Overzicht community nieuws 2021, deel 1

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 89356
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Overzicht community nieuws 2021, deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-22 18:26 Tip de Nieuwsredactie

* Bokt
Bokt Community

Na de jaarverslagen van het gewone nieuws is het nu de beurt aan het community nieuws van afgelopen jaar. We gaan even terug naar de leukste quotes, antwoorden van teamleden,de paarden die ons zijn ontvallen, wat bokkers te vertellen hebben en de bloemetjes die we hebben weggegeven. Ik trap af met een overzicht van mijn community onderdelen.

Morgen geeft Banjer een kort overzicht van haar community onderdelen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Afbeelding
Bellatrix - Marlies


Ik ben Marlies, 40 en woon in Achterveld. Ik ben geloof ik al iets meer dan een jaar correspondent voor Bokt en sinds begin september lid van de Nieuwsredactie. Ik ga ook naar evenementen als fotograaf. Ik ben verantwoordelijk voor een aantal community onderdelen. Quotes van de Maand, Forums Uitgelicht, Over de Regenboog, Het Doorgeefstokje en sinds kort ook Vraag het Teamlid.

Dit jaar zijn er helaas minder Quotes ingestuurd dan voorgaande jaren. Ik heb zelfs 2 maanden geen topic geopend ivm te weinig quotes. Dus bij deze roep ik jullie op om leuke quotes die je tegenkomt naar mij op te sturen, zodat we elke maand weer kunnen lachen bij het nieuw topic.

Hieronder quotes die ik uit alle topics heb uitgekozen.

Het hele topic is zeker de moeite waard om te lezen!
[CV] Mijn nieuwe collega.... voor alle thuiswerkende ouders
Citaat:
Mijn nieuwe collega wil de hele dag aan mijn tepel zuigen :oo

Citaat:
Ik zou toch melding doen bij HR. Dit vind ik niet kunnen hoor.


[MD] WAT is dit??
Citaat:
Een nog niet gebakken soepgehaktbal :D

Citaat:
Krijgt het advies groentesoep toch ineens een andere wending


[PP] Wanneer ben je een beginner? (of (ver) gevorderd)
Citaat:
In een verkoopsadvertenties is 'niet voor beginners' vaak een mooie omschrijving voor 'lastig paard'.

Citaat:
Dat was het bij mijn vorige paard inderdaad. Aangevuld door een doodeerlijke beschrijving van al zijn fratsen. Kreeg ik alsnog reacties "kan het voor mijn 10-jarige zoontje die al 20 lesjes heeft gereden?" Als je je kind beu bent, zeker!


[VN] Alleen Schockemöhle mag Totilas-rietjes verkopen
Citaat:
Het gezegde: "Aan een dood paard kun je niet trekken" gaat hier duidelijk niet op.

Citaat:
Volgens mij is hier heel hard aan een dood paard getrokken <<) O:)

Citaat:
:oo :))

Citaat:
Denk dat uit een dood paard vrij weinig komt :+


[MWS] Wat is jullie ergste paardrijblessure?
Citaat:
Even denken...
Gebroken neus
Verbrijzelde bovenarm
Gebroken tenen
Gebroken bekken en schaambeen.
Stukken van mijn schaamlippen eraf (ik viel en paard liep over me heen en ik kreeg zijn hoef vol in mijn ..., plastisch chirurg heeft er weer wat moois van gemaakt)

Citaat:
Auw, dat is echt oprecht k.ut dacht ik zo :')


[PP] [VOLG] Shetlander Beer, van mager en ziek tot gezonde pony
Citaat:
Haha hij is het er niet mee eens
Ga je hem beleren voor de kat?

Citaat:
Katten schijnen niet zulke fanatieke ruiters te zijn.....


[MWS] Nachtmode
Citaat:
Een oud T-shirt van m'n pa of een ander oversized T-shirt van mezelf. Ik kan niet zonder iets slapen, dan voel ik me zo naakt :+

Citaat:
Verrassing: dat ben je dan ook :+


[MWS] Gebroken bovenbeen
Citaat:
Ik had een trippelstoel daar ging ik mee door de woonkamer en mee naar de wc. Was echt ideaal.

Citaat:
Ik las tippelstoel.

Citaat:
Tippelen is niet aan te raden met een gebroken been :+


[RUI] Welk rijjasje mooi bij stevig bovenlichaam?
Citaat:
Een dreigende slip zit niet lekker als je rijdt en zeker niet op wedstrijd. Ook al heb je een buikje dan mag je toch ook wel lekkere kleding dragen? :)

Citaat:
Nee ik word idd ook niet graag bedreigd door m’n slip ook niet wanneer ik er naast sta, trouwens :DEen ander onderdeel dat ik heb is Forums Uitgelicht. Door elke maand een forum uit te lichten hopen we dat jullie dat forum ook eens gaan bezoeken en zo weer nieuwe dingen te lezen en leren.
Ik zal hier nogmaals een paar forums uitlichten.

Aangezien ik zelf fotograaf ben wil ik FK nogmaals onder de aandacht brengen.
[VN] Forums Uitgelicht : Fotokunst
Dus wil je je foto's showen en ook graag tips dan is dit het juiste forum voor de (beginnende) fotograaf.

Een ander forum dat ik nog een keer wil uitlichten is Arabische Volbloeden. Het is een veelzijdig en sierlijk ras.
Bellatrix @ [VN] Forums Uitgelicht: Arabische Volbloeden

Ik ben ook westernruiter dus natuurlijk moet ik WN-ITP ook nog een keer benoemen. :D
[VN] Forums Uitgelicht: WN-ITP
Western heeft vele takken, waaronder de trail, reining, pleasure en hunter. Je kan op dit forum al je foto's kwijt van je lessen of training. Ook show foto's kan je hier plaatsen en natuurlijk ook bekijken.

Het laatste forum dat ik hier wil vermelden is Haflingers. Ook met dit ras kan je alle kanten op en zijn het vaak fijne gezinspaarden.
[VN] Forums Uitgelicht: [HA] Haflingers

Een redelijk nieuw onderdeel in de community is Over de Regenboog. Dit deed ik in het begin met Banjer maar ik heb het sinds afgelopen maand overgenomen. In dit maandelijkse topic stralen alle overleden paarden en pony's van die maand nog een keer. Een mooie manier om even stil te staan bij onze overleden vriendjes en elkaar steun te betuigen.

Het is eigenlijk niet te doen om een paar sterretjes uit te lichten want ze zijn allemaal even belangrijk geweest maar hier dan toch een paar extra in de spotlight.

Het allereerste overleden paard van dit onderdeel.
Ret
Afbeelding

Kijk niet om, ga steeds vooruit
(Spinvis - Astronaut)

Citaat:
Mijn geweldige Ret, de Dravebier… Altijd vol energie. Hij leek onsterfelijk, maar hij is er niet meer. Op de ochtend van zijn 29ste verjaardag (!) kreeg hij hevige koliek en toen moesten we hem laten gaan.

Ret kwam bij ons als spring- en eventingpony voor mijn zusje. Vervolgens werd hij mijn endurance- en TREC-pony, maar hij was vooral onze blije bospony. Hij wilde altijd lopen en we hebben in al die jaren samen heel wat heerlijke kilometers afgelegd.

Meer dan twintig jaar lol met deze knol, meer dan twintig jaar aan belevenissen en herinneringen. Ret laat een enorm gat achter, een ware krater zelfs. Maar wat ben ik blij en dankbaar dat we zo lang van hem mochten genieten. <3


Cooper
Afbeelding
Cooper.

PowerOfZoef schreef:
Cooper
30-04-2015 tot 23-04-2021

Onze tijd samen was er één van ups en downs. Je was in het begin erg onzeker en veel dingen ging niet niet makkelijk. Na een tijdje kreeg ik motivatie om meer met je te doen en je leerde toen best snel. Een verhuizing verder, inrijden ging niet makkelijk. Uiteindelijk ging het de goede kant op en maakte ik plannen voor onze toekomst. Onze eerste lessen samen gingen goed. Maar toen ging het fout. Je had koliek. Opereren was geen optie, de kans op overleving was te klein. En dus hebben we de moeilijke beslissing genomen om je te laten gaan. Mijn beste vriend, de enige reden waarom ik op moeilijke dagen uit bed kwam.

De tweeling van Laleentje
Afbeelding
Het bruine merrieveulen.

Afbeelding
Het zwarte merrieveulen.

Laleentje schreef:
09-06-2021, op dag 351 begint de bevalling, het verloopt goed en er wordt een mooi bruin merrieveulen geboren, de merrie blijft liggen en na een paar minuten begint ze weer te persen, ik dacht nog; fijn dat de nageboorte gelijk meekomt. Maar na nog een keertje goed kijken, zien we dat het nog een veulen is. We hebben snel het vlies gebroken en we zijn nogal verbaasd dat ook deze ademt, we bellen direct de dierenarts. Veulen nummer 2 is een mooi zwart merrie veulen maar wel erg klein.

De schrik en hectiek zitten er goed in, de moeder staat gelukkig weer op haar benen en laat het allemaal gebeuren. Het zwarte veulen, heeft moeite met ademhalen, ze krijgt hiervoor medicijnen. We starten met melken en geven de veulens de biest m.b.v. de fles. De veulens drinken en we regelen extra biest en melk. Allebei de veulens lijken te bekomen en komen wat in de benen, we moeten ze wel ondersteunen.

De eerste 24 uur zijn we goed doorgekomen, daarna zie je het bruine veulen langzaam achteruit gaan, ze krijgt nog infuus maar naar 30 uur intensieve zorg stopt haar hartje met kloppen. Het zwarte veulentje heeft nog hulp nodig met opstaan, maar drinkt ondertussen zelfstandig en loopt al rustig door de wei. Ze is erg klein maar verder doet ze het goed. Richting de avond zien we haar ademhaling versnellen, na 44 uur stopt ook haar hartje met kloppen.

De moeder neemt afscheid en is rustig. Helaas heeft het niet zo mogen zijn, met hulp van iedereen hebben er alles aan gedaan om het tot een mooi einde te brengen. Met de moeder gaat het gelukkig goed, ze mag bijkomen van alles, maar voorlopig even geen veulens meer voor ons..


Skye
Afbeelding
Skye.
Pigino schreef:
9 mei 2020 ,
Ik loop de stal in en daar lig je .
Net geboren nog helemaal in het vlies ... een prachtig meisje mijn droompaard. Je krijgt van mij de naam Skye want die vind ik echt bij je passen.
Je bent alles wat ik wilde: een super beweger, een knap dier en je hebt een geweldige persoonlijkheid.
Elke dag geniet ik van je en je groeit op met nog 3 andere superknappe merrieveulens.
Van de 4 veulens wist ik al dat Skye mijn paard zou blijven. We hebben een kleinschalige fokkerij maar Skye moest blijven. Helaas heeft het lot anders bepaald maar dat wist ik toen nog niet.

Ruim 5 maanden vloog je door de weide met je vriendinnen, heerlijk ravotten met de andere dames.
De 3 andere veulens hadden inmiddels allemaal een nieuwe plek gevonden en aan het einde van het seizoen vonden die ook de weg naar hun nieuwe eigenaren. Ik had jou nog niet afgespeend, want ik wil al mijn veulens minimaal 6 maanden bij hun moeder hebben.

Op een gegeven moment trof ik je in de stal aan en je lag vast .
Effe een handje en hup weer in de benen. Helaas gebeurde dit steeds vaker tot we op het punt kwamen dat het mij niet lukte om je in me eentje in de benen te krijgen. Mijn man kwam dan speciaal van het werk om me te helpen.

Vervolg het verhaal over Sky...

Nirvana

Afbeelding
Nirvana


Citaat:
7,5 jaar geleden hebben we Vana leren kennen. Een stoere, bruine merrie die tot haar knieën in de klei stond. Ze was door haar vorige eigenaren aangeschaft als gezelschapspaard, maar er werd niet veel naar haar omgekeken. We hebben haar overgenomen, en toen begon het grote opknappen.

We hebben nogal wat ups en downs gehad. Vana was een flinke dame, met een behoorlijk pittig karakter, goudeerlijk, maar zeker niet altijd makkelijk. Wat heb ik af en toe op haar lopen vloeken, maar wat heeft ze me onwijs veel geleerd. Ze is er geweest voor de moeilijkste periode in mijn leven en heeft me geholpen om hieruit op te krabbelen. Daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor.

Afgelopen jaar verergerde haar artrose en deze maand werd het tijd om haar haar rust te gunnen. Houden van is loslaten, en wat hielden we veel van haar.

Nirvana
16-06-1995 13-08-2021
Fleur

Afbeelding
Fleur en batje. Foto door Nikki de Kerf.

Citaat:
20 jaar geleden begon het verhaal van Fleur en batje. Batje was toen 20 en Fleur 2. Naast mooie momenten en vele buitenritten, was er helaas ook veel blessureleed. Fleur kreeg onder andere een enorme wond in haar nek en meerdere peesblessures. Daar kwam ook nog PPID bij, maar gelukkig reageerde Fleur goed op de medicijnen.

Van de ene op de andere dag kreeg Fleur een bult op haar kaak. In de kliniek bleek dit helaas botkanker te zijn. Batje had geen andere keuze dan Fleur in te laten slapen.

batje schreef:
Dag allerliefste Fleur.. Lieve, rare, onhandige pechvogel; ik mis je vreselijk..


Cc Justa Sally Doll

Afbeelding
Cc Justa Sally Doll

candalisa schreef:
Sal
Een “once in a lifetime horse” klinkt cliché maar dat was je voor mij. Ik droomde altijd van een gouden palomino en daar was jij een vos maar een goed paard heeft geen kleur toch? 12 eigenaren gingen mij voor, wat maakte jou dan zo onbereikbaar, zo lastig dat je nergens een plek kon vinden? Ik zal het nooit weten want voor mij was je een leermeester, een spiegel en een trouwe vriendin. 4 prachtige veulens gaf je mij waaronder een gouden merrie veulen Sydney. We hebben veel hoogte en dieptepunten gekend maar samen stonden wij sterk. Nu 11 jaar later maakte ik de belofte dat ik jouw laatste eigenaar zou zijn waar. Eindelijk na alles wat je hebt meegemaakt ben je “vrij”. Ik ben dankbaar voor jouw gouden veulen maar ik had altijd al mijn gouden paard. Bedankt voor alles Salleke


Een nieuw onderdeel voor mij is het Doorgeefstokje. Elke maand vragen wij een Bokker het hemd van het lijf in dit onderdeel. We leren ze beter kennen in 10 vragen. De gevraagde Bokker mag zelf iemand kiezen voor de maand erop.

Hier een paar leuke antwoorden die eruit sprongen.

[VN] Het doorgeefstokje van februari: Solleke_Noah
Bokker Solleke_Noah.
Als alles kan wat je zou willen, hoe zou je leven er dan uitzien?
Citaat:
Leuke vraag! Dan zou ik wetenschapper op Antarctica zijn :D :D


[VN] Het doorgeefstokje van februari: _San87_.
Bokker _San87_.
Jouw tekeningen zijn heel bekend op bokt. Heb je ooit overwogen professioneel als kunstenaar aan de slag te gaan (en waarom wel/niet)?
Citaat:
Leuke vraag! Gek genoeg krijg ik die best vaak... Ik heb toen ik serieus begon met tekenen regelmatig gedacht dat het leuk zou zijn om mijn geld ermee te verdienen. Ik was daarmee ook aardig op weg, ik maakte veel werken in opdracht, ik denk wel 3 of 4 per maand. Echter werd de (onbedoelde) druk me te veel, het tekenen was geen hobby meer, maar een moetje. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik bijna 5 jaar geen potlood meer opgepakt heb. Dat wil ik niet nog een keer laten gebeuren, ik haal heel erg veel voldoening uit het maken van mijn kleurplaten, dat wil ik graag zo houden. Dus ik maak bijna geen werken in opdracht.

Daarnaast ben ik een sentimentele muts die geen afscheid kan nemen van wat ze maakt :').


[VN] Het doorgeefstokje van mei: _Lorette_
Bokker _Lorette_.
Waar kunnen wij je van kennen op Bokt?
Citaat:
Van Frummel! Frum is mijn eigen fokproduct. In 2010 werd hij Gouden Boktveulen. Hij kwam een maand te laat en daarom ging ik ongeduldig aan de slag met mijn 'Frummelvanger'. De naam is blijven plakken. In die tijd was er nog geen vuiltje aan de lucht...
Na zijn castratie ging het mis. Door zijn ataxie en spasmes was hij vóór zijn 2e verjaardag al afgeschreven. Ik deelde dat in een nieuw topic, om te laten weten dat er geen nieuwe beelden meer van hem zouden komen. De dierenartsen hadden ons aangeraden niet te lang te wachten met euthanaseren, omdat zijn ataxie een sterk progressief verloop leek te hebben. We haalden hem van de opfok naar huis om samen met (gespecialiseerde) dierenartsen en een osteopaat nog een laatste keer te kijken of we nog íets voor hem konden betekenen. Dat was zijn laatste rit in de trailer. Plottwist: hij leeft nog en wordt in juni alweer 11 jaar! Ons verhaal was al eens te lezen in de Penny en in de Bit. Zijn volgtopic telt inmiddels ruim 100 bladzijdes. Toevallig verwachten we dit jaar weer een veulen.


Winged @ [VN] Het doorgeefstokje van augustus: Annash
Bokker Annash.
Ik weet dat je vroeger goed gepresteerd hebt met een aantal paarden, maar wat doe je nu?
Citaat:
Ik heb zeven jaar in Engeland gewoond! Van de west Midlands tot Newcastle tot Londen. Sinds februari ben ik weer terug in Nederland. Ik heb een huis gekocht waar ik woon met mijn Bengaalse kat Celaena en Duitser herdershond Pip. Op het moment ben ik weer op zoek naar een pony/paard om te trainen en uit te brengen in de dressuur. Het cirkeltje is dus weer rond! Het lijkt erop dat ik echt een paar leuke opties heb, dus hopelijk kan ik straks weer fanatiek de sport in.

Ondanks dat ik in Nederland gebaseerd ben, werk ik voor het team in Londen, dus als het straks allemaal weer mag en kan, zal ik ook regelmatig heen en weer reizen voor mijn werk.Het andere nieuwe onderdeel dat ik erbij heb is Vraag het Teamlid. In dit onderdeel leer je het Bokt team beter kennen door middel van een aantal vragen. Dus heb je altijd al eens willen weten wat de hobby's van moderator Giolli zijn of wat SusanH nou het leukste vind aan BZC lid zijn ga dan vooral eens de topics doorlezen!

Hier in ieder geval een paar leuke antwoorden uit random gekozen topics.

[VN] Vraag het teamlid: Pistasche
Wat doe je in het dagelijk leven?
Citaat:
Ik werk als communicatieadviseur op de faculteit Diergeneeskunde, voor de afdeling fondsenwerving. Wij houden ons bezig met projecten van de dierenartsen en onderzoekers die geen gelden vanuit de overheid of subsidies kunnen ontvangen. Dat kan (onder andere) moeilijk zijn omdat ze met het indienen van een onderzoeksvoorstel concurreren met de humane geneeskunde. Dan proberen wij in samenwerking met partners en donateurs dit onderzoek toch mogelijk te maken. Dat is wel heel gaaf, want je maakt het wetenschappelijk onderzoek en de innovatieve projecten waar ze zich mee bezig houden van heel dichtbij mee. Hier staan de paardgerelateerde projecten waar we momenteel mee bezig zijn: https://paardenwelzijn.vriendendiergene ... /projecten

En dit zijn alle projecten, tevens voor gezelschapsdieren en ook wildlife: https://www.vriendendiergeneeskunde.nl/projecten


[VN] Vraag het teamlid: Ladybird
Wat is je grootste blunder?
Citaat:
Ik doe onder andere het beheer voor facebook. Dat is op zich niet zo spannend, maar facebook werkte een poosje niet en dat ging ik testen met een topic dat achter de schermen stond, maar niks werkte. Tot ik midden in de nacht wakker werd met: "Noooo als alles het wel weer doet, dan staat het er misschien wel en ziet iedereen dat topic" :') Gelukkig stelde Oscar me gerust dat dat verder niet kon.

Mijn conclusie was wel: Test nooit dingen met topics achter de schermen als niemand dat lezen mag :')


[VN] Vraag het teamlid: RianneH
Wat is de reden dat je voor een draver hebt gekozen? Zou je weer voor een draver kiezen?
Citaat:
Dravers zijn geweldig, zulke fijne werkwillige paarden! Ik heb niet heel bewust voor mijn paard gekozen, we kwamen op elkaars pad en zijn nu nog steeds samen. Ik begon op mijn dertiende samen met een vriendin ergens wat paarden te verzorgen en na een aantal jaar waren er plannen om ze te verkopen.


Waarschijnlijk niet de meest verstandige keuze (studentenbaantje en tussen studies in), maar ik koos ervoor het paard over te nemen waarmee ik een fijne klik had en die de minste kans had op een goede verkoop. Ze was nogal verreden en heeft lichamelijk wat problemen, dus wou haar die verkoop besparen. Inmiddels zijn we al weer dertien jaar verder, hebben we samen nog een hoop gedaan en geleerd en geniet ze van een heerlijk pensioen.

Qua karakter, werkwilligheid en temperament zou ik zo weer een draver nemen, maar ik heb ook mijn hart verloren aan een ander ras, namelijk de Frederiksborger. Het plan is om later (als ik groot ben *D ) eentje aan te schaffen, maar het zou me niets verbazen als ik toch thuis kom met weer een zwarte draver merrie.


[VN] Vraag het teamlid: prugelpiet
Hoe ben je als groom begonnen?
Citaat:
Zoals ik al zei ben ik als meisje begonnen op een springstal te werken, en toen daar een nieuwe ruiter kwam die een groom zocht, kreeg ik de vraag of het me niet leuk leek. En welk paardenmeisje heeft nou niet stiekem de droom om internationaal met de paarden te reizen? :)) Dus inmiddels heb ik mijn vrachtwagen rijbewijs in the pocket en heb ik het echt heel erg naar mijn zin. Dus eigenlijk ben ik er gewoon ingerold en heb ik heel veel geluk gehad.


Wat is het leukst aan groom zijn?
Citaat:
Ik word betaald om de hele dag paarden te knuffelen? :D
Nee, geintje. Er moet natuurlijk wel gewerkt worden. Ik werk ook gewoon thuis op stal als we niet op concours gaan, dus paarden binnen en buiten zetten, op- en afzadelen, paarden in de stapmolen, longeren, zorgen dat ze er netjes bij staan, stallen opstrooien en het terrein netjes houden. En als we op concours gaan moet ik er voor zorgen dat ik niks vergeet en dat geeft me altijd erg veel stress :')

Ik vind het echt heel gaaf om hele mooie plekken te mogen ontdekken en daarbij ook stuk voor stuk leuke paarden mee te mogen hebben.
Laatst bijgewerkt door Bellatrix op 14-01-22 18:50, in het totaal 2 keer bewerkt
Reden: Link werkbaar gemaakt, spelfouten verbeterd

Fotoshoot boeken? Klik hier --> Marlies Trap Fotografie
Instagram: @marliestrapfotografie
>> Les op Sandy's General Kato! <<


Getup

Berichten: 7630
Geregistreerd: 27-01-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-22 18:32

Wat een leuk overzicht ! Ook veel dingen, die ik "gemist " ( als in: niet gezien) had.

Ik kan het topic "doorgeefstokje van augustus " trouwens niet lezen ( geen permissie -O- ), klopt dat ?

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 89356
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-22 18:34

Daar ga ik even naar kijken!
Lukt het nu wel?

Fotoshoot boeken? Klik hier --> Marlies Trap Fotografie
Instagram: @marliestrapfotografie
>> Les op Sandy's General Kato! <<


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: agee, Bentotoet, pluisje88 en 12 bezoekers