Goede onderlegger gezocht

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
dieseltje09

Berichten: 1485
Geregistreerd: 26-11-13

Goede onderlegger gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-19 09:32

Ik ben opzoek naar een goede onderlegger voor mijn zadel.

Eentje die echt fijn schokken absorbeert. Het zadel word aangepast om samen met de onderlegger goed te liggen. De reden is een blessure in de rug die maanden geleden door een glijpartij is veroorzaakt.
Nu zijn we eindelijk weer aan het opbouwen en in samenspraak met fysio, osteo, da en zadelmaker word er voor deze oplossing gekozen om de rug zo goed mogelijk te ontlasten. Mogelijk is het na de opbouw periode niet meer nodig maar voorlopig wil ik er extra bescherming onder hebben.

Momenteel heb ik er een goed schaap onderliggen(van Christ) maar die begint te verharen :') De wol laat helaas los van de huid aan de bovenzijde dus het is tijd voor een goede vervanging.

Maar er zijn zo verschrikkelijk veel onderlegger dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Liefste geen echte gelpad ivm de pieppunten die die pads kunnen veroorzaken.

Voorkeur tot nu toe:
Kentucky pad
Van winderen pad (maar kassa 8)7 )
Toch weer een goed schaap/lam
OGILVY (maar ook bij deze kassa 8)7 )
Acavallo pad

Maar wellicht dat er nog andere zijn die echt een aanrader zijn en ik nog niet ken?


dieseltje09

Berichten: 1485
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-19 10:40

Laurievc schreef:
Ik heb zelf een Kentucky en C&T. Klanten hebben Ogilvy en LeMieux. Ik heb zelf heel veel verschillende pads in handen gehad en qua drukverdeling vind ik Ogilvy en C&T de beste. Ook wellicht dikker dan de rest. Zeker als je je zadel laat aanpassen om daarna de pad weg te laten zou ik iets dunner zoeken zoals de Kingsley of die van LeMieux. Evt een Prolite pad. :)
Ik denk dat voor jou doel de Kentucky, C&T en Ogilvy (en Acavallo ook denk ik) te dik zullen zijn. Ik heb vaak het gevoel dat ik dan echt nog bovenop mijn zadel zit ipv contact te hebben met mijn paard. Bij mij liggen ze ondertussen ook in de kast en gebruik ik ze enkel nog bij vreemde paarden die ik moet rijden met mijn eigen materiaal.


Mocht ik dadelijk toch weer teruggaan naar een zadel zonder pad dan word wederom mijn zadel daar weer op aangepast. Mijn springzadel is van kent en master en is daar gelukkig heel flexibel in!

Dus de dikte van de pad is verder dus niet van belang, zolang de pad maar doet wat die moet doen zeg maar! :o
En als de beste oplossing een dikke onderlegger betekend waar ik misschien iets minder gevoel bij heb dan is dat voor de time being niet erg, liever zijn rug goed houden als dat ik 100% alles lekker kan voelen even cru gezegd :j

Maar kingsley dus toch, ik hou die in mijn achterhoofd! Vond ze alleen zo stug voelen in de winkel dat ik ze een soort van naast me neer had gelegd :=
Laatst bijgewerkt door dieseltje09 op 17-06-19 10:49, in het totaal 1 keer bewerkt

dieseltje09

Berichten: 1485
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-19 10:50

meiske1577 schreef:
Ik heb de Kentucky, de dressuurvariant, die is dunner als de springvariant en anatomisch gevormd. Heel tevreden over, merk nu echt het verschil en laatst weer eens mijn mattes bontje eronder gedaan maar na tien minuten afgestapt om te wisselen.

Wij blijven dus hierbij :)

Kingsley heb ik ook gehad maar vond ik echt geen succes. Stug materiaal.


Dat had ik ook toen ik de kinsley voelde in de winkel, vandaar dat die niet op mijn lijstje stond als mogelijke optie. (maar als iedereen er zo enthousiast over is schrijf ik hem toch niet helemaal af)

Kentucky bevalt dus goed?


dieseltje09

Berichten: 1485
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-19 13:12

nik3012 schreef:
eskadron is echt een fijn merk en dan vooral de big square. mijn merrie heeft ook een gevoelige rug en als ik eskadron er onder leg heeft ze er minder last van. helaas zijn ze wel rond de 70 a 80 euro , maar dan heb je ook wat.

[ [url=m/NsLl1T.jpg]Afbeelding[/url] ]Uhh ik bedoel echt extra onderleggers, dus die half pads ala dit soort:

Afbeelding


Mijn dekjes collectie bestaat uit Anky(lekker gebruikt en goed gewassen zodat ze dun zijn :') ) en Le Mieux dus daar zal het niet aan liggen :D Ik wil echt een extra onderlegger om de schokken die je onvermijdelijk krijgt met een zadel extra op te vangen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CasaFiestaa, paljaslaura, wonderlover en 13 bezoekers