Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

 
 
kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-18 21:25

Dat ze kiest voor de natte zachte ondergrond kan ook wezen omdat het voor haar comfortabeler voelt, maar wilt niet zeggen dat het voor haar hoef beter is.
Maar een droog stuk met zand is ook op kleigrond te realiseren. Ja is niet goedkoop, maar echt wel haalbaar.

Verder ga ik toch een beetje met de andere mee, het duurt wel erg lang. Het is misschien wel een tijdje goed gegaan maar het probleem lijkt wel steeds iedere keer terug te komen.
En dat is het cirkeltje wat ze bedoelen. Ze kraken echt de smid niet af in mijn ogen. Maar soms kan een blik van andere geleerde erin net even een andere blik op de zaak werpen.

Misschien een klein stom voorbeeld.
Mijn merrie had met enige regelmaat water bij de mest (altijd vanaf eind oktober) wat dan in dec/jan omsloeg naar een verstoppingskoliek. En daarbij leek ze ook altijd haarpijn te hebben, borstelen was echt een straf (totdat ze in de rui kwam, dan was het over)
De paarden kliniek hier zat met hun handen in het haar. Je wilt niet weten wat ze hebben onderzocht en behandeld. Maar het probleem bleef.
In gesprek gekomen met iemand die er voor een andere manier voor geleerd had. Geen zweef gedoe of zo.
Maar die heeft voor haar een supplement samengesteld, en geloof me sindsdien gaat het 1000 keer beter met haar.
Een hele enkele keer een natte wind, maar geen verstoppingskolieken meer. En voor die natte wind, geef ik haar supplement weer even en is het weer over. En geen haarpijn meer gehad.
En ja dit is ook een goed aangeschreven kliniek waar ze uit grote delen van NL naar toe komen.

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-18 22:05

Ts ik snap dat het moeilijk is. Maar je eerste bericht hierover is van 11-02-15, en daarin schreef je "dit is al sinds afgelopen zomer".
Nu heeft ze ook wel even beter gelopen, maar uiteindelijk loopt ze iedere keer weer stok kreupel.

Ik ben niet iemand die snel bij de kliniek staat. Maar in dit geval was ze er al heel lang geleden geweest.
Want door zo lang kreupel te lopen belast ze een groot deel van haar lichaam verkeerd met weer andere problemen tot gevolg

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-18 08:30

Shanna schreef:
De smid is vandaag geweest, hij wilt haar eerst op de foto hebben voor hij met de hoef bezig gaat, maar omdat ze vandaag alweer zoveel beter loopt dan gisteren (ondanks dat ze enkel gister 1 zakje buut heeft gehad, die vandaag alweer uitgewerkt zou moeten zijn) lijkt het toch echt dat ze dr hoef stoot/ kneust waardoor ze zo onwijs veel pijn krijgt steeds. De spoed is er dus wel af, al is het nog steeds een dringende zaak.

We wilden eigenlijk dus morgen al op de kliniek de foto maken, maar dan kon de kliniek helaas niet, dus wordt het maandag. Als er op de foto’s niks schrikbarends te zien is krijgt ze dan ook een plakijzer om de hoef wat meer te beschermen. Dat plakijzer moet droog blijven, dus ‘s nachts en met regen/ nattigheid zal ze op stal moeten. Ik ga dus weer een loopstal gereedmaken zodat ze met regen niet opgesloten is dan maar nog wel (droog) kan rondscharrelen.

De verwachting is dat dit gat met 1,5 a 2 maand is uitgegroeid, en dat we dan dus ook met de revalidatie kunnen beginnen omdat ze dan dus gewoon weer een volledige hoefwand heeft.
De smid verwacht op de foto ook niks te kunnen zien omdat haar hoef niet warm is of pulseert, maar je weet maar nooit. Dan weten we wel waarmee we aan het dealen zijn en wat de stand van zaken nu is.

Zo liep ze vandaag, na de smid;
[ Video ]

Werkt wel iets langer door. En kan natuurlijk ook zo zijn dat er wel iets van een ontsteking zit en er goed op reageert en iets vermindert is erdoor. En hierdoor lijkt dat het alweer wat beter gaat

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-18 10:16

Ik snap je punt betreft bute en dat ze te ver gaat. Maar doelde eerder op het stukje dat je ervan uitging dat het al uitgewerkt was ;-)

Heel eerlijk ik zou eerst de foto's etc van de da afwachten en er dan pas wat onder laten zetten als plakbeslag etc. Die 2 dagen maken nu ook niet heel veel meer uit. Maar afgaande op de foto's kunnen ze je wellicht een beter advies geven.

Plakbeslag en wld is geen goede combi overigens

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-18 19:14

En hoe is het vandaag gegaan in de kliniek?

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-18 10:07

Heel eerlijk, persoonlijk was ik zelf wel gewoon naar de afspraak met de kliniek gegaan. Maar meer omdat ik zelf zou willen weten wat er loos is in de hoef. Want wie zegt mij dat daarna het nog wel zo goed is dat er een ijzer onder kan?
En anders maar 2x op en neer als het wel moet. Maar er zijn ook producten te koop die als sedatie kunnen werken en daar hoeft ze dus echt niet speciaal voor naar de kliniek (al zijn deze tegenwoordig wel op recept verkrijgbaar).

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-18 10:28

Dennis schreef:
Als een smid vandaag besteld heeft hij het morgen in huis. Speciale ijzers kunnen zelfs per los setje besteld worden, en hoeven niet per doos zoals met gangbaar beslag. Als een smid het niet bij de fabrikant wil/kan bestellen kan dit ook via een kliniek of depot van de fabrikant geregeld worden.
Als ik nu wat speciaals nodig heb kan ik in de auto stappen en het binnen een half uur hebben zelfs (bij een depot of bij de dichtstbijzijnde kliniek).

Kijk en dit zegt een hoefsmid, die weet wel hoe het werkt qua bestellen en leveringen.
Krijg ook sterk het gevoel alsof het als smoes gebruikt word.....


Cowgirl schreef:
Paard is nog steeds kreupel(kreupel=pijn) en dat komt echt niet door dat gat wat er nog zit.


Symbeami schreef:
Het feit dat een hoefschoen geen verbetering geeft, geeft toch wel aan dat het waarschijnlijk niet aan de zool ligt. Ik zou als ik jou was toch echt wel zeker willen weten wat er van binnen gaande is. Daarvoor zou ik niet op een smid wachten voor foto's....

Ze loopt wel echt stukken beter, maar goed is het nog steeds niet.


Gypsy schreef:
Ik zou me ook meer zorgen maken ipv minder als die hoefschoen niet helpt. Een paard met een gevoelige zool zou direct beter moeten lopen. Dit doet mij alweer vrezen dat de pijn mischien wel hoger zit, en dat de slechte stand het kreupel lopen veroorzaakt. Maar daar kom je alleen op de kliniek achter.

Hier kan ik het alleen maar mee eens wezen.

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-18 18:42

Shanna schreef:
Ik ben van mening dat een paard per dag leeft, niet in het verleden en niet in de toekomst. Dus dat zij al zoveel jaar op en af gaat met haar hoef dat beseft zij volgens mij niet. Ik kijk dan ook heel goed naar haar algemene voorkomen, en niet alleen naar haar hoef. Zodra ze met opgetrokken buik staat of haar temperatuur anders wordt of ze een ander signaal afgeeft dat ze zich niet lekker voelt dan trek ik uiteraard ook aan de bel. Loopt ze enkel slecht (waar ze een verdomd goede reden voor heeft en wat ook te verwachten was) maar is het acceptabel/ naar verwachting dan laat ik het.

Ook ben ik van mening dat leven niet lijden moet worden, maar ik wil haar ook niet over haar grenzen heen laten gaan wat ze met pijnstillers wel doet. Als ik dat kan beperken/ in de hand kan houden door haar wel 24/7 buiten in de groep te zetten maar zonder pijnstillers dan doe ik dat. Dat is mijn keuze waar ik mij het beste bij voel. Nu is Bijke sowieso geen gek paard die bokkend en crossend door de wei gaat, maar als de jongste dat wel doet houdt ze zich nu in plaats van uit dr dak te gaan.

Ik heb inderdaad geen geldboompje in de tuin, uiteraard wel een potje achter de hand voor de kliniek. Ik zie er nu echter geen meerwaarde/ noodzaak meer in om nu per direct een foto te laten maken. Dat doe ik liever als de hoef is aangegroeid.

Ik begrijp dat de meeste mensen niet deze ervaringen delen met een hoefzweer, voorheen dacht ik ook altijd ''hoefsmid erbij en binnen een week zijn ze weer goed!''. Helaas (of juist gelukkig?) is Bijke uitzondering op de regel, en duurt het bij haar dus c.a. een jaar voor we weer aan revalidatie kunnen denken. In september is de hoef vanaf de kroonrand uitgesneden, dus dat hij nu al zo ver is aangegroeid is zelfs boven verwachting, en daar ben ik dan ook best blij mee! En ja, ik ben ook erg blij met dat ze steeds meer verbetering laat zien in haar lopen. Volgens de verwachting zou ze dus in september weer goed genoeg moeten zijn om haar weer op te pakken, dus dan hebben we nog ruim 2/ 3 maand te gaan voordat we weer aan revalidatie zouden kunnen beginnen te denken.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om Bijke eens in het echt te bekijken en mee te sparren over de hoef, maar ik heb geen geldboompje in de tuin staan waarmee ik 100 smeden kan uitnodigen voor hun mening (want ja, ook dat is niet gratis). Dus voor ik nieuwe dingen ga proberen wil ik eerst alles helemaal uitgezocht hebben. En omdat deze smid er nog niet naast heeft gezeten met zijn bevindingen/ diagnoses/ prognoses heb ik ook nog steeds vertrouwen in deze smid. Het enige jammere vind ik wel dat hij niet open staat voor hoefschoenen, en me daarin dus niet kan of wil adviseren. En nu dus de levertijd van het plakbeslag waar toch wel spoed bij zat.

De hoefschoen die ik geprobeerd heb was een standaard hoefschoen van Cavallo en die zat haar voor geen meter. Ik denk dan ook dat de vorm van haar hoef daar enorm grote rol in speelt waardoor ik heel erg heen-en-weer twijfel over plakbeslag/ hoefschoenen/ zo laten.

Ik ben ook niet gelijk van naar een da rennen, in tegendeel. Maar in dit geval was die van mij allang op de foto geweest.
Ja een paard leeft in het heden, ben ik met je eens. Maar vergeet niet dat een paard nooit pijn vergeet. Plus het is een vluchtdier, meester in het verbergen van pijn.
Dat je geen mega pot achter de hand hebt is niet erg, maar een dier bepaalde goede zorg onthouden vind ik persoonlijk niet kunnen. En er is niemand die zegt dat je alles maar moet aflopen, maar een foto is in dit geval wel belangrijk. Want niemand heeft röntgen ogen, ook jouw smid niet. Want geheid dat er elders dingen mis zijn door overcompenseren.
Kijk heel eerlijk, een dier dat kreupel loopt heeft pijn.

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-18 19:09

Op 14-6 geeft je aan de dag erna naar de kliniek te willen.
Uiteindelijk zou dit 22-6 gebeuren maar ze is niet geweest.
Ondertussen zitten we op 09-07 en nu wil je het nog 3 weken afwachten?
-O-

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 12:50

Shanna schreef:
Volgens verwachting zou ze pas eind september weer een hele hoef moeten hebben, en zouden we dan dus pas aan revalideren kunnen gaan denken. Dat wil dus niet zeggen dat ze dan weer 100% moet zijn (dat is tenslotte onmogelijk na zo'n lange tijd het lichaam verkeerd gebruikt te hebben), maar dan is het tijd voor de volgende stap.

De volgende stap, als de hoef dus helemaal is aangegroeid, is herstel. Dat gaan we doen door eerst naar de kliniek te gaan voor foto's .

Ik kan echt met de beste wil van de wereld niet begrijpen dat je niet eerder naar de kliniek gaat voor foto's.


@ Fabster, weet je hoeveel mensen er zijn met chronisch pijn die niets liever zouden willen, dat spuitje. Maar gewoon weg niet krijgen. Behoorlijk kortzichtige opmerking, bah

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 21:58

Hoef krijgt idd wel weer wat lengte, maar zie ook dat de scheur in het midden weer gaat wijken.
Maar schrik eigenlijk wel dat de andere hoef ook steeds slechter word in vergelijking met eerdere foto's

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-18 08:22

Cowgirl schreef:
kiki1976 schreef:
Hoef krijgt idd wel weer wat lengte, maar zie ook dat de scheur in het midden weer gaat wijken.
Maar schrik eigenlijk wel dat de andere hoef ook steeds slechter word in vergelijking met eerdere foto's


Dat is ook wel enig zins te verklaren. Het been word natuurlijk meer belast, dus meer gewicht op de voeten. Daarnaast is het de laatste weken extreem droog weer wat ook niet mee werkt aan een soepele hoef. Bij mijn eigen paard vlogen de stukken er ook ineens af en ook nog eens aan alle 4 de voeten. En de smid was net 2 weken daarvoor geweest. ( ze zien er nu weer netjes uit omdat ik het strikt bij houd.)

Betreft het wijken van de scheurtjes ben ik het met je eens, het is droog en de ondergrond hard. Maar er moet wel voor gewaakt worden dat deze straks niet weer verder gaat wijken/omhoog scheuren.
Maar als je goed gaat kijken hoe die andere hoef verandert (misvormd) heeft naar mijn mening niets met de droogte te maken.

pien_2010, idd een modderpoel voor de waterbak maken, deden wij ook altijd. Werkte super

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-18 09:17

Cowgirl schreef:
el enig zins te verklaren. Het been word natuurlijk meer belast, dus meer gewicht op de voeten. Daarnaast is het de laatste weken extreem droog weer wat ook niet mee werkt aan een soepele hoef. Bij mijn eigen paard vlogen de stukken er ook ineens af en ook nog eens aan alle 4 de voeten. En de smid was net 2 weken daarvoor geweest. ( ze zien er nu weer netjes uit omdat ik het strikt bij houd.)

Betreft het wijken van de scheurtjes ben ik het met je eens, het is droog en de ondergrond hard. Maar er moet wel voor gewaakt worden dat deze straks niet weer verder gaat wijken/omhoog scheuren.
Maar als je goed gaat kijken hoe die andere hoef verandert (misvormd) heeft naar mijn mening niets met de droogte te maken.

pien_2010, idd een modderpoel voor de waterbak maken, deden wij ook altijd. Werkte super[/quote]

Ik bedoelde dat het goede been meer belast word en daarom minder word.

Ik ben benieuwd hoe het er over een week of 4 uitziet.[/quote]
Oh oke dan begreep ik je verkeerd, dacht dat je het bedoelde dat het door de droogte kwam. Maar ben het met je eens dat deze zwaarder word belast door het ontzien van het andere been.

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 22:49

Heel veel succes morgen

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-18 09:41

Kijk dat is super nieuws!

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-19 09:09

Wauw wat fijn dat ze weer zo loopt en hopen dar de zweren nu weg blijven.
Heel eerlijk, ik had er een hard hoofd in dat het goed ging komen.
Keep up the good work +:)+

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-19 13:50

Fijn dat ze nu al wat aan het afvallen is. Wat doe je naast rustig bewegen nog meer? Wandelen is ook goed hoor!
Ze staat overdag toch de hele dag op de weide toch? Optie tot miss een halve dag en de andere helft op zand met armer hooi?

Hoe gaan haar hoeven nu?


kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-19 18:31

Gras kan wel, lang uitgebloeid gras.... kijk is het een schraal land of bemest land?
Zijn dingen die meespelen.
Maar ik ga met je mee met het schrokken ervan.
Soms is dan een graaskorf een oplossing

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-20 15:24

Vanuit mijn eigen rug problemen bekijk, pijn went. Ik weet dat je mensen en dieren niet met elkaar kan en mag vergelijken......

Wat voor mij persoonlijk erg mee zou spelen in mijn beslissing, is de mate waarin het hoefbeen in redelijk korte tijd verder is gekanteld.
Ik vind dat totaal niet positief om eerlijk te zijn.
En daarbij heeft cowboy zeker een punt. Manken is in 99 van de 100 gevallen vanwege pijn.
Dat ze nu goed toont in de wei en naar de rest onthoud 1 ding. Het zijn vluchtdieren en pijn laten zien is instinct naar ten prooi vallen.

Verder ga ik niet zeggen wat je wel en niet moet doen, dat is geheel jouw keuze. Wij kunnen alleen zegen hoe wij het zullen doen als het ons paard betrof.
Sterkte!

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 14:22

Mijn mond valt open van verbazing. Echt serieus?
Je gaat er nu zelf aan zitten rommelen op een manier die je door een hoefsmid is geleerd die alles nog beroerde maakte......

Ik snap dat geld dus je grootste struikelblok is. Maar heb je al daarover gesproken met ze? De situatie uitgelegd en gevraagd of het in termijnen mag?
Desnoods dan geef jij je rekening nummer maar dat leen ik het je wel, als ze maar GOED geholpen wordt en misschien nog een kans maakt. Want als je hier zelf aan gaat lopen prutsen is het zeker weten einde verhaal. Wil je dat op je geweten hebben? Puur omdat dit gratis is.......

Vind ze trouwens wel allemaal bizar duur. Hier onlangs met mijn paard in de kliniek geweest ( geen gewone da maar paarden kliniek) voor kreupelheids onderzoek die echt onduidelijk was. Met lopen zag je deze amper, maar als je erop zat voelde je het wel.
* Kreupelheids onderzoek
* Buigproeven
* Verschillende röntgen foto's (stuk of 6 gemaakt)
* Echo van been
€ 265

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Gescheurde hoef, wat zijn de optie's?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-20 12:20

Ik snap dat geld het probleem is, en je kan niet meer uitgeven dan dat je hebt. Maar wat ik me dan wel weer afvraag, waarom zoveel paarden?

Niet gemeen bedoeld, maar iets wat ik me echt afvraag.

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-20 13:47

Shanna schreef:
kiki1976 schreef:
Ik snap dat geld het probleem is, en je kan niet meer uitgeven dan dat je hebt. Maar wat ik me dan wel weer afvraag, waarom zoveel paarden?

Niet gemeen bedoeld, maar iets wat ik me echt afvraag.


Ik denk dat er niet veel mensen zijn die wel elke 5/6 weken minimaal €350 aan smidkosten (dus bovenop de andere kosten die dat paard heeft) kunnen betalen hoor.. ongeacht de hoeveelheid paarden die ze hebben.

Wat ik wel wat bijzonder vind is dat jij het nu over iedere 5/6 weken minimaal € 350 hebt, maar van alle andere lees ik overal (oke op internet) hele andere lagere prijzen. En dat zijn prijzen met speciaal beslag waar ze vanuit van Nassau lang werk hebben dit te maken en dan net geen € 170 per keer kwijt zijn.
Het verschil die jij noemt en die andere noemen die er (vaak) zijn geweest wel erg groot, hoe kan dat?

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-20 19:49

Shanna schreef:
Dat is ook alleen bij deze kliniek, de rest zat op €140 tot €160 gemiddeld inclusief alle poespas. Deze kliniek had telefonisch ook rond de €150 benoemd, dus toen ik de rekening kreeg schrok ik behoorlijk. Ik vond het dan ook erg vreemd om te zien dat alleen het bijwerken van de achterhoeven al €45 euro bedroeg (ik heb nog nooit los voor de voor en achterkant betaald..).

Elke 6 weken rond de €150 missen is het probleem ook niet, elke 6 weken minimaal het dubbele missen voor 1 paard wel.

Over mijn inkomen is al genoeg gediscussieerd, ik heb een maandelijks inkomen, mijn partner ook, maar we hebben natuurlijk ook andere lasten.
Zoals aangegeven kan ik best 1 keer in de zoveel tijd een groter bedrag missen, elke 6 weken een smid met speciaal beslag en alle poespas ook, maar niet de smid van Emmeloord die meer dan dubbel zo duur is als de andere kliniek-smeden.

En zoals ik al zei wissel ik niet van smid omdat ik dat zo leuk vind, maar omdat het moet.

- Een smid die niet meer werkt kan ik geen klant bij blijven. Die doet het niet meer tenslotte.
- Een smid die bij een probleemhoef welke hij nota bene al een tijd behandeld en dus precies weet hoe en wat, ook qua interval, de ijzers er 18 weken onder wilt laten wil ik geen klant bij blijven. Daar kan ik niet van op aan.
- Een smid die meer dan dubbel zo duur is als de andere klinieken kan ik geen klant bij blijven, dat kan ik financieel niet aan.

Had je van Nassau ook naar de kosten gevraagd, of was dat gebaseerd op je eerdere ervaring? Want uit je je bericht maak ik op dat je eerder bang bent voor die kosten omdat het bij die andere kliniek het geval was.
Kijk dat je de eerste keer samen met de foto's wat duurder uit bent is logisch, ook dat hun die willen. Ze willen een goed beeld hebben tot hoever ze kunnen gaan corrigeren.
Ik zou ze eens duidelijk vragen naar een kosten begroting, dan weet je echt waar je aan toe bent.
Want ik ben bang dat het straks echt te laat is voor je meissie.

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-20 16:27

11-02-2015
Afbeelding


25-01-2020
Afbeelding
Afbeelding


-O-

kiki1976

Berichten: 12426
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-20 16:00

Shanna schreef:
Dat is ook precies waarom ik en diverse DA’s haar een grensgeval vinden. Op de foto is ze er veel slechter aan toe dan wat je klinisch zou denken. Maar aan de andere kant, heel veel paarden zijn er op de foto veel slechter aan toe dan wat de eigenaren weten of merken. En aan de hand van dat klinische beeld vind in mijn omgeving iedereen, en ikzelf dus ook, dat ze het nog waard is om mee door te gaan. Tijd heb ik tenslotte zat.
Als ik in mijn omgeving enkel andere geluiden zou horen dan zou ik wellicht anders beslissen, maar in dit geval hecht ik dus het meeste waarde aan de mensen die haar in het echt zien/ gezien hebben.

Maar heel eerlijk, hoeveel van doe paarden waar ze "niets" aan merken lopen op pijnmedicatie als bv buut?

Kijk heel eerlijk een da geeft je vaak optie's.
Vandaag nog mee gemaakt met een paard met koliek. Eigenaar krijgt 2 optie's opereren of inslapen.
Maar als je door gaat vragen, dan lees je duidelijk tussen de regels door dat hij de voorkeur geeft aan inslapen. Maar letterkijk mag hij dat niet zeggen.
Nadat de eigenaar een beslissing nam (in het belang van het dier gekozen voor inslapen) gaf hij daarna aan dat dit de beste en eerlijkste oplossing was.
Maar daarvoor moest wel eerst de eigenaar een beslissing nemen.


Persoonlijk vraag ik me altijd af, is en blijft dit eerlijk voor mijn dier?
Is het bv eerlijk om mijn paard door een ellenlang traject heen te sleuren (die ook nog eens goed pijnlijk is) en de uitkomst evengoed niet rooskleurig is......
Voor mij persoonlijk niet.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Evita_3, Googlebot, Imaani, skvetta en 5 bezoekers