua reacties. Wordt toch minder bekeken door mensen uit de eigen regio dan Facebook en marktplaats.

Ik denk dat een deel van de volwassenen misschien ook niet zit te wachten op een eigenaar die intensief gaat "begeleiden"

Wat je omschrijft qua begeleiding past bij jonge onervaren ruiters, terwijl je serieuze volwassen ruiters zoekt. Die willen vaak graag, na inwerken, zelf lekker bezig zonder steeds op hun vingers gekeken te worden. (Tieners ook trouwens, maar die vragen qua verantwoordelijkheid soms nog wat meer begeleiding)

Zonder bijdrage met alleen eigen les betalen en 2 goed opgeleide paarden zou het probleem niet mogen zijn.
Misschien iets meer leuke info over de paarden?

Succes

liesie55 schreef:
troi schreef:
Tja de meeste bijrijders zijn jonge meiden vers van de manege, niet wat jij zoekt. De spoeling in de categorie ‘redelijk kunnen rijden’ en 18+ is simpelweg enorm dun.


Ja dat blijkt!
Had verwacht dat er genoeg mensen zouden zijn die niet de financiële middelen hebben, maar toch wat anders zoeken dan manege lessen.

Ik ga het nu proberen via de studenten vereniging van de universiteit de Uithof. Misschien beginnen hier mensen die verhuisd zijn voor hun studie, en belangstelling hebben.

joyce B

Berichten: 15895
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-19 08:44

Waarom herintreders uitsluiten?
Zou ze toch minimaal laten proefrijden als de vroegere ervaring goed klinkt.

Ik ben blij dat de eigenaresse van de bijrijdhaf die ik 3 jaar gereden heb en na een half jaar rijden en lessen weer op mijn eigen oude niveau (L2wedstrijd/M1 training) kon trainen, mij die kans wel heeft gegeven.

Misschien rijd die ene herintreder wel veel beter en netter dan die ander die nu nog op een manege rijd.

Ik denk dat les van jou als eigenaar een deel mensen af zal schrikken. Wat gebeurd er als je wel een bijdrage vraagt en dan gewoon uit jezelf geregeld "helpt" met rijden?

Dat het niet zo officieel klinkt?

Ik geloof dat geld vragen steeds normaler wordt, ook hier in het Noorden. Maar ik vraag me af of men dan ook echt iemand vind die netjes betaalt.

Het les nemen is hier vaak al een issue... Dat wordt uitgesteld, doen ze dan toch niet of veel minder vaak dan afgesproken.

Ik zelf nam juist graag les. Ik reed vaak clubles en vulde dat aan met privéles. Nu alleen nog privéles en clinics. Maar wel bij instructeur waar ik me prettig bij voel en natuurlijk in overleg met eigenaar.

myk_en_shant schreef:
Helaas ben ik ook weer zoekende, wegens verhuizen en werk, zijn er 2 bijrijders gestopt.
Dus de vliegende kiep op stal heeft nu een vast bijrijdpaard gekregen, maar ben nu weer op zoek naar een nieuwe vliegende kiep.

Heb via marktplaats een aantal reacties gehad, maar voornamelijk jonge meisjes, herintreders en personen die zichzelf erg overschatten qua kunnen.
En heel veel reacties van ik rij daar en daar is de lesverplichting dan echt nodig pffffffff.

Pffff zucht kreun steun.

Heb ik dan zo gekke eisen.
Bijrijden zelf is gratis, heb alleen een lesverplichting van 2 x per maand.


Overigens heb ik ook gereden op een pony van een rijstal waar de eigenaresse lessen gaf. Ik reed om de week if 1x per maand een lesje bij haar maar nam de pony elke week mee naar clubles en nog om de week naar mijn eigen instructrice.
Ze bood me aan dat ik haar uit mocht brengen op wedstrijden en zo heb ik mijn eerste officiële wedstrijdervaring opgedaan.

Maar ik hoefde gelukkig niet alleen bij haar te lessen en mocht ook bij mijn eigen instructrice blijven.

Daarnaast reed de pony nog mee in de manege lessen. Dat vond ik soms best lastig en oneerlijk naar de pony. Had ze zo haar best gedaan bij mij, moest ze daarna nog een keer met een kind rondrijden. Had haar liever beloond, naverzorgd en teruggezet...

joyce B

Berichten: 15895
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-19 07:47

Leuk!

joyce B

Berichten: 15895
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-19 16:43

Super!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Britt_xxx, Pluisje8, Tara1677 en 1 bezoeker