Willem Greve wint Grote Prijs Outdoor Wierden met Gogo

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 6759
Geregistreerd: 20-04-16

Willem Greve wint Grote Prijs Outdoor Wierden met Gogo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-19 09:24 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Springen

Afbeelding
Willem Greve met Gogo. Foto door Wendy Scholten

Outdoor Wierden werd zaterdagmiddag getrakteerd op een winnaar van ‘eigen’ bodem. Tukker Willem Greve hield acht barragekandidaten van zich af in de Grote Prijs op 1.45m niveau met de merrie Gogo, die nog nooit een Grand Prix had gesprongen. Over zijn laatste sprong in de barrage werd nog veel gesproken, meters ver van tevoren afgezet en toch foutloos blijven.

“Ja, die laatste sprong. Ik zag een heel lange afstand en dan moet je daar maar voor gaan. Voor hetzelfde geld had ik die paal in m’n keel hangen”, lacht Willem Greve na afloop. “Ik had sneller moeten zijn van hindernis één naar twee naar drie. Dennis van den Brink deed dat goed, zijn tijd was nog beter maar hij kreeg een fout.”

Klik op onderstaande afbeelding voor een video:


Van de 47 combinaties kwam Pim Mulder als eerste foutloos over de finish met BCO Milton Z (v.Mylord Carthago) en zijn aftrap in de barrage bleek goed voor de vijfde prijs.
Wie overal voorlangs draaide en foutloos bleef, trakteerde zichzelf op een top-vier-positie. Kars Bonhof deed dat met Casina (v.Calido I) en werd knap tweede achter Willem Greve.

Aparte merrie
“Deze merrie blijft lintjes meenemen”, vertelt Willem Greve als hij met Gogo (Zirocco Blue VDL x Indoctro) uit de prijsuitreiking komt. “Altijd fijn als je op concours gaat en je weet dat de kans op een balk niet groot is. Dit was haar eerste Grote Prijs. Een heel aparte merrie is het. Met heel veel brand. Ze zich zichzelf weleens in de weg, maar ze zit in de stijgende lijn. Ik ontdekte haar hier in Wierden in de winter toen ze zes jaar was en kocht haar samen met Marc Houtzager en Julia Kayser. Ze heeft al veel gewonnen. Vorig jaar het NK voor zevenjarigen in Ermelo. Ze won de finaleproef voor jonge paarden in Treffen en was vierde in Gross Viegeln.”

Willem Greve had maar twee paarden mee naar Outdoor Wierden. “M’n hengsten hebben dagelijks dekverplichtingen. Die start ik morgen wel in Haaksbergen. Ik wilde Wierden toch niet overslaan. Het is een heel mooi en leerzaam concours voor de paarden. Super voor ruiters die graag één- en tweesterren niveau willen rijden. Voor ons, professionals, een ideale gelegenheid om jongere paarden ervaring op te laten doen of de betere paarden wat luchtere rondjes te laten lopen wat Doron Kuipers bijvoorbeeld deed. Volgende week zit ik met hem in het team in de landenwedstrijd in Sopot.”

Andere concentratieboog
In gedachten zit Willem Greve al in Polen. “Vanochtend heb ik thuis eerst m’n merrie Zypria S voor Sopot getraind. Toen was ik nog niet echt met deze Grote Prijs bezig. Natuurlijk probeer je wel te winnen, maar de concentratieboog is wel wat anders dan wanneer je de landenwedstrijd van Rome binnenrijdt.”

Op de vraag van de aanwezige Tubantia-journalist waar de ruiter het meest naar uitkijkt: Polen of CSI Twente schiet het antwoord er direct uit. “Polen natuurlijk. Daar rijd ik in het oranje jasje naar binnen, dat doet wat met je. Het allerhoogste niveau. De landenwedstrijd telt ook mee voor de punten in de landenleague, dus we hopen daar een goed resultaat neer te zetten met het team. Zo’n vijfsterren concours is toch heel wat anders dan bijvoorbeeld Wierden, maar ik had dit niet willen missen.”

Klik hier voor de volledige uitslag.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Vagabondo en 3 bezoekers