paard rent uit stal

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, Coby, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
febe1234
Berichten: 4
Geregistreerd: 10-04-19

paard rent uit stal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-04-19 19:11

hey allemaal,
ik heb nu met een pony van 8 jaar halve stal. ik heb alleen een probleem... mijn pony rent zegmaar uit stal als ik ze uit stal wil halen om bv: les te gaan volgen, vrijheidsdressuur te gaan doen, longeren,...
weet er iemand hoe ik dit probleem kan oplossen want ik vind het echt niet meer fijn dat ze gewoon niet rustig meeloopt uit haar stal met me.


febe1234
Berichten: 4
Geregistreerd: 10-04-19

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-19 19:28

Donkey366 schreef:
Beide paarden van mijn moeder gingen zo snel mogelijk de deur door. Alle deuren. Eerste paard deed dit erger dan de 2e maar zij had, Ooit in een brandende stal gestaan. 2e paard ook een enorme hekel aan doorgangen. Allebei dravers. En liefst z snel mogelijk erdoor.

Is het angst van je paard of wat anders?


Neen is geen angst, want als ze eenmaal uit stal is is ze al iets rustiger maar draaft ze wel nog altijd aan men hand als we doorstappen.


febe1234
Berichten: 4
Geregistreerd: 10-04-19

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-19 19:36

Shadow0 schreef:
Hoi Febe! Ik denk dat dat wel te verbeteren is.
Als ze meteen de stal uit wil glippen als je de deur open doet dan zou ik een paar keer de deur open doen en de weg blokkeren. Maak je groot en breed, rechtop staan, en haar weer een stap naar achteren te sturen. Vraag aan haar om ruimte te maken om het hele stuk voor de deur open te houden. Komt zij naar voren, dan zet jij haar weer terug. (En iedere keer nadat ze een stapje teruggezet heeft wel aangeven dat dat was wat je wilde door te belonen.)

Daarna zou ik, zeker in het begin, meteen een halster of hoofstel indoen, en dan steeds weer als zij naar de deur loopt, haar weer terug zetten. In het begin is het ook handig om te kiezen voor maar een paar momenten met de deur open. Dus bij het poetsen kun je haar vastzetten in de stal, of misschien de deur dichtdoen, zodat je alleen maar op hoeft te letten bij de paar keer dat je de deur open doet, maar niet de hele tijd.

Bij het naar buiten gaan uit de stal, (en eigenlijk elke doorgang) ga jij eerst. Jij loopt voorop, jij bepaalt. Als ze langs je heen wil schieten, stilstaan, maak je breed en blokkeer het. Een handige manier is doen alsof je een elleboogstoot zou willen geven, dus echt je ellebogen van je lijf af. Je raakt haar niet, want je loopt voor haar, maar de beweging is heel duidelijk 'niet verder.'
Daarna pasje terug, en pas als jij het zegt gaan jullie weer. Neem de tijd. De eerste paar keer ben je wat langer bezig omdat je een aantal keer stopt en naar achteren gaat.


Heb ik al eens geprobeerd... maar helpt niet. Ze loopt me gewoon omver als ik haar wil blokkeren. Als ik eerst ga loopt ze me ook gewoon omver of naast me en wil ze gewoon stampen.

febe1234
Berichten: 4
Geregistreerd: 10-04-19

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-19 19:45

troi schreef:
febe1234 schreef:
Neen is geen angst, want als ze eenmaal uit stal is is ze al iets rustiger maar draaft ze wel nog altijd aan men hand als we doorstappen.


Dan is het waarschijnlijk een leiderschapsprobleem. Doe je wel eens volgoefeningen en grondwerk? Eerst oefenen op een ‘makkelijke plek’ en als dat in orde is, dus als ze keurig volgt, je niet probeert te passeren, aan een slap touwtje stopt zodra jij ook stopt en aan een slap touwtje je volgt als je bochtjes maakt, dan pas de moeilijke situaties opzoeken. In haar geval dus door smallere doorgangen gaan, opbouwend naar fatsoenlijk de stal uitlopen. Waarschijnlijk lost dit een groot deel van het probleem op. Dit kan je leeen van grondwerk instructeurs en vaak van western instructeurs. Uit welke regio kom je? Wellicht zijn hier bokkers die je op weg kunnen helpen


Ik kom uit regio mechelen ( belgië ) en doe al heel lang grondwerk en vrijheidsdressuur wat ze echt super doet en ze volgt me ook echt super ! Heb het ook al proberen toepassen bij de stal maar helpt niets... heb haar ook al geprobeert met een zweep die ik gebruik bij het grondwerk en vrijheidsdresuur maar helpt ook niets...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers