Bokt.nl • Jan Tops koopt KWPN-hengst Bacardi VDL
Pagina 1 van de 1

Jan Tops koopt KWPN-hengst Bacardi VDL

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-02-19 00:07
door Nieuwsredactie
equnews / horses.nl
Transfer, Springen

Afbeelding
Janika Sprunger met Bacardi VDL in Tryon 2018. Foto: FEI/Martin Dokoupil

Een enorme knauw ontstaat er in het Zwitserse team met de verkoop van het toppaard Bacardi VDL. De VDL Corland zoon is namelijk aangekocht door Jan Tops. Het is nog niet duidelijk of Edwina Tops-Alexander of Tops’ Italiaanse ruiter Alberto Zorzi plaatsneemt in het zadel van de KWPN-hengst.

Volgens Grand Prix Replay sprong de Zwitserse Janika Sprunger deze maand haar laatste wedstrijd met Bacardi. Het duo Kwam nog aan de start in de vijfsterren Wereldbekerwedstrijd in Sharjah. Het tweetal wist dit jaar de Wereldbekerwedstrijd van Dubai te winnen.

De KWPN-hengst werd gefokt door F. Van der Linden en genoot zijn opleiding onder Jos Lansink die hem op het Wereldkampioenschap voor zevenjarige paarden naar het zilver stuurde. In 2014 nam Janika Sprunger plaats in het zadel die vervolgens twee jaar later in Eindhoven op een zesde plaats eindigde. Op de Stephex Masters in Brussel was er eveneens in dat jaar een derde plaats, terwijl er een jaar later werd gewonnen op Ascona. In de Grote Prijs van Doha werden ze in 2017 tweede en vorig jaar in Rotterdam was er zowel in de Nations Cup als in de Grote Prijs een derde plaats voor het tweetal.