Elf Gelderse hengsten naar de tweede bezichtiging

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9844
Geregistreerd: 20-04-16

Elf Gelderse hengsten naar de tweede bezichtiging

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-21 10:32 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Edmundo. Foto: aniek1985.


Na de springhengsten verschenen vanmiddag zeventien Gelderse hengsten in de baan voor hun eerste bezichtiging. Twee hengsten waren afgemeld, uiteindelijk werden elf hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging.

Alle Gelderse hengsten maakten vandaag in het kader van de eerste bezichtiging ook een aantal sprongen. De hengstenkeuringscommissie Gelders paard bestaat uit Marloes van der Velden, Jan Pen en Arie Hamoen.

Positieve ontwikkeling
“De hengsten waren goed voorbereid op de eerste bezichtiging”, licht Marloes van der Velden toe. “We kunnen constateren dat het Gelders paard een positieve ontwikkeling doormaakt. De hengsten lieten goede sprongen zien. We zien dat er de laatste jaren meer aandacht wordt besteed aan het klaarmaken van de hengsten. Het is daarbij mooi dat we een aantal hengsten hebben kunnen selecteren met een laag verwantschapspercentage. Er is ook een goede diversiteit in de afstamming, veel hengsten hebben een Gelderse hengst als vader of de Gelderse afstamming komt terug in de moederlijn.”

Maestro Sinclair
Catalogusnummer 668 Maestro Sinclair (v.Sir Sinclair) werd vanwege zijn leeftijd niet in de kooi getoond, maar onder het zadel voorgesteld. Hij werd niet doorverwezen naar de tweede bezichtiging. “De hengst heeft een hele mooie uitstraling, maar zou meer een Gelderse opdruk moeten hebben. Ook moet hij beschikken over meer maat en formaat. Hij liet een nette verrichting zien, maar zou daarbij in zowel de draf als de galop meer op het achterbeen tot dragen moeten komen. Bij het springen liet hij een goede inzet zien.”

Bekijk hier de uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie