Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Geryon

Berichten: 18927
Geregistreerd: 11-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-19 19:49

Het lijkt er wel op alsof de smid de teen lang wilde houden zodat ze platter zou komen te staan. Maar de teen moet altijd bekapt worden naar de stijlheid van de hoef! Ookal is die heel stijl. Anders gaat de hoefwand van de hoef af staan en dat is pijnlijk.

Het is dus niet de hiel maar de teen die nu aandacht nodig heeft. Of de hiel ook nog te lang is, kunnen wij zo niet zien.
Laatst bijgewerkt door Geryon op 23-05-19 19:50, in het totaal 1 keer bewerkt

Geryon

Berichten: 18927
Geregistreerd: 11-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-19 20:03

Heel jammer van de smid.. Kan heel goed zijn dat de teen dus gewoon te lang is gelaten (naar voren, naar beneden kan hij gewoon goed kort zijn). Hierdoor kan de hoefwand dus loslaten wat al pijnlijk is, maar daardoor kan ook het hoefbeen kantelen.

Zo stijl als dat de eerste centimeter is onder kroonrand, zo stijl moet de hele hoef zijn. Hoe meer het hoefbeen kantelt, hoe stijler de hoef.

Was die bovenkant van haar hoef al zo stijl? Zo niet, kan het ook zijn dat haar hoefbeen van zichzelf nog wat meer is gekantelt. Waar nog niet naar is bekapt.

Geryon

Berichten: 18927
Geregistreerd: 11-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-19 18:45

Tja ik ben heel benieuwd of dit goed gaat komen. De kunde lijkt er weer niet te zijn. Arm paard.

Geryon

Berichten: 18927
Geregistreerd: 11-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-19 21:27

THANK GOD, eindelijk die teen er een stuk af. Sjongejonge.
En door dat ijzer kan ie de teen verder terug brengen dan zonder ijzer en het ijzer brengt de break over nog een stukje terug dus dat ijzer is niet gek nu.

Dat de hoef bij de kroonrand juist goed is had ik je al gezegd. En dat is altijd zo hoor. De hoef probeert altijd het hoefbeen te volgen, ook als ie meer kantelt, dan gaat de hoef stijler groeien. Alleen bekappen velen zo dat de hoef het niet lukt dus dan is enkel de eerste centimeter de juiste hoek. Zoals in jouw geval.

Dit is in principe gewoon een hoefbeenkanteling hoor. Alleen heeft zij dat al heel lang. En is ze bekapt alsof ze die niet heeft. Dan krijg je dit typische beeld waarbij de wand niet netjes strak tegen het hoefbeen aan zit. En dat is pijnlijk. Zeker als er door de ruimte schimmel in komt.


Geryon

Berichten: 18927
Geregistreerd: 11-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-19 09:59

Shanna schreef:
Vannacht spookte iets door mn hoofd waar ik toch even over wilde sparren..

Haar hoef gaat nu vanaf de kroonrand weer enorm stijl omlaag. Haar kroonrand volgt de lijn vaan haar hoefbeen, die ook weer in lijn met de rest van haar gewrichten staat, haar hoefwand steekt af. Alles wat we bereikt hadden door haar stand te veranderen/ te laten zakken is allemaal voor niets geweest, want dat staat allemaal van haar hoefbeen af. Het zorgt dus zelfs voor problemen.. Ze is ook geboren met die stijle hoef, en heeft het daar tot ze c.a. 7/ 8 was prima op gedaan (als in ik kon er alles mee, nooit wat aan de hand). Is het dan wel eerlijk/ mogelijk om die hoef te laten zakken en daarmee dus in een voor haar verkeerde stand te dwingen? De hoefwand is wel aangepast, het hoefbeen echter niet.. :=


Je begint het te snappen! De teen mag inderdaad niet platter/langer want dan gaat ie van het hoefbeen af. Die moet nu eenmaal stijl. Maar in de hielen zou ze eventueel wel kunnen zakken als die teen maar kort wordt gehouden.
Of ze in de hielen moet zakken zullen de meningen over verdeeld zijn.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AniiQue, niriet en 5 bezoekers