Evenementen in december

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo

Berichten: 34980
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Evenementen in december

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-21 15:22 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Sport

Afbeelding
Maria Caetano met Coroado tijdens Jumping Mechelen in 2019.
Foto: Lterwiel


De afgelopen maand zijn helaas de coronamaatregelen in ons land en onze buurlanden weer aangescherpt. Dit heeft ook voor de evenementenbranche veel gevolgen, waardoor er meerdere evenementen worden afgelast of zonder publiek plaatsvinden.

Eerst even een korte terugblik op de afgelopen maand. De hengstencompetities gaan gestaag door. Na de eerste twee wedstrijden kan er al een tussenstand opgemaakt worden. In de dressuur klasse L staat McLaren onder Dinja van Liere aan kop. Met twaalf punten achterstand zien we Mauro Turfhorst op de tweede plaats, die eveneens door Van Liere gereden wordt. In de klasse Z/ZZ-L is het GLOCK’s Taminiau die er twee keer met de winst vandoor is gegaan en daarmee de leiding in het tussenklassement neemt. De Toto Jr. nakomeling wordt voorgesteld door Hans Peter Minderhoud. Op de tweede plaats zien we Jheronimus (v. Dream Boy), gereden door Kirsten Brouwer. De finale van de hengstencompetitie vindt plaats tijdens de KWPN Stallion Show.

Bij het springen is het For Friendship VDL (v. For Pleasure), gereden door Lennard de Boer, die op kop gaat in de klasse M. Gerd Jan Horsmans en La Costa ES (v. Mosito van het Hellehof) volgen op de tweede plaats en Lambrusco (v. Entertainer) sprong onder Pieter Keunen naar de derde plaats.
In de klasse Z/ZZ is het Kallas (v. Dallas VDL) die onder Dennis van den Brink de leiding pakt in het tussenklassement. Met 10 punten heeft deze hengst een ruime voorsprong op de drie hengsten die op een gedeelde tweede plaats staan: Kannan Jr. (v. Cornet Obolensky), gereden door Wolfgang Zimmermann, Impian D (v. Bubalu VDL) onder Henk Frederiks, en Rob de Bruin met Opium van de Bisschop (v. Hunter's Scendro).

Jumping de Achterhoek, die voor eind november en begin december op de agenda stond, heeft de internationale rubrieken afgelast en gaat nationaal door. Publiek is niet toegestaan, maar het evenement is wel via een livestream te volgen. Op donderdag 2 december zal het evenement van start gaan en het duurt tot en met zondag 5 december. Het programma voor deze dagen is hier te vinden.

Aan het einde van de maand staat Jumping Mechelen traditiegetrouw op de kalender. Tussen kerst en oud en nieuw vindt dit evenement plaats in de Nekkerhal in Mechelen (België). Dit internationale evenement biedt toneel voor de topsport van het springen en het vierspannen. In 2019 was Boktfotograaf lterwiel aanwezig. Haar fotoverslagen kun je hier en hier terugkijken. Volgens de laatste berichten is het nog onduidelijk of en hoe dit evenement door zal gaan.

[VN] De Bokt Evenementenkalender


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bellatrix, dioni, Googlebot, Hootje, Maanlicht, nafkedemi, niienn, Rocky_konijn, sterregoud, TikiMyn, Traiectum, turtlelito, zigranta en 22 bezoekers