Britse enduranceamazone beschuldigd van mishandeling

Moderators: NadjaNadja, Duhelo, Muiz, Essie73, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 7943
Geregistreerd: 20-04-16

Britse enduranceamazone beschuldigd van mishandeling

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-12-16 10:22 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Grand Prix Replay
Endurance, Welzijn

De Britse amazone Emma Finnie is beschuldigd van mishandeling van haar paard tijdens een endurancewedstrijd. Zij reed de 120km op een wedstrijd op 3 december in de CEN Competitie. Endurance GB meldt dat zij de zaak in onderzoek hebben.

Finnie is inwoner van de Verenigde Arabische Emiraten en neemt ook deel aan internationale springwedstrijden. Deze zaak gaat echter over een nationale endurancewedstrijd die niet onder de vlag van de FEI is verreden. Finnie had tot de laatste lus een voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Volgens getuigen was haar paard erg moe en heeft ze deze herhaaldelijk geschopt om de snelheid tot de finish te behouden. Hier is een opname van gepubliceerd. De gemiddelde snelheid van haar race was 27 km/uur. Deze hoge snelheid was tevens de oorzaak dat maar 21% van de combinaties in de uitslag konden worden opgenomen.

Finnie wordt tevens bekritiseerd vanwege haar hoofdstel. Een foto laat zien dat ze met een scherp bit rijdt, in combinatie met een strakke neusriem die vastzit met een ketting onderlangs. Dit hoofdstel komt niet overeen met de richtlijnen die in het kader van paardenwelzijn van endurancepaarden zijn opgesteld. Omdat dit geen FEI-wedstrijd betrof, kan de amazone niet gestraft worden voor het gebruik van dit hoofdstel.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber27, AVdB96, BlogBeat, Bralindy, Danielle_h, Deewie, Eliana, Isabel_k, JuliavH, kim2008, SanWes, sultan15, SuusvL en 42 bezoekers