Privacy gevoelige vragen CBR?

Moderators: Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird, Princesj, Hanmar, Giolli, Mondy

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 19776
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 09:49

san4nie schreef:
Hoefde zelf alleen iets in te vullen over medicijnen en ziektes die je reactievermogen beïnvloeden en slecht zicht ook na correctie door bril of lenzen. Misschien nog iets meer, maar geen uitgebreide gekke vragenlijst. Ben zelf trouwens ook wel eens bij een psycholoog geweest en heb m’n rug gebroken gehad, bij beide is nooit iets gezegd over autorijden. Toen ik er in het ziekenhuis naar vroeg wbt m’n rug, zeiden ze: je hebt bij het halen van je rijbewijs ook een verantwoordelijkheid gekregen om zelf in te kunnen schatten of je in staat bent om te rijden.” Oké..

Het CBR werkt hiermee toch ook in de hand dat mensen zo’n vragenlijst niet helemaal eerlijk gaan invullen.


En je hebt wel zelf je EV ingevuld op de site van het CBR of heeft je rijschool dat gedaan?
De vragenlijst is al jaren nagenoeg hetzelfde, kort geleden hebben ze die veranderd/verduidelijkt.

De vragenlijst invullen naar waarheid is geheel je eigen verantwoording maar de gevolgen zijn ook voor jezelf. Als jij zaken niet vermeld die wel van toepassing zijn en je krijgt bv een ongeval als je je rijbewijs hebt en dat zou mogelijk gevolg kunnen zijn van dat wat je niet hebt ingevuld kan dat reden zijn voor een verzekering om niet uit te keren.
Nou weet ik toevallig voor wat voor bedragen verzekeringen zijn als je iemand letsel toedoet bij een aanrijding maar dat kan heel flink oplopen als je verzekering dat niet gaat betalen, dan weet je iig waarvoor je de rest van je leven aan het werk bent.


Ik vind het ook een heel groot deel de verantwoordelijkheid van je instructeur om je daarop te wijzen en rijscholen die adviseren om bepaalde klachten maar niet in te vullen vind ik al helemaal niet geloofwaardig.
Het is ook niet voor niks dat men tegenwoordig zelf de verklaring moet invullen en dat de rijschool dat niet meer voor je mag doen.
Bij mijn weten ben je tegenwoordig verplicht om gediagnosticeerde ADHD/autisme te vermelden, verder gediagnosticeerde psychische problematiek en gebruik medicatie voor psychische problematiek.
Sommige mensen denken dat het allemaal wel meevalt maar ik heb weleens een leerling gehad die de ritalin op een ander tijdstip als gewoonlijk had ingenomen en ik herkende mijn eigen leerling niet meer.


Joy_Mennings schreef:
Ze hadden bijvoorbeeld al aan mijn instructeur kunnen vragen of hij bijzonderheden was, hij kan dat volgensmij beter beoordelen dan iemand die mij 30 min ziet rijden. Of alleen het psychologisch onderzoek doen, als daar geen bemerkingen uitkomen geen rijtest.

Een instructeur is geen dokter he en een instructeur heeft daarnaast ook belang erbij om een leerling door te laten rijden, het zou dus geen goede zaak zijn als een instructeur inspraak zou hebben in de beoordeling. Het idee van de rijtest is ook om een onafhankelijk iemand de beoordeling te laten doen. je instructeur heeft ook geen inzicht in het medische verhaal en de medisch adviseur wel.

->minder aanwezig voor modzaken, graag een collega benaderen voor dringende zaken<-


~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 19776
Geregistreerd: 09-04-01

Re: Privacy gevoelige vragen CBR?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 10:36

Niet onder behandeling is niet onder behandeling toch, dan heeft ze het goede advies gegeven?

->minder aanwezig voor modzaken, graag een collega benaderen voor dringende zaken<-


~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 3 bezoekers