Aanlegtest jonge eventingpaarden vernieuwd

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10679
Geregistreerd: 20-04-16

Aanlegtest jonge eventingpaarden vernieuwd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-22 17:31 Tip de Nieuwsredactie

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Raphael Macek Photography


De Dutch Eventing Young Horse Trials, de serie voor 4- en 5-jarige eventingpaarden, wordt in 2022 vernieuwd. De finale vindt al plaats op 1 juni, een prachtig podium op de woensdag van de internationale Renswoude Horse Trials. Deelnemers hebben meerdere kansen op een zo goed mogelijke uitgangspositie, met voor het eerst een van de voorrondes in Waregem.

Daarmee wordt de serie, die niet alleen in de eventing-wereld hoog gewaardeerd wordt vanwege de paardvriendelijke opzet, compacter. Wat blijft is de presentatie in de dressuurring, direct gevolgd door een kort springparcours en direct daarna een aantal crosshindernissen in het terrein. De beoordeling is weer in handen van drie juryleden: Irene Wolf, Marc van den Beke en Bert Wagenvoort.

Oefenmogelijkheid
Om de opzet nog wat vriendelijker te maken, heeft de organisatie besloten om een oefenmogelijkheid in te stellen: op 12 maart krijgt iedereen de gelegenheid om in Renswoude het terrein te verkennen. Daarna volgen drie voorrondes: op 9 april in Renswoude, op 17 april in Waregem en op 14 mei in Renswoude.

Finale
Deelnemers met een voldoende score in één van de voorrondes plaatsen zich voor de finale. De beoordeling in een van de voorrondes geldt voor de finale als uitgangspunt. Deelnemers kunnen in meerdere voorrondes starten de hoogste klassering per combinatie telt als uitgangspunt voor de finale die op woensdag 1 juni in Renswoude wordt gehouden.

De competitie en de finale worden weer live gestreamd, de uitzendingen van het afgelopen jaar hebben over de hele wereld tienduizenden kijkers getrokken.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bellatrix, Vagabondo en 7 bezoekers