Open dag paardenmelkerij Wirdum

Moderators: Ladybird, Polly, Hanmar, Princesj, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 6867
Geregistreerd: 20-04-16

Open dag paardenmelkerij Wirdum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-19 21:09 Tip de Nieuwsredactie

rtvnoord
Overige

Het team van Expeditie Grunnen bezoekt de open dag van de Paardenmelkerij in Wirdum. 'Wat is nou het verschil tussen paardenmelk en koeienmelk?', vraagt Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer. 'Een koe geeft altijd wel melk, een paard moet het je willen geven', antwoordt Cor de Winter, eigenaar van de Paardenmelkerij. 'Zo krijgen we bijvoorbeeld geen melk meer van het paard als we het veulen hebben verkocht', vertelt De Winter.

'Daarnaast heeft een paard maar twee uiers [red: spenen] en is de melk wat zoeter', vervolgt De Winter. De heren van Expeditie krijgen een klein shotglaasje paardenmelk aangeboden van De Winter. Het team slaat de glaasjes achterover. 'Het is inderdaad wat zoeter dan koeienmelk en het is nog lauw. Je proeft dat het hartstikke vers is', concludeert Niemeijer.

'En wat voor mensen kopen dat nou?', vraagt Niemeijer zich hardop af. 'Nou, het is heel erg goed voor de huid. Als je bijvoorbeeld last van eczeem hebt, is het een uitkomst', vertelt De Winter. Hij verspreidt zijn paardenmelk over de hele wereld: 'We zitten in Dubai, Canada, Nieuw-Zeeland, ga zo maar door. Zo'n 35 landen in totaal.'

Klik op de afbeelding voor de video van de uitzending.Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Belle_Siem, DiscoDipp, Flip, Selina, sjaslique, XxMariellexX en 24 bezoekers