Kan een paard echt van je houden?

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
anjali
Berichten: 7171
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-15 17:07

Ja dat kan, dat weet ik 10000000% zeker. Het probleem is eerder, kan een mens echt van een paard houden, of duurt dat maar zolang als je er op kunt rijden? Volgens sommige Indiase religies heeft ieder levend wezen een ziel die na de dood verder reist naar een ander lichaam. Het ontmoeten van een ander levend wezen met wie je een echte liefdesband kunt beleven is heel goed karma. <3 /3 }:0 :)


anjali
Berichten: 7171
Geregistreerd: 25-07-15

Re: Kan een paard echt van je houden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-17 17:04

Je kunt beter eerst definieren wat je onder het begrip liefde wilt verstaan. want er is ook onder mensen geen woord wat zo vaak verkeerd gebruikt/misbruikt wordt.

anjali
Berichten: 7171
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-18 11:52

Tallie1979 schreef:
Ik denk dat paarden niet houden van mensen, maar ze respecteren als ze zelf respect ontvangen van de mens. Wel denk ik dat ze “hun” mens herkennen en een vriendschap sluiten met hun mens.

Meeste paarden houden voornamelijk van de voerschep! :')

Er zijn verschillende soorten van liefde.Het houden van lekker eten is een ander soort houden van als het houden van een vriend.Het paard als zoogdier verschilt echt niet zoveel van de mens.Zelfs mijn zeer pragmatische veearts zei ooit dat paarden ook een gevoelsleven hebben.Anders zou het ook niet zo leuk of zo moeilijk zijn om met ze om te gaan.Dan kon je net ze goed een crossmotor of raceauto kopen.


anjali
Berichten: 7171
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-19 10:17

Ayasha schreef:
Ik denk als paarden niet van ons hielden, dat bokt lang niet zo veel leden zou hebben, iig geen die nog ademde.

Ik lees hier mensen spreken over verliefdheid, maar verliefdheid is amper houden van.
er zijn zoveel meer manieren van houden van en ik ben er van overtuigd dat, indien je een paard zichzelf laat zijn, ze absoluut kunnen houden van. Paarden zijn bovendien heel sociale dieren, dat is de hoofdreden waarom we ze hebben kunnen domesticeren. Niet omdat het prooidieren zijn maar omdat het dieren zijn met een hoge sociale intelligentie die dus ook op zoek gaan naar dat sociaal contact. Ook bij een andere diersoort. Ze herkennen onze emoties ook overigens.
Ik zou niet weten waarom iemand kan denken dat ze niet kunnen houden van. :) En ik meen zelfs dat er onderzoek geweest is waaruit bleek dat ze empathische vermogens hadden. (en eigenlijk kan dat ook haast niet anders, elk dier dat in groep leeft moet een basis aan empathisch vermogen hebben.)

Dinsdag schrok Sam hier en we vielen samen, we vielen zijdelings dus ik kon geen kant uit en gezien hij bijna om rolde over me verdraaide mijn heup en been en ik voelde iets knappen in mijn kuit. Hij heeft zijn hals gebruikt om te voorkomen dat hij om rolde en is toen heel voorzichtig op gestaan. Zodra hij van me af was ben ik op mijn buik gaan liggen omdat dat de rust houding was die ik met de minste beweging kon bereiken. En terwijl ik aan het testen was of er iets genoeg stuk was dat ik niet zou kunnen op staan en of ik aan mijn mobiel kon die in mijn zakken zat, kwam Sam ineens in mijn nek blazen. Ik heb er uiteindelijk bijna 5 minuten over gedaan om vanuit liggende positie naar zittende te gaan en ik heb nog eens tien minuten gezeten omdat ik mijn been niet helemaal vertrouwde. En al die tijd stond Sam met zijn neus tegen mijn schouder/nek.

Ik heb een simpele opgetrokken paddock, langs de kanten staan heerlijke grasjes (en dat weten ze ook want na het rijden mogen ze daar altijd even grazen.) maar Sam had totaal geen interesse in eten. Sam had interesse in zijn baasje dat niet op stond. Toen ik uiteindelijk op stond en hem wilde mee pakken naar de poetsplaats duwde hij zijn neus tegen mijn borstkast aan en zo heeft hij opnieuw zeker tien minuten gestaan. :(:)

Mij maak je niet wijs dat paarden niet (kunnen) geven om hun baasjes. :n Als hij niks om me gaf en puur instinctief reageerde was ie gaan eten. Daar had ie mij niet voor nodig, integendeel, het feit dat ik tijdelijk out was zou dat makkelijker gemaakt hebben. :+ De weide ligt tegen de paddock aan. Dus hij kon gewoon lekker in de buurt van zijn paarden-vriendin gaan grazen als hij wilde.

En zo kan ik nog wel verhalen vertellen van paarden die ik niet anders kan verklaren dan een vorm van houden van. Is dat zoals partners doen? Ik mag hopen van niet. Maar dat is lang niet de enige diepe band die kan ontstaan. Dat veel mensen te bekrompen lijken te zijn om daar buiten te denken maakt niet dat paarden niet kunnen houden van. Waarom zou de mensen-manier de enige manier van houden van zijn? Paarden zijn paarden, ze doen het op hun manier en met hun uitingen. Maar dat maakt het toch niet minder ‘houden van’. IMO is dat soms zelfs puurder dan van een mens, een paard heeft geen ‘onderliggende bedoelingen’.

Dat denk ik ook. Paarden zijn eerlijk,als ze lief tegen je doen dan menen ze dat. Terwijl je bij mensen kans hebt bedrogen te worden.Ook vind ik paarden trouw. Mensen vaak niet.

anjali
Berichten: 7171
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-19 18:06

Chiren schreef:
Persoonlijk denk ik dat het een kwestie is van een wederzijdse vertrouwensband. Ik geloof zeker dat een paard een emotionele band kan hebben met een mens, maar of dat écht houden van is?

Wat versta jij onder echt houden van?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker