Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

 
 
Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 22:11

Shanna schreef:
Ik kan woensdag met haar op een kliniek terecht, voor die tijd nog even de oude röntgenfoto’s doorsturen als vergelijkingsmateriaal, dan worden er woensdag nieuwe gemaakt en aan de hand daarvan een behandelplan opgesteld.

Er zit inderdaad white line disease in de hoef.


Heeft je smid daar niks mee gedaan? Ik weet van een vriendin dat de halve wand vsn haar paard werd weggehaald om die schimmel eruit te krijgen. Was een hele toestand. Beau kreeg dat ook na zijn operatie. Gelukkig zag ik dat vrij snel, dus hoefde er niet veel uitgesneden te worden. Maar als het blijft zitten, vreet t straks alles aan. Begin je echt weer opnieuw ;( .

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-19 18:43

Een cm is best wel veel hè. En soms moet je een paard gewoon stijl laten staan. Net als een mens heb je bij paarden ook allerlei pluimage enniet een doorsnee hoef. Ik loop ook aardig scheef, aan het afsluiten van mijn hakken te zien :D

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-19 21:10

Otti1977 schreef:
Ik heb je foto's aan mijn smid laten zien. Die is erg goed in probleem voeten. Hij denkt niet dat dit nog goed komt.


_O- _O- _O-

Serieus?! :wow:

Mss is hij dan toch niet zo goed in probleemhoeven.... ~~}>

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-19 21:52

Maartje1990 schreef:
Denken jullie wel dat t goed komt dan? TS loopt al drie jaar aan tr modderen. Terwijl een hoef eigenlijk een jaar nodig heeft.... dan is die namelijk weer helemaal nieuw aangegroeid. Maar zien jullie een (positief) verschil? Ik niet.... ik denk dat TS eens eerlijk moet gaan zijn naar haar paard.


Nou, míjn hoefmid denkt wel dat t te redden valt. Die heeft mijn Beau, ik ben dus gelijk met Shanna begonnen met zelfde problemen, weer opgelapt.

Shanna, stuur je ff pb

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-19 21:11

Geen schimmel dus?


Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-19 08:41

Ik snap m niet. Het wordt nu toch weer een stijl voetje? Haar originele vorm dus. Dan is het nu toch prima (of wordt t nu weer prima)?

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-19 12:29

Niet te veel zakken, denk ik dan. Als steil tenminste haar originele vorm was. Krijgt ze straks ook nog peesproblemen. Wordt per milimetertje proberen, denk ik.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-19 18:21

Als dat zo is, dan zien ze dat op de kliniek toch ook? Daar gaan ze haar toch ook niet vanalles wijs maken. Ja mag toch aannemen dat iemand die geslaagd is van de dierenartsenschool in ieder geval dat soort dingen ziet (hoop ik dan maar, want waarom zou je anders nig geld uitgeven aan een da). Dat bij hele ingewikkelde dingen niet elke da er iets mee kan, ok. Maar dit lijkt me toch wel de basic.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-19 09:11

WesternWay schreef:
Daarbij mag je best vragen stellen als eigenaar, waarom gekozen word voor de behandeling etc. Bovendien zien dierenartsen ook weleens dingen over het hoofd.


Tuirlijk ziet iemand ook wel eens iets over het hoofd. Maar zien ál die klinieken en smeden nu hetzelfde over her hoofd?

En natuurlijk mag je best vragen stellen. Maar er is altijd een mooi verhaal bij. Geen enkele da/hs zal zeggen dat zw gewoon masr wat doen. Dus hoe schat je dan in of dat het juiste is?

Het blijft een lastig verhaal en ik blijf vertrouwen hebben in een goede afloop. Besluiten om er mee te stoppen, kan altijd nog

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-19 08:31

Dat ziet er niet slecht uit, Shanna.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-20 14:49

Shanna schreef:
Ik neig inderdaad nu naar een andere weg inslaan, namelijk het zonder ijzers/ anatomische bekappen..
Ijzers ben ik al jaren mee bezig, en als ik kijk hoe slecht Bijke werkelijk loopt dan valt dat reuze mee. Ze doet alles nog, glimt als een spiegel, rent sprintjes en zet de ruinen op hun plek. Ze wordt niet belemmerd door haar hoef. Op het harde loopt ze slecht, op het zachte doet ze alles nog. Ik vind haar wat dat betreft te goed om nu al te laten gaan, ik heb 5 verschillende smeden met ieders hun eigen beslag geprobeerd, en dat gaat met ups en downs. Ik kan alleen niet optijd ingrijpen/ de hoef bijwerken omdat er beslag onder zit. Het goed schoonhouden van de WLD is ook lastig, omdat er beslag onder zit. Bijke laat het bekappen prima toe, totdat er beslag onder komt.

Misschien toch als laatste strohalm dan maar zonder beslag proberen, dan kan ik echt zeggen dat ik er ALLES aan heb gedaan? Inslapen kan maar 1 keer..


Wat een ellende, meid. Ik ben ook altijd van de laatste kansen. Er werd al een bekapper met ervaring op gekantelde hoefbeenderen aangeraden. Wie weet heb je geluk. Ik hoop het maar. Je heb er hard genoeg voor gestreden. Bij mijn pony is het niet gelukt. Dus ik hoop op meer geluk bij jou.

Maar ik zou toch voor jezelf alvast bedenken wat voor jou een grens is. Binnen welke tijd moet ze weer opknappen? Dat kun je overleggen met de bekapper. Die kan wel zeggen dat je met een week, maand of half jaar (flinke!) verbetering moet zien. Als dat niet zo is, dan zal je toch je conclusies moeten trekken.

Erop of eronder dan maar. Ik heb al een paar keer op zo’n punt gestaan. Soms was het erop en soms eronder. Maar voor jezelf is het wel goed om te bedenken wat je nog acceptabel vindt.

Heel veel sterkte en wijsheid gewenst. Ik stuur je virtuele positive vibes...

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-20 18:55

Ik snap echt niet dat mensen vinden, dat een paard geen enkel pijntje mag hebben. En ook niet dat mensen denken, dat een paard met ondraaglijke pijn lekker door de wei heen rent. Dat doen ze echt niet hoor. Dat verhaal can vluchtdier zijnde, keihard voor zichzelf en niks laten merken, is tot op zekere hoogte natuurlijk waar. Maar dat is hier toch wel uit proportie getrokken. Een paard met ondraaglijke pijn komt bijna niet van zijn plek. Die van mij had ook een gekanteld hoefbeen. Die bewoog bijna niet meer. Op een gegeven moment was hij weer door de paddock aan t rennen. Toen ging het blijkbaar weer beter. Daarna ging het weer slechter en na de derde x bijna niet meer kunnen bewegen, heb ik er een einde aan gemaakt. Dát kun je inderdaad niet laten lopen.

Maar een paard die nog gewoon vrolijk van alles doet, zal vast pijn hebben als ze kreupel loopt, maar niet zo erg, dat haar lolletjes daar voor op wil geven.

Dus TS, volg je plan, zou ik zeggen. Ga nog voor die bekapper. Zorg nou wel dat je er 1 hebt met veel ervaring met ellende (ik kan ook natuurlijk bekappen, maar hier begin ik ook niet aan. Maar er zijn mensen die denken dat ze alles kunnen als ze een cursus hebben gevolgd:roll: ). Dus niet iemand die nu meteen tijd heeft en lekker makkelijk uit de buurt komt. Het moet nu wel goed. En vraag hoe lang het duurt voor er duidelijk zichtbare verbetering is. Een antwoord, dat het een jaar duurt voor de hoef weer helemaal opnieuw is aangegroeid, daar heb je niks aan. Dat weet je zelf ook wel. Maar hoe snel kan ze van de pijnstillers af? Dat is je vraag. En daar heb je een duidelijk antwoord op nodig. Zo niet, dan kun je beter naar een ander gaan. Je loopt al 5 jaar te modderen, dus een week meer of minder maakt ook niet meer uit.

We zijn samen begonnen met de hoefzweer die het hoefbeen heeft aangetast. Die van mij gaat als een kievit. Heeft overal verbeende hoefkraakbeenderen en een knie die kapot is. Hij loopt in draf niet helemaal rad. Rijden doe ik met hem niet meer. Maar hij staat nog gezellig zijn vrienden uit te dagen om te spelen, kan nog gezellig rennen met de club, komt makkelijk zelf weer omhoog en en de osteopaat controleert m 2 x per jaar. Hij zal best pijntjes gebben. Maar hij is vrolijk, en is nog heerlijk paard in de groep, dus ik ga er vanuit dat het acceptabel is voor hem. Hij zal vast niet oud worden en er komt een dag dat het allemaal niet meer gaat. En dan is het tijd om afscheid te nemen. En tot die tijd geniet ik samen met hem van het leven.

Ik heb een hoop respect voor je.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 08:07

Maartje1990 schreef:
Inslapen kan maar 1 keer, dat klopt. Maat voor een dier kun je nooit tevroeg inslapen, wel te laat. En waarom/voor wie doe je dit nog shanna? Wat is je doel?


Kun je nooit te vroeg in laten slapen? :wow: Ik hoop maar dat je dat anders bedoelt, dan dat het er staat. Maar dan nog.....

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 08:44

Shanna, is je plan A gratis, dan? Want anders geef je straks daar ook weer een klap geld mee uit voor je bij plan B (Van Nassau) aan komt. Met mss wel iets wat niet meer te redden valt. Ik neem aan, dat je daar ook niet meteen terecht kan (of wel?), dus mss kun je het rekken tot eind van de maand, wanneer het salaris weer binnen komt. En dan deze kant op komen.

Je kunt geld maar 1 x uitgeven. Dat is zeker waar. Maar het is wel jammer als je het steeds aan de verkeerde dingen uit geeft. Nu kun je van te voren natuurlijk niet zeggen, dat plan A niet werkt. Maar na jaren lang je geld uitgegeven te hebben aan dingen die niet werken, zou ik toch mijn geld zetten op de ervaren mensen (Van Nassau dus). En wie weet kun je inderdaad in overleg het vervolgtraject afleggen bij een kliniek/smid in de buurt. Wel 1 die wil luisteren en iet 1 die ook lekker voor zichzelf gaat beginnen, natuurlijk....

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 09:14

Maartje1990 schreef:
Fabster schreef:

Kun je nooit te vroeg in laten slapen? :wow: Ik hoop maar dat je dat anders bedoelt, dan dat het er staat. Maar dan nog.....


Ik bedoel het precies zoals het er staat. Een dier weet niet dat hij dood gaat. Een dier leeft alleen in het hier en nu en als het dier pijn heeft en blijft houden. Dan heb je het dier, mijn inziens, te laat ingeslapen. Het beste zou zijn als je een paard kan latem inslapen voordat het pijn heeft en dat is dan niet te vroeg.


Dan kun je hem het beste vóór de geboorte al laten gaan. Kan hij ook geen pijn krijgen. :roll: .

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 09:21

Shanna schreef:
Plan A is inderdaad gratis, want dat is dat ik zelf wekelijks haar hoef bijhoudt zodat hij niet zo snel een verkeerde vorm kan aannemen met als het nodig is hulp en begeleiding van de smid.
Bij van Nassau zou ik donderdag al terecht kunnen.

Maar ik neem aan, dat je wel iemand erbij roept die hier kijk op heeft? Of hou je nu alleen dit even vast met bekappen, tot je naar Van Nassau kan? Is ook wat voor te zeggen. Je hebt pijnstillers en na al die tijd maakt een paar weken ook geen verschil meer. Maar wel oppassen dat je het niet erger maakt.

Dat je donderdag al terecht kan is snel. Op zich lekker. Maar nog niet voor je portemonnaie. Je kan wel alvast een afspraak maken voor volgende maand.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 11:02

Shanna schreef:
Jullie kunnen niet in mijn portemonnee kijken, ik kan niet zomaar 2 keer in een week een bedrag van Minimaal €300 missen. Want de rekening kan natuurlijk ook nog duurder uitvallen. Dat zou niet de eerste keer zijn.. Ook voor een nieuwe telefoon kan ik dat niet zomaar missen (waar gaat het over?!).

Ik ga niet failliet op een paard, en ik ga me niet in de schulden steken voor een paard. Ik doe wat ik kan, en als ik die nieuwe foto’s niet had laten maken was ik zelfs op de oude voet door blijven gaan.


Nee, zo is dat. Dus iedereen die het belachelijk vindt dat ze geen geld heeft; even geld storten op haar rekening. Is alles opgelost.

En Shanna: uiteraard valt de rekening duurder uit. Die 300 euro is alleen de foto. Daarna moet er nog wat gebeuren ook. Dus je bent zo weer 1000 euro kwijt (weet ik helaas uit ervaring). Hoeft niet in 1 x te zijn, natuurlijk. Maar verdeeld over de tijd, zit je daar zo weer aan.

Maar je kan natuurlijk even vragen wat het allemaal kost. Doe ik ook graag van te voren. Na afloop heeft dat geen zin meer. Hebben ze gezegd waaróm de huidige foto’s niet goed zijn? Want iedereen verdient graag zijn geld en soms vraag ik me wel af wat nou echt nodig is en wat geldklopperij is (ook dáár heb ik ervaring mee helaas. Niet bij Van Nassau trouwens). Dus je mag best streng en kritisch zijn voor je geld.

Dat je je niet in de schulden werkt voor je paard, vind ik alleen maar verstandig. Dat heb ik ook wel eens anders gezien bij mensen en daar schiet je ook niks mee op. Dat betekent niet dat je meteen naar de slacht moet. Zoals ik al zei: op al die tijd maakt een paar weken ook geen verschil meer. Maar wees wel voorzichtig met wat je doet. Je wil het echt niet nog erger maken. Er komt inderdaad een punt van no return. Dat wil je wel vóór blijven.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 11:14

Shanna schreef:
De foto’s zijn niet geschikt omdat ze scheef genomen zijn, op de platte foto niet haar hele hoef staat, haar hoef niet goed in het blok/ op het blok stond, en omdat er in het platte blok schroeven zitten.
De kosten zijn een ruwe schatting. Ik vraag altijd vooraf de kosten op, zelden kloppen de telefonische kosten. Bij de vorige kliniek kwam het zelfs op dubbele kosten neer bij afrekenen, en dat elke 6 weken ging me toch echt te ver.


Daar kan ik dan wel pissig om worden. Ben je dus 300 euro kwijt aan foto’s waar je niks aan hebt. Lekkere lapswans die ze gemaakt heeft, dan. Misschien moet hij nog een keer op cursus. Goeie foto’s maken is ook een kunst. Goed aflezen trouwens ook. Daar zijn ok niet alle da’s even goed in, heb ik gemerkt. Maar geld terug geven voor de troep die ze maken, zit er natuurlijk niet in _-:(

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 12:07

Absolem schreef:
tiwi1969 schreef:
Een van je bezwaren van Van Nassau is de afstand. Er zit een kwalitatief vergelijkbare hoefsmid een stuk dichterbij:

Gerben Bronkhorst uit Oene.

Hoefsmid van de kliniek in Utrecht, docent aan de hoefsmeden opleiding in Barneveld.
Hij heeft geen fancy website maar wel een schat aan ervaring. Werkt naast op de kliniek ook vanuit zijn werkplaats aan huis en dat is altijd voordeliger dan op een kliniek en voor jou makkelijk te bereiken als je vaker terug moet.

Je zou eens met hen contact op kunnen nemen wat hij denkt nog voor jouw paard te kunnen doen.


Ik heb les gehad van Gerben, die heeft mij leren bekappen en ijzers afhaken en terug slaan etc ... ik denk niet dat hij uit zichzelf goede ideeën heeft om dit op te lossen . Gerben is vooral heel goed in ideeën van anderen in realiteit om te zetten . Hence why die bij Utrecht loopt als hoefsmid . Die zeggen wat er gebeuren moet . En hij voert het uit . Niet andersom .


Dan is t mss wel een goeie hoefsmid als backup onder aanvoering van Van Nassau. Als dat meer in de buurt zit, is dat zeker een voordeel.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 12:25

Paardenfann4 schreef:
rien10 schreef:
Pijnlijk? Het is de HEL!


Je hebt gelijk, veel erger is er voor een paard niet. Ik wilde het nog een beetje netjes omschrijven.


Als het zo’n hel is, waarom is ze dan nog zo gezellig aan het rennen met haar vrienden? Als het zó erg is, doen ze dat echt niet meer hoor. Ook niet als keihard vluchtdier.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 12:31

Er zijn pijnen waar zelfs pijnstillers niet meer voor helpen. Zo ver is het gelukkig nog niet. Laten we hopen, dat dat zo blijft.

Die van mij had ook gekantelde hoefbenen. Niet door de zool, maar 3 dubbele dosis pijnstiller hielp zelfs niet meer. Die kwam niet meer van zijn plek. Dat is inderdaad een eindstation.

Als zij nog gewoon rent, is het dus nog draaglijk. En wie weet heeft ze mazzel. Ik ben erg van de kansen geven...
Laatst bijgewerkt door Fabster op 08-01-20 12:33, in het totaal 1 keer bewerkt

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 14:04

Tancreda4 schreef:
Fabster schreef:
Als het zo’n hel is, waarom is ze dan nog zo gezellig aan het rennen met haar vrienden? Als het zó erg is, doen ze dat echt niet meer hoor. Ook niet als keihard vluchtdier.


Ik heb paard met de kudde mee zien galopperen terwijl er pezen door lagen. Die liep meer dan mank maar deed gewoon mee. Dus geen pijn?

Mijn shet kon de paddock amper uit maar toen de DA er was kwam de adrenaline en rende ze als een hengst rond. Toch echt met twee gekantelde hoeven waar ze thuis niet mee van dr plek kwam.

Dus dat rennen zegt niet altijd wat.

Daarbij wordt we niet gezegd dat het al zo ver is, maar het lijkt vanaf de foto's er niet ver af te zitten... Of je daar op wilt wachten is de vraag. Ik zou dat voor willen zijn omdat het echt ene hel is als het ecbt doorbreekt.

Ik zou zelf denk ik of stoppen of Nassau. Het lijkt mij verschrikkelijk te moeten kiezen door geld, maar soms is het niet anders... Ik kan dan goed begrijpen dat je dan nog dingen wilt proberen omdat het missen van geld niet een keuze zou moeten zijn om voor inslapen te kiezen.... Maar in dit geval lijkt het wel een keuze die steeds dichterbij komt... Zelf zou ik het zelf veilen, ook niet met begeleiding, niet aandurven....

Sterkte ermee...


Dat klopt wel, maar dan heb je toch al eerder gezien dat hij bijna niet van zijn plek af komt? Dat er in volle paniek vanalles nog kan, dat is zo. Maar blijkbaar doet deze dat ook voor de lol. En dat wil ik dus zeggen: als het nog voor de lol is, zal het niet zo dramatisch zijn, denk ik.

Maar goed, aan de hand van de foto’s zou jr inderdaad wat anders denken. Dus de vraag is hoe dat dan komt. Mss dat de knolvoet daar iets mee te maken heeft. Ik weet t niet hoor. Maar dat zou Van Nassau mss kunnen beantwoorden.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 17:17

Hannanas schreef:
Shanna schreef:
Ik ben helaas een marketing-drama, zelfs gratis krijg ik mn shoots niet kwijt.. :+Iemand vraagt wat je vraagprijs is voor een schoot. Daar reageer je dan weer niet op.
Best raar. Je krijgt hulp in je schoot geworpen maar je zegt alleen maar dat je een marketing drama bent.

Echt maak die afspraak donderdag, en neem de hulp van bokkers aan.
Ik wil ook helpen, hetzij een klein beetje.
Maak donderdag een plan met nassau, en blijf daarbij, met de kosten en plaats dat hier voor bokkers die je verdere hulp willen verlenen met de centjes.. er zijn er zovelen die je hier willen helpen.

Plaats een oproepje op Bokt, voor groeps-shoots etc voor het welzijn van Bijke en ik verwacht dat daar heus bokkers op af komen! Etc etc


Als dat allemaal nog georganiseerd moet worden, heeft ze donderdag dat geld nog niet in haar zak, natuurlijk. Wél als iedereen die hier roept te willen helpen vandaag nog 50 euro (of meer mag natuurlijk ook :o ) op haar rekening stort. Dan staat dat morgen op haar rekening.

Het klinkt allemaal erg lief, hoor. Maar hier roepen dat he wel wat wil doen en het dan ook nog daadwerkelijk doen; meestal zit daar een aardig gat tussen.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 20:17

Dank je, Cowgirl. Ik wou er niks meer over zeggen, want het gaat echt nergens meer over :roll:

Helemaal eens dus.

Fabster

Berichten: 9083
Geregistreerd: 16-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 19:50

orkaan schreef:
Even buiten Bijke om.

Een ZZPer die niet/amper rond kan komen is eigenlijk maar een veredelde hobbyist, die dit beter als hobby kan doen en gewoon een reguliere baan zoeken. Met een vast en stabiel inkomen (en pensioen opbouw)

Dit zal je ook voor je verdere leven veel meer brengen (rust in je leven etc, sociale zekerheid etc)


Wat is dit nou? Wie zegt dat ze niet rond kan komen? Hier een vaste baan, maar iedere maand 500 euro bovenop al de andere kosten (en daar zitten de ‘normale’ kosten van de dieren al wel in), houdt bij mij ook een keer op. Iedereen heeft een potje voor noodgevallen. Maar als er meerdere keren per maand ‘extra’ moet zijn, taakt t potje ook een keer leeg.

Bijke sukkelt af en aan al 5 jaar. Daar kunnen een paar extra weken ook nog wel bij. En als het ineens vreselijk verslchtert, neemt ze maatregelen. Dus volgens mij geen reden tot paniek hier in het topic. Linksom of rechtsom komt er een oplossing. Of dat de oplossing is die jij zou hebben gekozen, is niet relevant, aangezien het jouw paard niet is (en met jou bedoel ik niet alleen orkaan, maar iedereen die het allemaal afschuwelijk vindt). Dat veel mensen het niet eens zijn met de manier van aanpak van TS is inmiddels wel duidelijk. Dat hoeft echt niet nog tig pagina’s verteld te worden, toch? Volgens mij draagt dat niet heel veel bij.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: trysteffy en 11 bezoekers