Kletstopic voor angstige ruiters

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
IsabelleN
Berichten: 591
Geregistreerd: 05-10-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-19 10:46

Wat akelig als je zo'n groepservaring hebt :( Voorlopig maar niet meer doen dus. Je voelt je stuurloos, want jouw paard wil gewoon met de rest van de kudde mee. Echt niet goed gedaan van de andere ruiters. Superfijn dat de Fjord bij jou bleef en zich aanpaste!

Ik heb een kennis die pas na een jaar op haar eigen paard in galop durfde. Maakt niks uit, ze is er nu pas aan toe. De eerste keer was een half rondje, so what? Neem je tijd, gun jezelf dat. Maar ook: als de angst te groot wordt, waarom zou je jezelf dan plagen? Ik zie mensen eerst pilletjes (of een flinke slok, haha) nemen voor ze gaan rijden. Is een hobby dat waard...?


IsabelleN
Berichten: 591
Geregistreerd: 05-10-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-19 11:03

Wat klinkt dat toch lief: wandelen met je paard (Belgisch).

Wij verwijzen klanten regelmatig door naar jullie forum, ze hebben er best veel aan!
We hebben nu een meisje met een beeldschone, maar dominante merrie waar ze inmiddels met rijden wat bang voor is. Haar broer heeft een brave, maar niet zo'n knappe ruin en wil wel ruilen. Ze vindt het heel moeilijk om te switchen om 'wat de mensen wel niet zullen zeggen.' Herkenbaar voor iemand?


IsabelleN
Berichten: 591
Geregistreerd: 05-10-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 09:33

Wat een vreselijke traumatische ervaring heb jij gehad Esterke.... en wat een geluk dat je dochter ongedeerd is geboren. Dat het achteraf niet slim was zal iedereen beamen, jijzelf het meest.
Is het een optie om het paard even een roesje door de dierenarts te laten geven bij het volgende smidsbezoek? Dat is voor iedereen veiliger en heeft verder geen nadelige gevolgen.

Ik vind het geen zwaktebod om een paard waar je jezelf niet comfortabel bij voelt te verkopen. Je hebt er al heel veel moeite voor gedaan immers. Het is een [i]hobby[i][...daar hoor je plezier aan te beleven in plaats van in gevaar te raken.

IsabelleN
Berichten: 591
Geregistreerd: 05-10-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 09:45

Het is aan jou om uit te maken of die weg verantwoord is, zeker nu je ook een gezin hebt. Soms matcht het niet (meer), dat is geen schande hoor :(:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers