Oranje-paradressuurteam ongenaakbaar bij De Peelbergen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9535
Geregistreerd: 20-04-16

Oranje-paradressuurteam ongenaakbaar bij De Peelbergen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-19 20:47 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht KNHS
Dressuur

KRONENBERG (KNHS) – Het Nederlandse para-dressuurteam heeft met overmacht de Landenwedstrijd van de CPEDI3* De Peelbergen gewonnen. Daarnaast waren er meerdere overwinningen voor TeamNL-ruiters Frank Hosmar, Sanne Voets, Rixt van der Horst en Nicole den Dulk in de tweede observatiewedstrijd in aanloop naar het EK in Rotterdam. “Het was een hele succesvolle wedstrijd voor ons”, vertelt bondscoach Joyce Heuitink trots. “Al vroeg in het seizoen zijn we in vorm. Nu moeten we dat zien vast te houden.”

“We hebben met een hele goede gemiddelde score de landenwedstrijd gewonnen”, aldus de succesvolle bondscoach Joyce Heuitink. “Je kunt wel alle proeven winnen, maar als de percentage achter blijven dan heb je daar minder aan. Mijn combinaties hebben gewoon heel goed gereden. Dat deden ze twee weken geleden op het NK Dressuur ook al. Al vroeg in het seizoen zijn ze in vorm. Dat moeten we zien vast te houden.”

Nederland won de landenwedstrijd van het CPEDI3* met ruim 14 procent voorsprong op Noorwegen met België op 3 en Rusland en Italië op 4 en 5. “De grootste concurrentie komt op het EK in Rotterdam van Groot Brittannië en Denemarken. Daar kijk ik echt naar uit. Vorig jaar wonnen we goud op het WK in Tryon en dat winnen doen we graag nog een keer. Ik ben vol goede moed. Kom maar op.”

“Om mijn team voor het EK samen te stellen wordt nog een hele kluif. In de tweede week van juli hebben we de laatste wedstrijd in Duitsland. In de breedte wordt er gewoon goed gepresteerd. Hier in Kronenberg wonnen we veel en was het echt loon naar werken. Er waren naast de juryleden die op het EK jureren ook twee nieuwe die ons nog nooit beoordeeld hadden. Dat geeft dan weer een meer representatief beeld hoe we er voor staan”, legt Heuitink uit.

“In Rotterdam mag ik maar met vier combinaties aan start komen. Momenteel heb ik met Nicole den Dulk - die hier in Kronenberg won van Peppo Puch met een hele goede Kür- met Rixt van der Horst, met Demi Vermeulen, KNHS Talententeamlid Maud de Reu, Frank Hosmar, Sanne Voets en Lotte Krijnsen een hele brede groep om op uit te selecteren.”

Uitslag Landenwedstrijd CPEDI3 De Peelbergen, Kronenberg
1. Nederland, 221.749%
Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P., 73.566%
Sanne Voets (Berghem), Demantur N.O.P., 74.458%
Rixt van der Horst (Grou), Findsley N.O.P., 73.725%
Nicole den Dulk (Elen, B), Wallace N.O.P., (71.364%)
2. Noorwegen, 207.511%
3. België, 206.704%
4. Rusland, 205.689%
5. Italië, 204.466%

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, Cookie2222, LieZ_Horses, lillylover, micatje, NF_Daphne, Nieuwsredactie, Plus_en_Min, shaddy82, Sigrid72, Tiquira_Jill, Unit, xRaisin en 19 bezoekers