Gezin gevonden dat jarenlang verstopt zat in kelder

Moderators: ynskek, Mondy, Ladybird, Shanna, Hanmar, Princesj, Dani, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
dees_daan

Berichten: 15978
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-19 18:20

Karl66 schreef:
Mensen zijn sociale wezens en als je wilt dat ze hun sociale vaardigheden ontwikkelen, dan zal je ze moeten socialiseren. Naar school gaan is dan ook meer dan alleen maar cognitieve vaardigheden opdoen, kinderen doen daar ook heel veel sociale vaardigheden op. Als je ze niet alleen thuisonderwijs geeft, maar ook nog achter een hoog hek houdt, zodat ze niet de kans krijgen om die vaardigheden op te doen, dan praat je al gauw over kindermishandeling. Leuk dat iemand een afwijkend wereldbeeld heeft, maar een kind heeft recht op een complete opvoeding inclusief het leren van sociale vaardigheden.


Helemaal mee eens.
Plus dat dit geval geen kwestie is van een andere denkwijze hebben, de kinderen is héél veel ontnomen. Deze jongen is de 4e al die wegloopt, er zijn nog 3 kinderen gevlucht, dat zegt wel genoeg lijkt mij.

There is no such thing as a problem breed. However, there is no shortage of 'problem owners'.
~ Cesar Millan


dees_daan

Berichten: 15978
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-19 18:45

luxx schreef:
Sorry maar er zijn toch een heleboel kinderen die gedurende hun hele schooltijd kapot gepest worden en met gigantische anxiety (weet geen ander woord) hun volwassenen leven ingaan. In zo'n leuke wereld leven we niet hoor. Zou bijna willen zeggen er is overal wel wat. Zo vond mijn moeder het bijvoorbeeld een goed idee om twee flessen wijn te drinken per dag, en je kunt je voorstellen dat niet gezond is om mee op te groeien. Zo zijn er legio verhalen van hoe het niet moet. Deze kinderen hadden iig elkaar, het was niet 1 kind afgezonderd. Ik wil het niet goed praten, en weet überhaupt niet wat daar precies gebeurd is, het kan heel erg zijn (kinderen seksslaven bijvoorbeeld) maar dat hoeft niet. Wanneer ze alleen afgezonderd zijn van de wereld, ik bedoel als dat het ergste is dan denk ik dat je wel ergere dingen kunt verzinnen. En nogmaals zo aardig zijn mensen niet onder elkaar, dat zie je zelfs sporadisch op Bokt nog wel eens voorbij komen


Serieus?! Die kinderen kwamen het erf nooit af.. Ze hebben dus geen idee wat er allemaal gebeurd is in de wereld in die tijd, geen sociale contacten, geen idee hoe ze zelf boodschappen moeten doen, dat er zoiets als op vakantie gaan bestaat, of een avondje op stap gaan.. Hun hele jeugd is ze afgenomen, de jongste is 18, dat is de leeftijd waarop je dingen hoort te ontdekken en "vrij" moet kunnen zijn tot op zekere hoogte..
Niet op elkaars lip in een boerderij zitten waarbij je elk half uur buiten een rondje moet lopen.
Er zijn veel probleem gezinnen en dat is heel erg maar de kinderen die nog naar school gaan, bij vriendjes of vriendinnetjes kunnen spelen en logeren enz krijgen in ieder geval nog de kans om zichzelf te ontwikkelen omdat ze zien wat er om ze heen gebeurd en ook leren van anderen, dat hebben deze kinderen niet gekund.

There is no such thing as a problem breed. However, there is no shortage of 'problem owners'.
~ Cesar Millan

dees_daan

Berichten: 15978
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-19 20:23

luxx schreef:
Sizzle schreef:
Maar weghouden door ze in een kelder te stoppen? En dat ook nog OK vinden?
Ik snap er niets van.

Ze zaten niet in een kelder. Wanneer ik dat zeg kan ik me voorstellen dat jij denkt dat ik het goedkeur, dat is niet zo, dat is gewoon een feit. Ik vind het niet speciaal oké, ook niet niet oké, ik heb geen idee wat daar gebeurt is dus ik weet ook niet zo goed wat ik ervan moet vinden maar zit wel gewoon gezellig mee te kletsen over wat ik er tot nu toe over vind, de situatie in het algemeen


Maar je vind het dus niet persé slecht dat de kinderen nooit naar school gegaan zijn? Niet weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen? Dat ze nooit een vriendje of vriendinnetje gehad hebben waar ze s'middags mee konden gaan spelen?
Dat het een ruimte in het huis (wel achter een kast) was met daglicht maakt dat misschien wel goed?
Ik snap het echt, echt niet.. Alle dingen die nodig zijn om mentaal zo gezond mogelijk op te groeien is ze ontnomen..
Dat de wereld een grote boze wereld kan zijn zal niemand ontkennen maar ieder mens zou wel zelf de kans moeten krijgen om dat te ontdekken, met bescherming van de ouders, met zelf vallen en opstaan, en vooral met het leren van die gebeurtenissen.. Die gebeurtenissen vormen je, je leert er van, veranderd, past je aan en gaat weer door.. Dan moet je wel de kans krijgen om alles te ervaren.

There is no such thing as a problem breed. However, there is no shortage of 'problem owners'.
~ Cesar Millan

dees_daan

Berichten: 15978
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-19 21:57

luxx schreef:
Probeer het nog 1 keer. Ik vind het niet goed. Ik zeg dat mensen die kinderen hebben typically hun kinderen de opvoeding geven waar zij achter staan. Zoon spreekt iig Engels en heeft interesses. Misschien zijn ze wel beter opgeleid dan wie dan ook hier op Bokt, ik heb gewoon geen idee. Kijk ook een beetje naar mezelf en ik hoef niet zo nodig iets met mensen te maken hebben, zou dat volledig ontlopen wanneer dat mogelijk zou zijn. Fin, het is blijkbaar mogelijk, maar dat is niet zo in mijn leven. En voor de hele duidelijkheid ik heb geen kinderen, heb dus ook niet de kans gehad om mensen onreparabel te beschadigen, ik ben niet de wicked witch of the west. Ik heb hier ook geen enkele schuld aan, en ik had het niet kunnen voorkomen. En dat invullen van wat ik dan blijkbaar allemaal goedkeur vind ik ook erg onredelijk, dat heb ik allemaal pertinent niet geroepen


Je hebt alleen niets aan goed opgeleid zijn als je verder wereldvreemd bent.. Als je mee wil draaien in de maatschappij zal je ook de sociale vaardigheden moeten hebben en die leer je niet als je alleen maar met je gezin in een huis zit. Daarvoor moet je in aanraking komen met verschillende mensen en de verschillende denkwijzen. Deze kinderen zijn het dagelijkse verkeer niet eens gewend, ze kunnen hun eigen weg gewoon niet gaan want dat hebben ze nooit geleerd. Dat iedereen zijn of haar kinderen opvoed zoals ze dat zelf goed vinden klopt maar deze kinderen zijn zo beschadigd door de manier waarop ze geleefd hebben.. Ze hebben zoveel gemist dat ze daar gewoon last van krijgen en nu al hebben met al die veranderingen ineens.
Jij zou er misschien voor kiezen maar jij bent volwassen, weet hoe het werkt in de wereld en kan bewust die keuze maken als je dat zou willen. Zij hebben die keuze nooit gekregen, en juist daardoor zijn ze nu zo kwetsbaar. Jij hebt kunnen zien waar je je wel en niet in kan vinden, zij niet want ze weten van heel veel dingen niet eens dat het kan of bestaat.
Het gaat er gewoon om dat ze daar gehouden werden en ze nu meerderjarig zijn en niets kennen van wat je in het dagelijks leven nodig hebt.

Als de kinderen nou naar school gingen en verder vooral thuis waren, veel de natuur in gingen, niet naar een oppas of vriendje/vriendinnetje mochten maar er wel af en toe andere kinderen bij hen kwamen bijvoorbeeld dan was het al een heel ander verhaal geweest. Dan is het je goed recht als ouder om te zeggen ik wil die drukte niet, vertrouw mijn kinderen niet aan iemand anders toe en ik vind het belangrijk dat ze leren hoe het in de natuur werkt dus ik pak dat stuk mee en ga met ze in het bos slapen ipv naar een pretpark.. Dan doe je het wel anders maar sta je de ontwikkeling niet in de weg, nu is die ontwikkeling gewoon geblokkeerd.

There is no such thing as a problem breed. However, there is no shortage of 'problem owners'.
~ Cesar Millan

dees_daan

Berichten: 15978
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Friesland

Re: Gezin gevonden dat jarenlang verstopt zat in kelder

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-19 22:59

Dat artikel gaat over de kinderen die al weg zijn. Staat er ook in, die kinderen gingen wel naar school en hebben inmiddels een baan..

There is no such thing as a problem breed. However, there is no shortage of 'problem owners'.
~ Cesar Millan

dees_daan

Berichten: 15978
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-19 08:25

Relaxed schreef:
Libera schreef:
Dat kunnen ze zo nakijken bij vorige woonplaats dan toch... dus zal wel niet?


Ja maar dan weten ze niet waar je nú bent/woont toch? Ik weet niet precies hoe het werkt, dus dat vraag ik me af :)


Dat weten ze dan niet idd. Ik heb een tijdje terug een programma gezien over spookjongeren. Die staan dus ook nergens ingeschreven en zijn onvindbaar voor instanties.

Dit staat op Wikipedia:
"Het uitschrijven uit het GBA gebeurt om verschillende redenen, wanneer ouders gekort worden op hun uitkering of huurtoeslag voor het hebben van een inwonend kind, ouders niet op willen draaien voor de schulden van het kind, wanneer ouders steeds de politie aan de deur krijgen voor hun kind of wanneer een jeugdig persoon zichzelf onvindbaar wil maken voor deurwaarders of justitie. Soms blijven de jongeren thuis wonen, maar vaak zijn het bankslapers[3] bij vrienden of familie."

There is no such thing as a problem breed. However, there is no shortage of 'problem owners'.
~ Cesar Millan


dees_daan

Berichten: 15978
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-19 11:26

germie schreef:
Er zijn altijd meerdere waarheden bij zo'n verhaal. Opgesloten? is dat echt opgesloten of zo gevoeld?
Dat iemand naar buiten stapt is gebeurd, mogelijk met een vraag om hulp kan ook zijn dat alleen hij besloten heeft er uit te stappen.
Tussen je zo voelen of wat een ander als beeld ziet kan heel verschillend zijn.


Als hij het erf niet af mocht zat hij wel degelijk opgesloten.
Dat hij niet de enige is die er uit gestapt is, is ook al duidelijk want hij is de 4e die weg wilde..
Je kan bij alles wel stellen dat de één het zo voelt en de ander het zo ziet. Feit blijft dat de kinderen veel ontnomen is en dat ze een hoop gemist hebben.

There is no such thing as a problem breed. However, there is no shortage of 'problem owners'.
~ Cesar Millan

dees_daan

Berichten: 15978
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-19 18:45

pmarena schreef:
Ik vind dit ook wel een mooi bericht, hoe hij herinnert wordt op de school waar een aantal van zijn kinderen op hebben gezeten :)

https://www.ad.nl/binnenland/ruinerwold ... ~a47cf98c/


Ik vind het altijd een beetje "gevaarlijk" dat mensen dit zo zeggen.. Het zal allemaal heel mooi geleken hebben maar als hij echt zo goed voor zijn kinderen was geweest, zo betrokken en zo netjes dan waren die andere kinderen niet op deze manier vertrokken.
Heel leuk dat ze zo over hem denken maar dat is een beeld van buitenaf en dat ziet er vaak heel anders uit dan dat de werkelijkheid is.
Imo praten deze mensen en diegene uit Amerika het goed hoe hij met zijn kinderen leefde terwijl ze geen idee hebben hoe het er thuis echt aan toe ging en ik snap niet dat je zelf niet gaat nadenken als blijkt dat dit het 5e kind al is dat het niet meer trekt.

There is no such thing as a problem breed. However, there is no shortage of 'problem owners'.
~ Cesar Millan


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: enzino, IMANDRA, Karl66, Lusitana, nps, ScarOfWars en 12 bezoekers