De evenementen die we moesten missen; een terugblik

Moderators: Polly, ynskek, Mondy, Ladybird, Shanna, Hanmar, Princesj, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 7443
Geregistreerd: 20-04-16

De evenementen die we moesten missen; een terugblik

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-20 13:14 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Sportevenement


We sloten februari af in onzekerheid. Het coronavirus kwam steeds dichterbij, en ik denk dat niemand heeft kunnen voorspellen wat er allemaal nog zou komen.
In de loop van de maand werd er steeds meer afgelast. Dat begon in Noord-Brabant en hoewel de organisatie positief bleef, bleek het toch niet te voorkomen om ook Indoor Brabant af te gelasten.

En toen kwam op 12 maart het grote bericht. Alle evenementen worden afgelast tot en met 6 april, en zo ook de paardensport, later wordt dit verlengd tot 1 juni. Het overzicht wordt nog altijd geüpdatet en er komen steeds meer grote evenementen bij. Zelfs evenementen die na 1 juni plaats zouden vinden worden al op voorhand afgelast.

Laten we dan eens met foto's kijken of we deze evenementen toch een beetje kunnen herbeleven. Een terugblik op de edities van vorig jaar, met foto's van ons Boktfotografenteam en Nieuwsredactieleden. Als eerste; Indoor Brabant. Een groot evenement die echt wel zijn eigen terugblik verdient.

Een overzicht van alle evenementen die zijn afgelast kun je hier vinden: [VN] Een overzicht van afgelaste wedstrijden & evenementen . Mocht deze lijst nog niet compleet zijn, laat het ons dan vooral weten. Zo kunnen we met zijn allen dit overzicht zo volledig mogelijk maken.

Vorig jaar ging op 11 maart Indoor Brabant; The Dutch Masters van start. Tezzy, Marjo en Aniek1985 waren hierbij aanwezig om voor jullie een mooi fotoverslag te verzorgen.

In 2019 was het Isabell Werth die er op donderdag met de overwinning van de Grand Prix vandoor ging. Zij reed Emilio naar een mooie score van 77,196%. Tweede werd Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack. Zij reden naar een score van 76,109%. De Duitser Benjamin Werndl vervolledigde het podium met Daily Mirror en een score van 75,739%.

Afbeelding
Isabell Werth met Emilio. Foto: Tezzy

Die dag was er ook nog een demonstratie van de Hunter Jumper Equitation en verzorgden niemand minder dan Isabell Werth en Monica Theodorescu een clinic.
Meer foto's kun je hier vinden: [VN] [FOTO]The Dutch Masters, Indoor Brabant 2019, dag 1

Op de tweede dag van Indoor Brabant stond de CDI3* Grand Prix proef op het programma. Deze rubriek werd gewonnen door Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio. Hij reed naar een score van 78,848%. Tweede werd Isabell Werth met Don Johnson FRH en een score van 74,022% en derde was Edward Gal met Glock's Voice en een score van 73,748%.

Afbeelding
Daniel Bachmann Anderesen met Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Tezzy

Daarna was het tijd voor het springen. Bertram Allen won met Fairytale 66 de eerste springrubriek van het evenement, de Brabants Dagblad Prijs.

Afbeelding
Bertram Allen met Fairytale 66. Foto: Tezzy

Deze dag was er ook nog een kwalificatiewedstrijd voor de Rolex Grand Prix die op zondag verreden zou worden. Leopold van Asten won deze rubriek met VDL Groep Beauty.
Tussendoor was er nog een mooie demonstratie te zien van de parasport. Meer foto's kun je zien in dit verslag: Tezzy @ [VN] [FOTO]The Dutch Masters, Indoor Brabant 2019, dag 2

De zaterdag was de dag van Daniel Bachmann Andersen. In zowel de CDI3* als in de CDIW kür ging hij met de eerste plaats naar huis. In de CDI3* reed hij Blue Hors Don Olymbrio met een score van 84,195% naar de hoogste trede van het podium. Isabell Werth en Don Johnson FRH volgden hem met een score van 80,695% en de derde plaats ging naar Hans Peter Minderhoud met Zanardi en een score van 79,950%

In de CDIW reed Andersen de hengst Blue Hors Zack naar een score van 84,890%. Helen Langehanenberg volgde hem op de tweede plaats met Damsey FRH en een score van 84,875% op de voet. Isabell Werth maakt het podium compleet met Emilio en een score van 82,930%

Afbeelding
Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack in de CDIW. Foto: Marjo

Meer foto's van deze twee rubrieken kun je hier vinden: [VN] [FOTO]Daniel Bachmann Andersen ijzersterk in de CDI3* Kür & [VN] [FOTO]Daniel Bachman Andersen domineert ook CDIW Kür

Vervolgens stond de Indoor Derby op het programma. Een ontzettend spannende rubriek waarbij Emanuele Gaudiano uit Italië met Carlotta 232 de overwinning pakt.

Afbeelding
Emanuele Gaudiano met Carlotta 232. Foto: Tezzy

De laatste rubriek van de zaterdag was de Audi prijs. Winnaar van deze rubriek was Maikel van der Vleuten met Dana Blue

Afbeelding
Maikel van der Vleuten met Dana Blue. Foto: Tezzy

Meer foto's van de derde dag Indoor Brabant vindt je hier: [VN] [FOTO]The Dutch Masters, Indoor Brabant 2019, dag 3

Op de laatste dag van dit geweldige evenement, stond het afscheid van Zenith op het programma. Zenith was het toppaard van Jeroen Dubbeldam waarmee hij onder andere goud behaalde op de Wereldruiterspelen in Caen, 2014. Een prachtig, emotioneel afscheid onder begeleiding van Glennis Grace. De hele serie kun je hier nog een keer bekijken, en dat is zeker de moeite waard: [VN] [FOTO]Afscheid Zenith in beeld .

Afbeelding
Afscheid van Zenith. Foto: Aniek1985

Voor het afscheid van Zenith, werd er nog een springrubriek verreden. De Borek Prijs stond op het programma. Deze werd gewonnen door Daniel Deusser met Kiana van het Herdershof.

Afbeelding
Daniel Deusser met Kiana van het Herdershof. Foto: Tezzy

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste rubriek van dit evenement. De Rolex Grand Prix, onderdeel van de Rolex Grand Slam. De winnaar van deze rubriek was Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou.

Afbeelding
Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou

Meer foto's van de laatste dag Indoor Brabant vind je hier: [VN] [FOTO]The Dutch Masters, Indoor Brabant 2019, dag 4

Morgen zullen we verder terugblikken op de evenementen die we helaas moesten missen in de afgelopen maand. Hopelijk vinden jullie het toch leuk om zo nog een beetje het gevoel van de evenementen te krijgen. En onthoud; blijf veilig, blijf thuis!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Binoche, Invisible, Siami, Timmie06 en 39 bezoekers