Definitief groen licht voor the Dutch Masters

Moderators: Essie73, EvelijnS, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8467
Geregistreerd: 20-04-16

Definitief groen licht voor the Dutch Masters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-21 20:09 Tip de Nieuwsredactie

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Bart Bles met Gin D tijdens Indoor Brabant 2019.
Foto: Tezzy, https://www.facebook.com/TezzyMomentz


De FEI maakte op 30 maart officieel bekend dat internationale paardensportevenementen weer doorgang konden vinden vanaf 12 april. Dat is goed nieuws voor de organisatie van The Dutch Masters en is er definitief groen licht om het evenement van 23 t/m 25 april te organiseren.

De geplande Covid-19 maatregelen blijven van kracht en ook deze bijzondere editie van The Dutch Masters vindt plaats zonder publiek. De FEI heeft een lijst met maatregelen bekend gemaakt in het kader van het Rhino virus. Uiteraard zal de organisatie samen met het veterinaire team deze maatregelen nauwgezet opvolgen. Zo wordt direct bij aankomst de gezondheid van de paarden gecontroleerd en de temperatuur gemeten. Met name in de stallen wordt alles gedaan om contact tussen de paarden te vermijden en er komen diverse aanvullende hygiënemaatregelen. Veiligheid voor mens en paard staat voorop.

Top deelnemersveld springen
De organisatie kan wederom rekenen op toezeggingen van de internationale springtop. De nummers 1 en 2 uit Zwitserland, Steve Guerdat en Martin Fuchs, zijn van de partij. De nummer 3, Daniel Deusser verkeert momenteel in topvorm. Afgelopen weekend wist de Duitser de prestigieuze $500,000 Rolex Grand Prix in Wellington, USA, te winnen met de 13-jarige hengst Scuderia Tobago Z, die hij ook in ´s-Hertogenbosch wil starten. De Zweed Henrik von Eckermann, die in 2019 de Rolex Grand Prix won in de Brabanthallen, reist ook af naar ‘s-Hertogenbosch. Peder Fredricson (SWE) en de Belg Pieter Devos zorgen ervoor dat de gehele top 5 van de wereldranglijst aan de start komt. Uiteraard zijn ook alle Nederlandse toppers zoals Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam erbij. Het volledige overzicht met deelnemers wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Dressuur
De top dressuurruiters bereiden zich met het oog op de Olympische Spelen in Tokio inmiddels voor op het outdoor seizoen. Dit bleek niet verenigbaar met de indoor wedstrijden van The Dutch Masters. Daarom is besloten het dressuurprogramma van deze editie een jaartje over te slaan. Het programma zal worden aangevuld met extra springrubrieken zodat de springruiters de paarden optimaal kunnen voorbereiden voor de Rolex Grand Prix.
Laatst bijgewerkt door JPitty op 02-04-21 21:58, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Spelfoutje weggepoetst.


Rupta
Berichten: 1
Geregistreerd: 06-04-21

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-21 00:47

:9 wat goed zeg :)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Boompje1985, GrapeshotBot, MyWishMax en 9 bezoekers