Help, nieuwe stal...!

Moderators: Dyonne, Nicole288, Pistasche, Apple, C_arola, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

xDebbie
Berichten: 3
Geregistreerd: 02-05-13

Help, nieuwe stal...!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-19 15:43

Ik ben onlangs verhuisd met mijn 2 merrie’s van stal (23 jaar en 2,5 jaar).

Zij hebben een goede band, de jongste hangt heel hard aan de oudste maar ik kan ze nog perfect apart uithalen om bv te rijden met de oudste merrie.

Zij zijn altijd gewend geweest van met z’n tweeën samen te zitten in een weide apart (per weide een koppel paarden) waar er nooit problemen mee geweest zijn.

Nu op de nieuwe stalling zitten ze echt in groepsverband op de weide (een kudde van 10 paarden met die van mij inclusief, allemaal ruinen behalve nog 1 merrie).
Er is zeker genoeg ruimte voor allemaal, zodat ze elkaar niet moeten ‘ambeteren’.

De eerste kennismaking verliep natuurlijk wat stroef, maar na een dag of 2 ging het goed. Mijn merries deden hun ding, maar liepen wel de hele tijd samen.
Nu zitten ze daar ongeveer een week en merk ik dat het wat minder gaat ...

Om binnen te komen is er een smallere doorgang waar ze ook altijd bij kunnen, waarbij de oudste bijna niet durft te passeren langs de ruinen omdat ze haar ‘attacqueren’. De eerste dagen beet ze van haar af, maar nu laat ze zich doen..
Met de jongste merrie hetzelfde geval.
Zij is natuurlijk de jongste van de hoop en moet onderaan de hiërarchie staan (snap ik volledig). Maar de andere attacqueren haar ook echt als ze te dichtbij komt en ze komt elke dag binnen met redelijke wondes ..

Nu gisteren merkte ik dat de anderen echt proberen om mijn 2 merrie’s te scheiden van elkaar en dan eenmaal dat gelukt is staan ze er tussenin dat ze niet meer bij elkaar kunnen, terwijl ze staan te roepen naar elkaar (smalle doorgang).

Nu mijn vraag ..
Is dit normaal dat het wat lang duurt eer ze aanvaard worden en hun plaats vinden in de kudde?
Of is dit geen normaal gedrag en steek ik mijn merrie’s beter apart?

Raad is zeker welkom!


xDebbie
Berichten: 3
Geregistreerd: 02-05-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-19 16:05

@poekkie

Om van de stallen naar de weide te gaan is er een smalle doorgang (ongeveer 3m breed en ongeveer 50m lang). Zij kunnen zowel in de weide, als in die gang, als in de paddock.
Loopt allemaal bij elkaar, maar kan eigenlijk wel gescheiden worden als het moet.

Voor zover ik gezien heb, jagen ze er niet echt achter maar ze doen het meestal als ze bv te dicht in de buurt komen (terwijl er zeker nog 20m afstand tussen zit).

Ik kon mijn merrie gisteren niet uit de weide halen omdat ze niet durfde te passeren omdat de anderen in de weg stonden.

Ik heb het vooral over bijtwondes en wonde’s van het kappen naar haar. Over haar hele lichaam schaafwondes (niet oppervlakkig, maar tot bloedens toe).

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Maartje1990, Murloc, Neon, NinaZ, Zapje en 20 bezoekers