Hengsten alleen?

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

RSDICBS

Berichten: 771
Geregistreerd: 08-03-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-19 12:24

xxCYNNxx schreef:
cobiie schreef:
Blijft mooi dat veel van de hengsten eerst 3 jaar in de opfok gelopen hebben in grote groepen en wanneer ze dan oud genoeg zijn om beleerd te worden kunnen ze abrupt bij geen enkel ander dier meer samen staan. :+Ja echt he. Ken er ook zo eentje; hebben 2 dekhengsten die tot 2014 altijd bij elkaar stonden. Stonden in de zomer 24/7 op het land tot ze oud genoeg waren voor de hk.
Sindsdien komen ze niet meer op het land of ├╝berhaupt buiten, maar stonden ze nog wel met elkaar in de bak. En toen kwam de hk in 2014 en werden beide goedgekeurd voor de dekdienst. Dag ervoor nog gezellig met elkaar in de bak gespeeld en onderweg naar huis werden de gevleugelde woorden uitgesproken; 'zo en nu kunnen ze niet meer bij elkaar in de bak, want ze zijn nu concurrenten van elkaar. Dan maken ze elkaar af'
Dr man probeerde nog tegen te sputteren door halfslachtig te stamelen dat het eerst nog wel kon.....maar nee, vergeet het maar, ze gaan nu vechten dus ze komen niet meer bij elkaar punt,

Wat dus idd ook nooit meer gebeurd is.

Echt op het belachelijke af was het. Het was dat de gevolgen voor de paarden zwaar k^t was, anders had ik zo hard gelachen in die auto om die domme redenatie; alsof die paarden wisten dat ze rond hadden moeten paraderen om legaal de leuter te mogen gebruiken.

Dus ja; die paarden zijn van vrijheid blijheid, naar een dodelijk saai, leeg leven op stal gegaan. 1 van de 2 hebben ze nog een bijrijder voor, dus die komt nog een paar keer per week zn box uit, maar de andere ( die zogenaamd ook nog dr alles is en zogenaamd dolgelukkig is volgens de dame) komt dus alleen zn box uit als die de bok op moet ( wat amper is, want die hengsten dekken voornamelijk hun eigen merries en dat zijn er maar 3 en 1 daarvan is zn moeder, dus maar 2 merries ter beschikking) en ong 4 keer vlak voor de jaarlijkse hk...zodra die zn levenslange goedkeuring heeft vallen die keren ook voor hem weg. Paard kwijnt duidelijk helemaal weg en is helemaal in zichzelf gekeerd geraakt....maar....hij is zo gelukkig met mij...wordt er door de dame gezegd, die beweerd gewoon tegen iedereen dat het paard zo'n stresskip is omdat hij een gigantische binnenvetter is....nou geloof me; ken dat paard sinds hij een 2 jarige was en tot dat het stalleven begon was dat paard absoluut GEEN binnenvetter. ( die keren dat hij nog zn box uitkomt is het een trillende, slappe stresskip wat hij voorheen toch echt niet was). Als ze geluk hebben staan ze 1 keer in de 4 weken een uurtje in de bak.
Echt sommige eigenaren hebben zo'n gigantische plaat voor hun kop, dat je zelfs met de beste diamantboor daar nog niet doorheen komt.


Jeetje dit is toch gestoord!! Arme paard is in de handel nog beter af. Komt die tenminste zijn stal nog uit!

Alleen foto's in topic bekijken: &if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 2 bezoekers