leren longeren.

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Annelies81
Berichten: 20
Geregistreerd: 28-01-19
Woonplaats: Gapinge

Re: leren longeren.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-19 15:50

Wat je ook kan doen is beginnen met loswerken (zonder lijn(en) dan moet je de bak of ruimte wel afgezet hebben een diameter van ongeveer 15 meter uit mijn hoofd gezegd.
Je moet je dan wel bewust zijn van je positie en heel duidelijk zijn.
Hierbij zou je ook kunnen beginnen met dubbele lijnen, je kan je paardje helpen door je lichaamshouding samen met je lijnen te gebruiken waardoor het gemakkelijker wordt. Wanneer je dit goed inzet ( en ook bewust bent van je positie) kan je je hulpen verfijnen waardoor je kan sturen met lichaamshouding. Vanaf die positie kan je uiteindelijk naar 1 lijn (indien nodig).

Met betrekking tot de poetsplaats zou ik iig willen adviseren niet te beginnen met trekken. Trekken in geen oplossing en dat ga je niet winnen (zoals je zelf al zegt).
Ik zou beginnen met grondwerk en dan ook gekoppeld aan lichaamshouding waardoor je wat duidelijkheid creƫert. Een beloning in welke vorm ook (wat ook kan met ontspanning) kan hiermee goed helpen. Ik zou wel de doelen bij stellen. Je doel kan zijn helemaal op de poetsplaats staan en daar poetsen. Dit zou ik als einddoel in beeld houden.
Beginnend met een stap richting de poetsplaats vragen en wanneer dat stapje gezet wordt ook belonen (met ontspanning). Daarna kan je weer vragen middels houding en druk om vervolgens bij een volgend stapje weer ontspanning te geven. Zo blijf je niet "hangen" en krijg je ook resultaat.
Wanneer je paard op de poetsplaats staat zou ik de tijd gaan uitbouwen. Bijvoorbeeld eerst 10 seconden, 2e x 20 seconden etc.
Verder zou ik wel nagaan of er iets in de vloer, omgeving, ruimte oid veranderd bij de poetsplaats ten opzichte van de verdere omgeving (waar hij wel komt). Wanneer je dit weet kan je dit ook trainen. Pas heb ik dit gedaan met een paard wat niet over een goot wilde. Wij zijn gaan training om het paard op een blauw zeil te laten staan. Dit zeil hebben we over de goot neer gelegd, toen ging het wel. Door het zeil steeds kleiner te maken en uiteindelijk weg te halen bleef alleen de goot over en ging hij hier wel over heen.

Mocht je nog tips/ trucs willen hebben hoor ik het graag.

Bijna afgestudeerd instructeur Paard en Gedrag.
Alle vormen van uitdagingen/ trainingen vanaf de grond zijn welkom.Annelies81
Berichten: 20
Geregistreerd: 28-01-19
Woonplaats: Gapinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-19 15:03

Hoi,

Dit topic is al wat ouder, hoe gaat het nu?

Groeten Annelies Langebeeke
Zeeuws paardengedrag

Bijna afgestudeerd instructeur Paard en Gedrag.
Alle vormen van uitdagingen/ trainingen vanaf de grond zijn welkom.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Semmies, SemrushBot en 1 bezoeker