Uitmuntende collectie KWPN Select Sale gepresenteerd

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10669
Geregistreerd: 20-04-16

Uitmuntende collectie KWPN Select Sale gepresenteerd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-01-22 17:10 Tip de Nieuwsredactie

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Blue Hors Zack, hier met ruiter Daniel Bachmann Andersen, is ook ooit via een
KWPN Select Sale verkocht. Foto: Aniek1985


De KWPN Select Sale is het paradepaardje van de KWPN-veilingen. Ook dit jaar wordt een uitmuntende collectie geveild tijdens de KWPN Hengstenkeuring. Een online editie, met veelbelovende dressuur- en springpaarden op een presenteerblaadje aangeboden. Wat wilt u nog meer?

Ieder jaar bewijst de KWPN Select Sale zich door goedgekeurde hengsten en opvallende sportpaarden voort te brengen. Olympische hengsten als GLOCK’s Dream Boy (v.Vivaldi) en Blue Hors Zack (v.Rousseau) werden verkocht in de KWPN Select Sale. Dit geldt ook voor Vivaldi-zoon Turfhorst Jersey. Deze goedgekeurde hengst, de veilingtopper van 2017, won afgelopen jaar op het WK voor zevenjarige dressuurpaarden de kleine finale onder Kimberly Pap. Ook Dinja van Liere rijdt een KSS-hengst. Met Zonik-zoon Mauro Turfhorst gooide ze hoge ogen in de Pavo Cup en de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur.

Online veiling
Op maandag 7 februari worden de hengsten geveild via het KWPN-veilingplatform: kwpn.auction. Vanwege de geldende maatregelen is het niet mogelijk om de KWPN Select Sale zoals vanouds tijdens de hengstenkeuring te laten plaatsvinden. Daarbij vond in januari al een zeer succesvolle online hengstenveiling plaats via kwpn.auction. Volgens Wim Versteeg is dit zeker niet nadelig: “Het grote voordeel is dat we twee dagen extra hebben om de getalenteerde dressuurhengsten te promoten en zelfs vier dagen extra voor de beloftevolle springhengsten. Daarbij kunnen we nu hengsten die worden aangewezen of geprimeerd nog extra in de picture zetten.”

Veel kwaliteit
De collectie kenmerkt zich door paarden die zelf over veel kwaliteit beschikken, maar ook genetisch erg interessant zijn. De springhengsten komen veelvuldig uit moeders die al meerdere internationale springpaarden brachten. Ook worden de halfbroers geveild van de hengsten Lord Romantic (v.Don Schufro), Improver VDT (v.Apache) en My Toto VDT (v.GLOCK’s Toto Jr.), de veilingtopper van 2020.

Tweede bezichtiging
In totaal heeft de KSS-selectiecommissie acht dressuurhengsten en zeventien springhengsten opgenomen in de selectie van de aankomende KWPN Select Sale. Alle hengsten die in aanmerking komen voor de KSS-veiling, zijn uitgenodigd voor de tweede bezichtiging en presenteren zich op de KWPN Hengstenkeuring voor aanwijzing en eventuele primering.

Meer informatie
De collectie staat online, uiteraard met uitgebreide informatie over de hengsten, foto’s, een video en de veterinaire rapporten. Wilt u informatie over de hengsten? Neem dan contact op met Wim Versteeg via 06 54 20 18 00 of mail naar salespromotion@kwpn.nl.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: M_aris, rink, vicky en 10 bezoekers