‘Dit is waar de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie voor bedoeld is'

Moderators: EvelijnS, Hanmar, benangelique, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 6092
Geregistreerd: 20-04-16

‘Dit is waar de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie voor bedoeld is'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-19 20:57 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Springen


Zaterdag 9 maart werd in Kronenberg de voorlaatste wedstrijd van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen van dit seizoen verreden. De technische moeilijkheidsgraad van de parcoursen werd daarbij bewust opgevoerd. Dat resulteerde vooral bij de junioren in wisselende prestaties. Jeugd bondscoach Luc Steeghs vertelt er over.

Luc Steeghs bondscoach Junioren en Young Riders legt uit: “Naar mate de competitie vordert, wordt er meer gevraagd van de deelnemers. Je zag in deze groep dat ze niet zozeer moeite hadden met de hoogte van de proef, maar wel met het technische aspect. Je zag bij veel paarden dat ze de kans hadden om door het binnenbeen te vallen in de lijn van hindernis twee naar drie. Zo zie je dat sommige ruiters de techniek wel goed voor elkaar hebben, maar dat er nog verbetering moet komen in het rijden van de parcoursen zelf. Ervaring speelt daarbij ook een rol en die kan men goed opdoen in deze competitie.”

Gebrek aan ervaring speelde de Young Rider-winnares geen parten. De 21-jarige Marilot Dinklo rijdt dit seizoen voor het eerst mee in de competitie en behaalde vandaag haar tweede zege. De International Business student werd eerste zonder dat daar een barrage aan te pas kwam. “Vier fouten waren vandaag alsnog goed voor de winst. Die fout was trouwens mijn eigen schuld, ik nam mijn paard Denzel iets teveel terug. Maar we zijn weer een ervaring rijker”, reageert de amazone blij, waarna ze van de bondscoach nog feedback krijgt over haar rit.

In de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen rijden veel deelnemers met meerdere paarden of pony's mee. “Sommige ruiters zijn verbonden aan een professionele stal of ze hebben van huis uit ouders die iets met paarden hebben bijvoorbeeld. Bij Marilot is dat niet zo. Ze rijdt maar met een paard mee en heeft internationaal minimale ervaring. Maar zo zie je dat je er met een goed paard en de juiste instelling ook komt. Dat is precies waar deze competitie voor bedoeld is, om iedereen met talent op hoger niveau een kans te bieden”, vertelt Steeghs.

Kijk hier voor de uitslagen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dorella_L, Joan73, Marretjuh, MartineRL, nutmeg, Uhhhm, Vagabondo, zuma1 en 20 bezoekers