Waar kan ik mijn hengst uitbrengen in de startersklasse?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LvanW
Berichten: 7
Geregistreerd: 11-11-18

Waar kan ik mijn hengst uitbrengen in de startersklasse?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-19 16:19

Hoi,

Er staat wel wat topics over op bokt, maar die zijn al vrij oud en ik vind niet precies wat ik zoek. Ik rijd op het moment een arabofriese hengst die ik graag zou willen starten. Ik heb alleen nog niet eerder wedstrijden gereden en ben dus niet L2 +1. Ik heb navraag gedaan bij de KNHS en weet inmiddels dat ik 3 opties heb:
1. op een ander paard naar de L2 moet rijden
2. via Barokke wedstrijden in de startersklasse naar de L1 moet rijden
3. de hengst moet ruinen

optie 1 en 3 vallen af, dus ik moet in de startersklasse gaan rijden. Maar ik vind op de site van de KNHS alleen barokke wedstrijden die wat meer richting het zuiden van het land gaan. Ik woon helemaal bovenin Nederland en al die wedstrijden zijn meer dan 2,5 uur rijden voor mij. Dat is toch niet te doen!

Weet iemand of er nog meer wedstrijden in het noorden georganiseerd zullen gaan worden. En kan een startersklasse enkel bij deze barokke wedstrijden? Iemand hier ervaring mee? Ik wil zo graag _/-\o_

Oh en ik begrijp het idee hoor van de KNHS dat je niet wilt dat ruiters/amazones op (hengstige) merries plotseling besprongen worden. Maar in dit geval is daarvan geen sprake, hij is geen hengst in gedrag, zelfs met hengstige merries in de buurt blijft het bij een beetje zachtjes hinniken. Hij blijft zeer goed bij de les.

Hoop dat iemand me meer kan vertellen!LvanW
Berichten: 7
Geregistreerd: 11-11-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-19 17:11

Nouvel schreef:
Je punten tellen volgens mij wel gewoon door, dus als je in de startersklasse L2 met winst bent,neem je die gewoon mee in de reguliere wedstrijden


Zoals ik het begrijp van de knhs hoef je maar tot L1 +1 via de startersklasse. Het gaat dus ook niet zozeer om de tijd, maar wel om de reistijd per wedstrijd. Ik hoop ook eigenlijk dat er nog mensen gaan reageren die dit soort wedstrijden in het noorden van NL gaan organiseren!

LvanW
Berichten: 7
Geregistreerd: 11-11-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-19 17:12

bigone schreef:
En dan is een paard zoeken om enkele keren uit te brengen toch een optie. Ken je geen mensen die weinig rijden op het moment en jouw hun paard toevertrouwen? Wanneer je aardig kunt rijden moet het toch mogelijk zijn om heel snel L2 startgerechtigd te zijn.


Ik ken enkel mensen die zelf erg actief zijn in de wedstrijdsport..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker