Endurance op een eiland! Hulp gevraagd

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Prairy

Berichten: 2492
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-16 15:17

Neem eens contact op met Jan Deprez uit Belgiƫ, die is voorzitter van de VLAR (Belgische endurance organisatie). Die kan je vast veel vertellen.

https://www.facebook.com/Vlaamse-Lange- ... 5/?fref=ts

https://www.facebook.com/jan.deprez.7?fref=ts

Als groom kan ik je vertellen dat de groompunten goed bereikbaar moeten zijn, met een (zeer) duidelijke routebeschrijving. Zorg er ook voor dat er makkelijk en goed, en voldoende parkeergelegenheid is. Grooms pleuren hun auto anders misschien niet altijd even handig neer. Verder is het voor de groomplaatsen ook erg belangrijk dat het een veilige plaats is om te groomen, met een mogelijkheid tot toeloop (dus met de ruiter een stuuk mee kunnen rennen) en dat ze ook al dravende eventueel kunnen groomen (vooral in de hogere reeksen wordt er harder gereden en minder gestopt op de groomplaatsen).

Het is niet handig om een doodlopende straat met weinig keer mogelijkheden te gebruiken als groomplaats. Dan loopt alles vast met alle irritaties van dien. Ik hoop ook dat er niet al teveel verkeersregels zijn, die lapten wij nogal eens aan onze laars om op tijd op de groomplaats te komen :+

Door veel koelwater kan het soms erg glad worden op de groomplaatsen.

De groomplaatsen ook niet al te ver uit elkaar als het even kan, en op een beetje regelmatige afstand van elkaar op de route van de ruiters. 2 km voor de finish mogen wij meestal niet meer groomen / koelen.

Genoeg koelwatertanks aanbieden, en onderweg een drinkplaats is ook fijn, zeker als de groomplaatsen verder uit elkaar liggen en het warm weer is.

En start en finish (en vetgate) liefst op hetzelfde terrein, zodat de trailer kan blijven staan. Als alles een beetje bij elkaar in de buurt kan zijn, is dat ook fijn. Je loopt als groom sowieso al heel wat af op zo'n dag, als het hoofdterrein dan goed beloopbaar is, zullen veel grooms je dankbaar zijn.

Verder is een goede vetgate, met duidelijke bewegwijzering erg handig. Mogelijk stallen, maar zorg ook voor voldoende plaats voor de trailers, waar men ook de paarden in een afgezet stukje aan de trailer kan zetten.

Een (warm) hapje en drankje mogelijkheid is ook fijn voor na afloop (ook goed voor je omzet) voor de sociale aspecten van een wedstrijd.

EHBO ook altijd goed om in te richten.

En regel genoeg vrijwilligers, en geef ze een duidelijke taak. Schrijvers bij de dierenartsen, catering, hulpjes, verkeersregelaars, secretariaat (ook heel belangrijk! niets zo vervelend als discussie krijgen), goede voorbereiding en administratie vooraf.

Kijk of je iets met de TREC kunt regelen qua samenwerking / spullen van elkaar lenen oid.

Ik hoop dat je er iets aan hebt, veel succes!Prairy

Berichten: 2492
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder Eindhoven

Re: Endurance op een eiland! Hulp gevraagd

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-17 23:25

Zoek het endurance forum anders eens (niet bokt, al staat daar ook veel info), denk dat je daar wel veel info vandaan kunt halen.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker