Hengsten alleen?

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Popstra

Berichten: 8173
Geregistreerd: 21-06-08

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-19 08:37

Inderdaad castreren die hap!! En inderdaad er zijn veel mensen die het nogal mooi vinden te kunnen zeggen dat ze een hengst rijden.
In mijn discipline zie ik dat ook echter als de hengsten geshowd worden gaat er altijd wel iets niet goed waardoor ze veel penalty’s krijgen. En wat er niet goed gaat gebeurt puur omdat het een hengst is en het niet helemaal 100% mee werkt.
Ik roep dan ook altijd ,,ballen er af,,
Veel hengsten zijn of neurotisch, macho of volledig in hun zelf gekeerd en staan triest met hun hoofd in de hoek zwaar ongelukkig te wezen....

Hengsten moet je overlaten aan ervaren proffesionals en alleen hengst laten als ze daadwerkelijk interessant Zijn om mee voort te planten.
En ook daar gaat het vaak mis, namelijk dat iedereen denkt dat zijn hengst de mooiste en de beste is.


Popstra

Berichten: 8173
Geregistreerd: 21-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-19 08:41

Oh en het is zeker niet onnatuurlijk dat dit testosteron hem in de weg zit en hij gefrustreerd raakt omdat hij niet mag dekken?
Daar komt bij ik wel degelijk snap dat een pension stal niet op een hengst zit te wachten. Je moet tenslotte altijd op je hoede zijn bij een hengst in de stal of aan de hand. Ook bij de volgens eigenaren braafste hengsten.

Popstra

Berichten: 8173
Geregistreerd: 21-06-08

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-19 08:51

Mavantos ik doel op de post boven mij

Popstra

Berichten: 8173
Geregistreerd: 21-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-19 10:47

lideli schreef:
Interessante discussie. Zouden jullie een hengst ook laten castreren als je hem aan huis kunt houden en dus zelf het management kunt regelen?

Ik heb mijn (sport) paarden aan huis en nee, ik wil absoluut geen hengst thuis. Ik wil een ontspannen kudde die ik ontspannen kan managen en ook uit handen kan geven als we op vakantie of op show zijn.
Daarbij staan ze hier dagelijks buiten op de wei en paddock met elkaar en naast elkaar. Merries en ruinen.


Popstra

Berichten: 8173
Geregistreerd: 21-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-19 13:16

cobiie schreef:
Blijft mooi dat veel van de hengsten eerst 3 jaar in de opfok gelopen hebben in grote groepen en wanneer ze dan oud genoeg zijn om beleerd te worden kunnen ze abrupt bij geen enkel ander dier meer samen staan. :+

Oh maar dit geld niet alleen voor hengsten. Ook veel ruinen en merries kunnen plots niet meer met anderen samen staan wanneer ze omdat ze het leuk doen onder het zadel geld waard worden...

Popstra

Berichten: 8173
Geregistreerd: 21-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-19 12:02

Sappos schreef:
Hengsten zijn fijn en chill. Als je duidelijk tegen hen bent zijn ze duidelijk tegen jou. Eens in de 3 maanden vertel je ze weer even hoe het zit en dan heb je er geweldige dieren aan. Belangrijk is om ze goed te socialiseren en op te voeden. Soms gaat het hard tegen hard, maar dat is niet anders dan in de kudde. Ik heb 7 pony’s waarvan 5 hengsten. 1 van 2 jaar en de rest is volwassen. Alles staat altijd samen. Ook op stal staan ze per twee of drie. Het is een bachelor groep mannenpaarden, zie het als 7 broertjes. Meestal zijn ze liefdevol tegen elkaar maar ze kunnen ook mot hebben met elkaar. In the end kunnen ze niet zonder elkaar.

Dan heb je het over kleine ponys he ;)
om een dominante hengst van pak hem beet 180cm hoog op zijn plek te zetten moet je wel heel mans zijn!

Én dat hengsten niet onvoorspelbaar kunnen zijn zal ik ook niet snel durven te roepen na 2x getuigen te zijn geweest dat er iemand even weg geslingerd werd en daarbij dr enkel brak en dat iemand terwijl hij de box beetje netjes maakte vanachter in zijn schouder werd gegrepen.....
dachten ook dat dit brave hengsten waren.

Popstra

Berichten: 8173
Geregistreerd: 21-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-19 09:52

barbaras schreef:
Omdat er maar gezegd wordt dat het altijd wel mogelijk is, dat is dus niet waar....t is vaker uitzondering op de regel dat ze samen kunnen.

Ben het helemaal met jou eens.
Als het mis gaat, gaat het ook goed mis en dat wil je niet mee maken


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChrisXe, lovelucydan, lynn_Joy, Mariskaa3 en 5 bezoekers