Een nieuw zadel

Moderators: C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne, Pistasche, Apple

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Sybelle
Berichten: 717
Geregistreerd: 04-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-19 00:14

Dit is een gangenpaarden zadel, wil je dat terug? Jouw zadel is niet alleen vlakker maar heeft ook het dieptepunt verder naar achter liggen dan de gewone dressuurzadels. Ik neem aan dat ze walkt? Dan kan dat van invloed zijn op je gangen.

Echte walker zadels zou je voor naar Duitsland moeten, en zelfs daar is het niet makkelijk geloof ik. Je zou kunnen kijken bij de IJslanderzadels. Voordeel is wel dat ze genoeg tweedehands te vinden zijn ook. En er zijn zadelverkopers/passers die daar in gespecialiseerd zijn.

Veel moderne IJslander zadels hebben het dieptepunt nu hetzelfde zitten als dressuurzadels maar er zijn er ook nog die verder terug liggen. Dus dat is wel iets om op te letten als je die kant op wilt.
En misschien dat je met een close contact zadel meer de richting uitgaat van wat je nu hebt.

En anders als dat niet uitmaakt en je vlak prettig vindt zoiets als de kieffer Florence /Florenz? Zal wel niet makkelijk te vinden zijn, vlak is niet zo populair.
Laatst bijgewerkt door Sybelle op 01-11-19 00:28, in het totaal 1 keer bewerktSybelle
Berichten: 717
Geregistreerd: 04-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-19 00:33

Ik denk dat op het gangenpaardendeel van het forum wel mensen zijn die je aan een zadelpasser voor IJslandse zadels kunnen helpen. Die komen dan aan huis en passen met jou verschillende zadels. Zelf zomaar wat kopen is inderdaad eng en niet verstandig als je nog niet veel meegekeken hebt.

Ik zat nog te denken: Als je boomloos wilt en het kan met haar blessure en bouw dan zou je naar een soft balance zadel kunnen kijken. Dat heeft dezelfde vorm en de beugel ophanging ook zo ver voorin. Alleen de singelstoten zullen wat verder terug liggen. Ik kon er niet zo top op zitten maar dat is net wat je gewend bent natuurlijk. Volgens mij staat er een op de boktmarkt ook.

Edit: Hé kijk nou, er staat ook een hgg skoli. En die verkoper is zadelpasser. Hij heeft er vast nog veel meer. Zit dat bij jou in de buurt? https://www.atorka.nl/product-categorie ... te-zadels/
Laatst bijgewerkt door Sybelle op 01-11-19 00:48, in het totaal 1 keer bewerkt

Sybelle
Berichten: 717
Geregistreerd: 04-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-19 00:57

Ha ja, ik heb een IJslander en een hoofd vol rare feitjes over andere (gangen)paardendingen. Druk op een knopje en er floept wat uit. :+

Veelzijdigheidszadels zijn wel vlakker qua zit dan de meeste dressuurzadels maar ik denk niet dat je daar mee lekker wegkomt. Het zweetblad komt verder naar voren en omdat de singelplaats van je paard al vrij ver voorin ligt denk ik dat je te ver op de schouder uitkomt. En je houding wordt dan wel anders. Meer gehoekt in je benen. Dat vind ik zelf niet zo prettig in combinatie met tolt of walk. Maar dat is vanachter de computer, hè. Jij moet het voelen.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Danique_G, lies1967, MariekeS_, Puckbeer, SemrushBot en 22 bezoekers