[Foto]Hoe ziet jouw buitenbak/piste aan huis er uit?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Airnt

Berichten: 685
Geregistreerd: 30-05-05
Woonplaats: Gerstungen OT Lauchröden

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-19 15:28

mijn bakje, 12x24 m, onderbouw 0-40 mm grind, (dreineert in natuurlijke grindlaag) met daar overheen AS ground (tapijtsnippers zonder zand)

nooit slepen, nooit wateren, vriest nooit... heerlijk.

soms een beetje gedoe met uitmesten, maar mijn paarden mesten niet veel in de bak dus dan neem ik de tijd om te zorgen dat er geen snippers in de mest komen.

inclusief grondverzet, stroom leggen, verlichting, ondergrond, grind, machines, bezorgen van de bodem, aanleggen van 60 m (provisorische grind-) weg om erbij te komen met de machines, pilaar, bakrand,... alles bij elkaar €6700.

ik heb weliswaar geen bakmuur, dat is soms wel lastig, maar ik vind dat zelf eigenlijk wel fijn, met lesgeven soms een beetje beperking, soms met in hand werken ff een nadeeltje, met veel paarden tegelijk (zoals bij mijn Roßfechtensymposium-evenement) wel weer fijn dat je even buiten de bak kunt gaan staan, wel zo handig met 20 hengsten naast elkaar.

qua maat vind ik 12 meter breed heerlijk. Ik heb nog een tent die is 8x12 meter, daar kan ik ook in rijden, maar dat doe ik eigenlijk nooit, omdat de bodem zo goed is, ook met slechter weer.

12 meter breed is best klassiek, vroegâh was dat heel gangbaar, en de binnenbak van Wiliam Cavendish, duke of Newcastle (een zeer rijk man, destijds) was/is slechts 8,5 meter breed.

dus 12 meter is luxe.

Afbeelding

AfbeeldingAirnt

Berichten: 685
Geregistreerd: 30-05-05
Woonplaats: Gerstungen OT Lauchröden

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-19 10:40

SBravour schreef:
Jij rijdt denk ik klassieke dressuur? Dan is zo een bak prima te doen.
Maar vaak zie ik dat de paarden van de moderne dressuur veel te hard gaan voor zo een bak :DIk doe heel erg klassiek :) (meer 15e-19e eeuwse stijl)

maar ik heb ook betrekkelijk veel klanten met grote warmbloeden, lukt ook prima.

maar als ik gewoon wat meer (langer aan een stuk) wil strekken en erg hard gaan, doe ik dat op mijn gazon, bijvoorbeeld voor de lol een WE speedtrail opzetten en gewoon gaan; of buiten in de heuvels boven het kasteel, hier kun je heerlijk buitenrijden. Daarom is het echt niet zo'n gemis.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annemiek73 en 2 bezoekers