Paardrijden.nl binnenkort ook voor Z-ruiters

Moderators: Polly, ynskek, Mondy, Ladybird, Shanna, Hanmar, Princesj, Dani

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 7443
Geregistreerd: 20-04-16

Paardrijden.nl binnenkort ook voor Z-ruiters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-20 20:45 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Sport
Afbeelding
Foto: Marjo

Vanaf de lancering van het nieuwe platform paardrijden.nl is het een groot succes. Al veel enthousiaste ruiters en amazones nemen deel aan de online beoordeling van thuis gereden proeven. Op sociale media is duidelijk te zien dat het platform veel teweeg brengt. Momenteel kan nog niet iedereen deelnemen aan de online wedstrijden van de KNHS, maar daar wordt hard aan gewerkt. Vanaf 28 mei zal het mogelijk zijn voor Z-ruiters om ook proeven te rijden en in te sturen.

Adrianne van Waardenberg, manager wedstrijdsport bij de KNHS vertelt: “Vanaf 28 mei kunnen ruiters en amazones in de klasse Z1, Z2 en ZZ-licht hun thuis opgenomen dressuurproef insturen voor een online beoordeling. Het gaat in eerste instantie om een pilot waarbij hors concours wordt gestart en niet voor winstpunten gereden kan worden. Op deze manier willen we tegemoet komen aan de grote vraag om ook de hogere klassen toe te voegen aan paardrijden.nl.”

Omdat Z-proeven in een 20 x 60 meter rijbaan verreden worden, mag er ingezoomd worden op de combinatie. Juist in de Z-proeven waar de oefeningen ingewikkelder zijn en de exactheid van de oefening steeds nauwer komt, is scherp beeld van essentieel belang voor het jurylid om de proef goed te kunnen beoordelen. In de pilot wordt er getest of opnames van ingezoomde proeven goed te beoordelen zijn. Dit is ook de reden dat er nog geen winstpunten zullen worden toegekend, aldus de KNHS.

Reageren kan onder dit artikel:
[VN] Toch geen 1 april-grap, KNHS lanceert online proeven-app


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bambolina, BlogBeat, Janny18 en 43 bezoekers