Automobilist schept uitgebroken pony bij Een-West

Moderators: Firelight, xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

zorro

Berichten: 8405
Geregistreerd: 19-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-18 09:28

Deze pony woonde naast mijn ouders. Was van een oude vrouw, beestje stond altijd alleen in een paardenbak. Zomereczeem waar niks aan gedaan werd. Lange hoeven. Omheining deden ze ook niks aan, dus dat is door de jaren heen verzakt en het beestje heeft zijn kans dus schoon gezien.

Ze heeft ook best een eindje gelopen. En toen dus aangereden. Ik begreep van een buurman die er snel bij was dat ze wel op slag dood moet zijn geweest. Dat is een troost. Ik heb het beestje vaak een appeltje gegeven en geaaid.

Van de ene kant denk ik, had die omheining netjes gehouden, dan was dit niet gebeurd. Van de andere kant, het beestje was echt ongelukkig. Altijd maar in die bak staan. Geen soortgenoten in de buurt. Enorme jeuk. De buurman aan de andere kant werd snachts wakker van het lawaai, zo schuurde ze tegen de voerbak aan. Wij hebben er allemaal wel last van gehad om dat steeds aan te zien. DB deed niets, ze kreeg eten en drinken en kon onder een afdakje staan. Ik ben er een paar keer heen geweest om te vragen of ik haar kon kopen, maar dat wilde ze absoluut niet.

Ik vind het heel erg dat ze zo aan haar einde is gekomen, maar voor het beestje wel beter dat het leven er nu op zit.

En verder ben ik erg blij dat de bestuurder er aardig goed van af is gekomen. Hopelijk dekt de verzekering alle schade.


zorro

Berichten: 8405
Geregistreerd: 19-02-05

Re: Automobilist schept uitgebroken pony bij Een-West

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-18 09:41

Ja een shit leven is nog zacht uitgedrukt. En dan inderdaad zo'n dood.. maar het beestje hoeft in ieder geval niet meer te lijden. Niet meer de winter in met een te dunne en kapot geschuurde vacht.

Toen ze het beestje net hadden kwamen de kleinkinderen wel om te poetsen en te rijden. Toen had ze wel een leuk leventje. Maar de kinderen werden ouder en groter, ik heb ze nooit meer terug gezien. En het beestje stond daar maar te verpieteren...

Zonde dat het zo moest gaan, maar ik ben wel opgelucht dat haar leven er op zit nu.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot, Selima en 2 bezoekers