Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
oji

Berichten: 1973
Geregistreerd: 29-07-09

Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-02-19 09:27

Eerder had je bij de KNHS regelmatig een “Rondje Instructie” of een “Rondje Educatie”.
Voor 15-25 euro had je een leuke en leerzame avond op het KNHS centrum en voor degene die een licentie hebben vielen daar ook licentiepunten te verdienen.

Tegenwoordig worden die Rondjes helemaal niet meer georganiseerd maar heet alles maar “Leergang”. 1 avond op het KNHS centrum zoals de oude “rondjes” en daarnaast een Online theorie pakket. Ik als lid zit totaal niet op die online “extra” te wachten maar de prijzen van deze Leergangen rijzen de pan uit. Voor 1 avond op het centrum (gewoon op de tribune) + wat theorie ben je rond de €100,= of meer kwijt. -O-

Zijn er meer mensen die het jammer vinden dat de KNHS deze weg is ingeslagen. Dat een gewoon betaalbare leerzame avond niet meer georganiseerd wordt. In hoeverre is de doelgroep hierover bevraagd want ik kan me niet voorstellen dat veel mensen hier blij van worden.
Als de avond nou nog losgekoppeld kon worden van de online training, waardoor je kon kiezen voor of alleen een avond voor de prijs die vroeger een Rondje kostte, of het totaal pakket, dan vond ik het nog wel okay, maar nu voelt het voor mij gewoon als extra uitmelken van de leden, en dan vooral de leden die de licentiepunten echt nodig hebben.

Oftewel, zijn er meer mensen die de Rondjes Instructie missen?


Faelynn

Berichten: 1919
Geregistreerd: 25-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 09:38

Ik mis wel meer bij de knhs, zoals de instructieweken, die zijn ook helemaal omgegooid naar korte weekenden voor een veel hoger bedrag op rare tijden. Ik heb mij inmiddels afgemeld als lid, alles werd slechter en het mindere dat over blijft word ook nog is duurder. :j

Anoniem

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 09:45

Ik mis de rondjes instructie ook. Heb eenmaal deelgenomen aan een 'leergang' en dat vond ik prijs/kwaliteit echt niet in verhouding staan.

oji

Berichten: 1973
Geregistreerd: 29-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-02-19 09:49

vec schreef:
Ik mis de rondjes instructie ook. Heb eenmaal deelgenomen aan een 'leergang' en dat vond ik prijs/kwaliteit echt niet in verhouding staan.

Daar was ik al bang voor idd. Ik heb niet deelgenomen aangezien ik dus echt niet op een online theorie ding zit te wachten. De avond praktijk lijkt me leuk en leerzaam, maar vind ik financieel gezien dan echt totaal buiten proporties.

Nou heb ik geen licentiepunten nodig, vind het gewoon jammer dat de rondjes er niet meer zijn. Maar als je die punten wel nodig hebt omdat je bv jury bent. Nou de inkomsten als jury zijn al geen vetpot, met deze prijzen om aan je jaarlijkse punten te komen ga je eerder verlies draaien.

Anoniem

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 10:07

Ik vind het sowieso bijzonder dat je bij de KNHS voor alles moet betalen. Zelfs voor de bijscholing van de jurycursus die zeer matig is.

Zorg dat je kwalitatief goede cursussen aanbiedt waar je ook echt wat aan hebt en dan het liefst nog door heel het land. Voor mij is Ermelo 2 uur rijden.

Rizette
Berichten: 2333
Geregistreerd: 11-06-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 10:08

Het heeft tot resultaat dat juryleden alleen nog naar de jurybijscholingen gaan en niet meer naar de instructiebijscholingen. Ik vind het geheel ook een verarming. Toen de KNF en NKB samen gingen werd ons verteld dat het allemaal kosten zou schelen. Er zou minder personeel nodig zijn en de kosten zouden in de hand gehouden kunnen worden. Wat er gebeurt is dat we steeds minder leden krijgen, elk jaar loopt het terug, en de kosten steeds hoger worden en er steeds meer personeel aangenomen wordt op het KNHS kantoor terwijl er stukken minder werk zou moeten zijn en vrijwel alles geautomatiseerd is. Startcoupons hoeven niet meer verwerkt te worden enz. Het KNHS centrum en personeel wat veel te duur is hangt als een molensteen om de nek van de gewone leden. Alles online zorgt dat de mensen elkaar niet meer spreken en het wij gevoel nog meer verdwijnt.De ledenraad mist ook het contact met de gewone leden. Het is diep droevig. Het wordt tijd dat er een tweede sportbond opstaat zodat de mensen weer keuze hebben en concurrentie zorgt voor scherpheid en optimalisering. En er weer oog komt voor de mens met de wat minder dikke portemonnee die ook graag mee wil doen aan alle onderdelen.

_Lente

Berichten: 212
Geregistreerd: 24-10-06
Woonplaats: Noordwest Veluwe

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 10:27

Ik mis de rondjes instructie/educatie ook. En ook de Paard en Levendag mis ik!

Pipodipo
Berichten: 1321
Geregistreerd: 26-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 10:31

En de P&S komt nog maar 2 keer per jaar. Gelukkig kun je nieuwtjes en weetjes prima online vinden bij horses en de hoefslag, maar toch is het jammer dat het blad zo mager is geworden. Het is namelijk officieel ook het orgaan van de bond. De nationale bond waar we er maar 1 van hebben en waar elke paardensporter min of meer verplicht is zich bij aan te sluiten.

Veulen84

Berichten: 9256
Geregistreerd: 18-07-04
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 10:33

Ik mis ze ook. Moet dit jaar nog 20 punten halen. Maar dat gaan hele dure punten zijn.

Heb je al gezien wat een instructeursopleiding tegenwoordig kost?


Adventkalenders, snoepgoed en andere leuke cadeau's

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 11:04

Veulen84 schreef:
Ik mis ze ook. Moet dit jaar nog 20 punten halen. Maar dat gaan hele dure punten zijn.

Heb je al gezien wat een instructeursopleiding tegenwoordig kost?


Dat is totaal niet inherent aan wat je voor een les betaald krijgt.

Wat ook gek is is dat ik 25 punten krijg voor zitting hebben in een bestuur. Voorheen zat ik in 2 besturen van de KNHS en kreeg ik zelfs 50 punten. Dat was wel heel eenvoudig behaald.
Volgens mij krijg je ook punten voor het blad P&S? Maar deze heb ik geannuleerd. Wat een reclameblad is dat.

mala26

Berichten: 3708
Geregistreerd: 05-02-13

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 11:43

Ik mis ze ook.
Ga toevallig in april naar 2 avonden basis didactiek met Marion schreuder. Mocht wel even meteen €80,- aftikken...
Ik hou mijn licentie punten niet eens meer bij, het is echt veel te duur om bijscholing te volgen.

Fog on her glasses, From the still steaming tea, A book in her hand, As she casually reads.
A catch in her breath, As the Climax grows near, She's deaf to the world : The book's all she can hear.
She's completely lost now, or perhaps she is found,
In this strange paper world
That's far from the ground.

Kidde
Berichten: 1855
Geregistreerd: 24-10-09

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 12:07


Moska

Berichten: 2302
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Friesland

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 12:14

Je kunt ook licentiepunten halen met de bijscholingsbijeenkomsten van L&R Events. Ik heb er nu twee gevolgd in Assen (waarvan ik de laatste meer op juryleden gericht vond dan instructeurs, maar niettemin wel wat van opgestoken). Weet niet waar jullie zitten, maar mocht het te ver weg zijn, het is volgens mij ook mogelijk om zelf een bijscholing te organiseren.

oji

Berichten: 1973
Geregistreerd: 29-07-09

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-02-19 12:29

Voor mij persoonlijk gaat het echt niet om bijscholing of punten, want ik ben geen instructrice of jurylid en heb geen licentie. Ik vind het gewoon heel jammer dat de betaalbare en leerzame rondjes er niet meer zijn en "ingeruild" voor een veel kostbaarder alternatief.

oji

Berichten: 1973
Geregistreerd: 29-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-02-19 12:39

Kidde schreef:
Ik zie net dit langs komen: https://www.facebook.com/27988587204376 ... 365961692/

Waarschijnlijk zijn ze bezig met online masterclasses op te zetten?

Ja is ook online. Waarschijnlijk hebben ze gezien dat de online training van Rien vd Schaft een succes was en denken nu zelf ook op die manier geld binnen te harken.

Maar zo'n online training is in mijn ogen nooit een vervanging voor Live. Als is het maar dat je vanaf de kant heel anders kijkt als naar een scherm. Vanaf de kant zie je veel meer het geheel. Vanaf een scherm is het al veel meer afhankelijk vanuit welke hoek gefilmd wordt. Ik film zelf regelmatig voor vrienden hun lessen en dan zie ik het live en daarna op het scherm en dat is toch een wereld van verschil ondanks dat ik op de meest ideale plek (naast de instructeur) dan sta.

Zelfde geldt voor wedstrijden. Als je naar een internationaal evenement bent geweest en vervolgens de beelden op Studio Sport oid ziet, ziet er anders uit, je mist het totale plaatje en de focus op scherm gaat veel meer naar het detail waar je oog naartoe trekt.

En dan hebben ze zo'n prachtige over de top accommodatie neergezet van ons ledengeld. Waar je een wahalla aan real life evenementen en instructie avonden/middagen/weekenden kan organiseren. Maar dan gaat de focus naar online. Ikke niet begrijpe.... Nou ja ik snap het wel, het is snel verdienen.
Laatst bijgewerkt door oji op 12-02-19 12:43, in het totaal 2 keer bewerkt

knollentuin
Berichten: 8975
Geregistreerd: 04-10-08
Woonplaats: heemstede

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 12:41


nee ik heb geen dyslectie, wel autocorrect!!

Veulen84

Berichten: 9256
Geregistreerd: 18-07-04
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 15:34

vec schreef:
Veulen84 schreef:
Ik mis ze ook. Moet dit jaar nog 20 punten halen. Maar dat gaan hele dure punten zijn.

Heb je al gezien wat een instructeursopleiding tegenwoordig kost?


Dat is totaal niet inherent aan wat je voor een les betaald krijgt.

Wat ook gek is is dat ik 25 punten krijg voor zitting hebben in een bestuur. Voorheen zat ik in 2 besturen van de KNHS en kreeg ik zelfs 50 punten. Dat was wel heel eenvoudig behaald.
Volgens mij krijg je ook punten voor het blad P&S? Maar deze heb ik geannuleerd. Wat een reclameblad is dat.


Ik heb de ps nog wel. Lees hem niet, want er staat de laatste jaren nooit meer iets in. Maar je krijgt er wel 5 punten voor per jaar ofzo.


Moska schreef:
Je kunt ook licentiepunten halen met de bijscholingsbijeenkomsten van L&R Events. Ik heb er nu twee gevolgd in Assen (waarvan ik de laatste meer op juryleden gericht vond dan instructeurs, maar niettemin wel wat van opgestoken). Weet niet waar jullie zitten, maar mocht het te ver weg zijn, het is volgens mij ook mogelijk om zelf een bijscholing te organiseren.


Assen is een beetje ver weg. Zelf een bijscholing organiseren kan natuurlijk. Maar vond het vroeger altijd wel leuk om eens een rondje te kiezen wat ver buiten m'n confort zone lag. Voor het geld kon je best eens een gok wagen en je leert eens iets echt heel nieuws. Als ik zelf iets ga organiseren blijf je in je comfort zone denk ik zo.


Adventkalenders, snoepgoed en andere leuke cadeau's

knollentuin
Berichten: 8975
Geregistreerd: 04-10-08
Woonplaats: heemstede

Re: Waar zijn de Rondjes Instructie gebleven?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 16:16

Dat hele licentie systeem is ook een grote melkkoe natuurlijk, per twee jaar je licentie bijdrage overmaken, en je punten bij elkaar halen binnen de periode met dure bijscholingen om hem te behouden, maar wat stelt t voor??? je vult je nr in op de licentie lijst en niemand checkt of je het wel zelf bent. Dus fraude is eenvoudig,wie weet wat het inhoudt? Ik heb het gevraagd aan de mensen om me heen - er is een groep die denkt dat als je je licentie niet bijhoudt dat je geen les meer geven mag, de ander denkt dat je je kan specialiseren, de ander denkt dat t verplicht is zoals apk, kortom nobody knows :')
Ik volg graag bijscholing en vind dat de licentie hoort bij m'n opleiding en dat ik daarmee uitdraag dat ik op de hoogte blijf van m'n vakgebied.
Daarbij vind ik leren leuk, maar t moet wel in verhouding blijven. Die verhouding raakt een beetje zoek.

nee ik heb geen dyslectie, wel autocorrect!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 0 bezoekers