Paard schrikt en springt met ruiter en al kanaal in

Moderators: Dani, Shanna, khirshanta, EvelijnS, Hanmar, benangelique, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
piendumaitre

Berichten: 17081
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-18 00:33

:(:) Jeetje wat een gedoe zeg. Hopelijk doet het beestje zoiets nooit meer want is wel heel dom
Hopelijk is hij met de schrik vrij gekomen.piendumaitre

Berichten: 17081
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-18 12:01

Thioro schreef:
Gelukkig iedereen weer veilig op het droge. Beestje zal wel een paar dagen spierpijn hebben. Fijn gehandeld van de brandweer idd.

Ben het wel eens met oa Pien; paarden kunnen zo ongelooflijk lomp zijn in hun reacties. Even nadenken over mogelijke gevolgen zit er niet bij nope we hupsen hysterisch rond en kijken achteraf wel of dat nu een goed idee was.
Vraag me altijd af of wilde/verwilderde paarden zich ook zo snel in de nesten werken vanwege een ritselend blaadje :+ .

Heb zelf ook zo'n muts hoor maar die krijgt gewoon op haar kop dat ze eens 2 seconden moet nadenken en als dat even niet wil dat ze dan maar gewoon nìet nadenkt en naar mij luistert.
Heeft ze door scha en schande wel al geleerd dat ik soms toch echt wel gelijk heb :') .
Als ik bvb duidelijk aangeef dat naar rechts springen vanwege eng spook links geen goed idee is want rechts staat een stroomdraadje en ze tòch naar rechts springt moet ze ook niet miepen dat ze een tik van de draad krijgt :P .


Zo bedoel ik het ook, totaal niet gericht op de ruiter. Ik heb ook zo'n muts, die gelukkig tegenwoordig als ze echt schrikt doodstil blijft staan zoals het hoort bij het merens ras. Maar was vroeger wel anders en dan kon ik af en toe ook echt boos op haar worden als ze zo stom deed en ons en zelfs één keer haar man echt in gevaar bracht. Deze zelfde reactie had ik dus toen ik dit las, "van paard doe effe normaal"!

Gelukkig bij ons altijd met een sisser afgelopen dat ook een kwestie van geluk is geweest.
Tegenwoordig is het vertrouwen in de mensen heel erg groot en luistert ze fantastisch naar onze aanwijzingen. Maar dat was in het begin echt wel anders.
Tuurlijk zijn het dieren en is mijn reactie een menselijke maar ik ben echt wel eens mondeling heel boos geworden op die van mij en dan zeg ik heel boos "paard doe effe normaal zeg'. Zodra ik dat zinnetje zeg stopt ze onmiddelijk tegenwoordig, maar ja we kennen elkaar ook al 10 jaar.
Dus toen ik dit las was mijn 1ste reactie een heel boze richting paard. Het zal verdorie je dochter maar wezen die erop zit, verschrikkelijk gewoon!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: balans, Karmandi, Nalonyda en 8 bezoekers