Regels en richtlijnen [OV] overig nieuws

Moderators: EvelijnS, Hanmar, benangelique, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Essie73
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 11860
Geregistreerd: 04-02-07
Woonplaats: Waterland

Regels en richtlijnen [OV] overig nieuws

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-15 14:10 Tip de Nieuwsredactie

Motivatie/toelichting forum
Nieuws, voor Bokkers en door Bokkers

Zoals jullie zien heeft Bokt een nieuwspagina. De bedoeling van deze Voorpagina en van de "Overig nieuws" pagina is dat er nieuwsberichten geplaatst worden, gevonden of geschreven door Bokkers.

Lid worden van de nieuwsredactie
Met enige regelmaat ontvangen wij aanbiedingen van Bokkers die graag hun steentje willen bijdragen. Momenteel is de nieuwsredactie voldoende bezet. Mochten we in de toekomst uitbreiden, dan wel wisselen in de bezetting, dan zoeken we iemand die bij voorkeur voldoet aan de onderstaande criteria:
  • Gevoel voor de Nederlandse taal;
  • leeftijd van minimaal 18 jaar;
  • actieve aanwezigheid op VN/ON;
  • affiniteit met nieuws en actualiteiten;
  • kennis van de VN/ON-regels en het toepassen daarvan.

Als eerste komen de mensen in aanmerking die hebben aangegeven het leuk te vinden de nieuwsredactie te komen versterken.

Het plaatsen van berichten
Het plaatsen van nieuwsberichten op zowel lokaal, nationaal als internationaal niveau wordt zeer gewaardeerd. Tevens zijn community-nieuwsberichten welkom. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een groep Bokkers, deelname aan of winnen van belangrijke wedstrijden en bijzondere acties of initiatieven van Boktleden.

Je kunt je artikel plaatsen op ON: Overig Nieuws. Voordat je het artikel plaatst kijk op VN en ON of er niet al een bericht is over dit onderwerp. Nieuws moet altijd betrekking hebben op paarden en de bron van het artikel bevatten. Deze bronvermelding plaats je bovenaan het artikel, met een link naar de internetpagina waar je het stuk gevonden hebt. Als het gaat om een zelfgeschreven artikel, dan kun je dit hier ook aangeven. Topics met nieuwsberichten die niets met paarden van doen hebben of die geen bronvermelding bevatten, zullen worden gesloten. Het laatste met uitzondering van de zelfgeschreven stukken, waarbij genoemd dient te worden dat het stuk van eigen hand is. Dit kan via een TeM of even kort boven het geschreven stukje worden aangegeven. Verder is het de bedoeling dat je een artikel in een vreemde taal vertaald naar het Nederlands. Een niet naar het Nederlands vertaald topic wordt gesloten.

De Nieuwsredactie behoudt altijd het recht om nieuwsberichten aan te vullen of op een andere manier aan te passen, indien dit de inhoud van het nieuwsbericht ten goede komt.


Foto's bij berichten plaatsen
Foto's van eigen hand mogen geplaatst worden. Andere foto's zijn uitsluitend toegestaan met uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf. Alle andere foto's zullen worden verwijderd!

Plaatsing op de hoofdpagina
De nieuwsredactie analyseert of het artikel voldoende waarde heeft voor plaatsing op de hoofdpagina. Meerdere keren per dag wordt ON bezocht om te controleren of er nieuws is aangemeld, maar mocht je een stuk nog sneller onder de aandacht willen brengen, dan kun je het beste een pb sturen naar een nieuwsredactielid met de link naar je topic op ON.

Bokt correspondenten
Overigens zijn we doorlopend op zoek naar Bokt correspondenten. Als je naar een (groot) evenement gaat, bijvoorbeeld een keuring of meerdaags landelijk evenement op nationaal niveau, vinden we het altijd leuk om daar een (zelfgeschreven) artikel over te krijgen – conform de eerdergenoemde richtlijnen. Maar ook artikelen over kleinschalige evenementen, zoals een Trecwedstrijd worden op prijs gesteld. Het handigst is dat je in dit geval eerst even een pb'tje stuurt naar een nieuwsredactielid met de melding dat je naar een evenement, keuring, o.i.d. gaat. Op deze manier kan de nieuwsredactie er rekening mee houden. Er is geen richtlijn voor de hoeveelheid artikelen die je als Bokt correspondent aan hoeft te leveren, wel stellen we het op prijs als het aanleveren met enige regelmaat gebeurt. Je krijgt dan tevens toegang tot het Nieuwsteam forum, hier overleggen en bespreken de Bokt correspondenten en de Nieuwsredactie artikelen en evenementen, gebeurtenissen die interessant zijn voor de Nieuwspagina's.

Berichten over Rhino
Voortaan zijn alle topic's op VN en ON over een Rhino of droes uitbraak voorzien van een slotje. Met regelmaat merken we dat er in dergelijke topic's een hoop gespeculeerd wordt over de uitbraak, de locatie en de verspreiding. Deze speculaties zorgen vaak voor angst en paniek. Om dit te voorkomen worden alleen bevestigde berichten die van een betrouwbare bron af komen geplaatst en zijn deze voorzien van een slotje.

Spelfouten
Soms gebeurt het wel eens dat er in een nieuwsbericht op VN en/of ON een type-, spel- en/of grammaticafout staat. Hoewel we jullie hulp en oplettendheid enorm waarderen is het niet de bedoeling deze fouten in het topic zelf te melden. Dit is nl. offtopic en zal verwijderd worden. Mocht je een dergelijke fout zien en wil je deze melden dan kun je dit via de pb doen bij één van de Nieuwsredactieleden. Zij zijn over het algemeen meerdere malen per dag online en zullen, indien nodig, de fout aanpassen. Dit kan dmv het knopje "foutje gespot" welke onderaan elk nieuwsbericht is te vinden.

Commentaar op het nieuws en op bijbehorende foto's
Ook opmerkingen over of het betreffende onderwerp wel of niet past op ON of VN zijn offtopic en worden verwijderd. Ook dit kun je melden bij één van de Nieuwsredactieleden. "tip de neiuwsredactie" Zij zullen dan het betreffende onderwerp (nogmaals) bespreken en eventuele acties ondernemen. Rijtechnisch commentaar op begeleidende foto's is evenmin de bedoeling.Dergelijke reacties zijn offtopic of leiden af van de inhoud van het nieuwsartikel.

Oneliners
Op VN worden nog regelmatig berichten geplaatst die als oneliner bestempeld kunnen worden. In een overlijdensbericht kan méér geplaatst worden dan enkel "Sterkte" of "oh wat erg", in een wedstrijdbericht kan meer geplaatst worden dan "Oh wat leuk", "Gefeliciteerd", "Wat leuk" of "Super om te lezen". Ook andere reacties als enkel "Amen", "Helemaal mee eens", "Oh wat gemeen" of in soortgelijke trant worden verwijderd. De Nieuwsredactie is van mening dat als je iets écht verschrikkelijk, leuk, stom of amen vindt, je dit ook in meer dan één zin of opmerking kan uitleggen waarom je dat vindt. Enkel smilieberichten zijn ook niet toegestaan. Ook deze worden verwijderd.

Graag willen we je, hopelijk ten overvloede, nog wijzen op de algemene regels die op Bokt gelden.
Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, schroom dan niet om een pb'tje te sturen naar een nieuwsredactielid.

Enorm bedankt voor de moeite en veel plezier op ON en VN!


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anne12sheila, Flip, Geralda1994, Maddoxx, spiritfleur, SvS88, Vagabondo, vikawiek en 26 bezoekers