Endurance zadel - advies

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Ashkerlon

Berichten: 2503
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Roeselare (West-Vlaanderen)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-19 20:48

Als je een goed en degelijk Endurance zadel wil, dan zou ik Gaston Mercier aanraden. Beetje aan de duurdere kant. Zalige zadels om mee te rijden. Er zijn ook versies die heel erg geschikt zijn voor dressuur, of zelfs veelzijdigheid en dus springen.

Andere typische Endurance zadels zoals podium, setzi, Zaldi zijn eerder echt op Endurance gericht en kan je geen dressuur wedstrijd mee rijden als je toch eens dat idee krijgt.

Massimo trail, Wintec pro endurance, zijn ook mogelijkheden. Massimo heb je wel het nadeel dat het een typisch Engels zadel is met het bijbehorende gewicht. Endurance zadel heb je het liefst zo licht mogelijk.
Wintec heb je wel het voordeel dat je de voorboom kan aanpassen, dit is misschien wel net zo handig met een jong paard die nog wat breder zal worden.

Boomloos lukt ook soms wel, maar zie je niet meer vaak terug op de langere afstanden. Kan misschien ook wel ideaal zijn om de eerste jaren op te vangen. De herverkoopwaarde van die zadels ligt doorgaans ook wel redelijk hoog.

A horse is not a trend or a fashion statement,
it is a commitment, a companion, a responsibility.


Ashkerlon

Berichten: 2503
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Roeselare (West-Vlaanderen)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-19 23:19

Tegen dat je met een 4-jarige gestart bent, en klaar voor 80km ben je toch een paar jaar verder. Laat je in ieder geval niet wijsmaken dat je met je kwpn geen kans maakt in de sport.
Ik rij 60km met een nu 23-jarige warmbloed en ze knalt er al dat jong arabisch geweld van tussen hoor ;) ze is misschien wat uitzondering op de regel, maar er zijn genoeg warmbloeden, die zeker tot aan de 80km heel netjes mee doen. Alles wat meer is, is deels ook geluk hebben met je paard. Er zijn ook heel veel arabieren die nooit meer dan 80km lopen.

Vanaf 60km merk je of je materiaal deugdelijk is. Dat hoor ik van andere ruiters ook. Waar je in de 40km nog weg raakt met een zadel dat net niet ideaal is, of een rijbroek die net niet wrijft in de knie holtes, daar struikel je over bij 60km.

A horse is not a trend or a fashion statement,
it is a commitment, a companion, a responsibility.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers