Privacy gevoelige vragen CBR?

Moderators: Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Joy_Mennings

Berichten: 1536
Geregistreerd: 18-03-13
Woonplaats: Veldhoven

Re: Privacy gevoelige vragen CBR?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 09:42

Ik snap van sommige punten dat ze het willen weten. Echter vind ik dat ze bij sommige onderdelen meer moeten kijken naar de zwaarte van de vorm.

Ik heb een lichte vorm van PDDNOS, wat zich voornamelijk uit bij sociale situaties (ik omschrijf het altijd maar als extreem verlegen). Ik heb de vragenlijst naar waarheid ingevuld. Ik moest naar de psychiater, waar ik gelukkig na een week al terecht kwam. Die zag geen problemen. Daarna maanden moeten wachten op een rijtest,ook geen problemen. En daarna moest ik nog langer wachten op een speciaal exam. Gelukkig was er nog een examen vrij een aantal dagen voor mijn theorie verliep, anders had ik een heel groot probleem gehad.

Heel veel kosten en tijdverspilling voor een probleem dat eigenlijk niks met rijden te maken heeft. Ze hadden bijvoorbeeld al aan mijn instructeur kunnen vragen of hij bijzonderheden was, hij kan dat volgensmij beter beoordelen dan iemand die mij 30 min ziet rijden. Of alleen het psychologisch onderzoek doen, als daar geen bemerkingen uitkomen geen rijtest.

Het is naar mijn inziens gewoon veel tijdverspilling.

©Joy Mennings Fotografie
Website Facebookpagina


Joy_Mennings

Berichten: 1536
Geregistreerd: 18-03-13
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 10:01

Polly schreef:
Joy_Mennings schreef:
Ze hadden bijvoorbeeld al aan mijn instructeur kunnen vragen of hij bijzonderheden was, hij kan dat volgensmij beter beoordelen dan iemand die mij 30 min ziet rijden. Of alleen het psychologisch onderzoek doen, als daar geen bemerkingen uitkomen geen rijtest.

Een instructeur is geen dokter he en een instructeur heeft daarnaast ook belang erbij om een leerling door te laten rijden, het zou dus geen goede zaak zijn als een instructeur inspraak zou hebben in de beoordeling. Het idee van de rijtest is ook om een onafhankelijk iemand de beoordeling te laten doen. je instructeur heeft ook geen inzicht in het medische verhaal en de medisch adviseur wel.


Dat snap ik, maar waarom is het nodig om een rijtest te doen nadat een psychiater heeft gezegd dat er niks aan de hand is? Dat is toch overbodig?

En ik vond het al helemaal stom dat die rijtest pas aangevraagd kon worden nadat het cbr de beoordeling van de psychiater goedgekeurd had (zo'n 3 maanden na het bezoek) maar dat het verplicht is ongeacht wat de psychiater zegt.

Over de assistent van de psychiater ben ik trouwens niet te spreken. Heb nog nooit iemand meegemaakt met zoveel vooroordelen over autisme. Zo'n rare uitspraken dat ze deed.

©Joy Mennings Fotografie
Website Facebookpagina

Joy_Mennings

Berichten: 1536
Geregistreerd: 18-03-13
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 11:31

siskeh schreef:
Ik weet niet of het te privacy-gevoelig is, het is toch ook belangrijke informatie.
Met name als je het over psychische problemen/stoornissen hebt kán het wel degelijk een grote belemmering zijn, je hoort nu enkel het verhaal van de "niet zo problematische gevallen"
Maar ik ken meerdere mensen met Autisme en ADHD die beter niet zouden kunnen rijden, en thank god de meesten ook niet hun rijbewijs hebben gehaald.
Er zit simpelweg een gigantisch groot gebied tussen al deze problemen, want: functioneer je "gewoon" in het dagelijks leven, heb je wel eens een opname gehad voor deze klachten, gebruik je wel/niet medicijnen.
Eigenlijk zouden daar ook meer vragen over moeten zijn om een betere schifting te maken, nou als je het over privacy-gevoelig hebt!(waarbij het niet wil zeggen dat wanneer je bijv. wel opgenomen bent geweest oid. je automatisch niet geschikt zou zijn, maar wel dat er naar gekeken word)


Het ligt inderdaad erg aan de gradatie van de stoornis. Met meer vragen zouden zie hier achter kunnen komen. Maar eventueel na alleen het psychiatrische onderzoek weten ze het ook al.

Nu is het allemaal en en en terwijl dat in sommige gevallen gewoon niet nodig is. Ik vind dat ze hier wat moeten aanpassen.

©Joy Mennings Fotografie
Website Facebookpagina


Joy_Mennings

Berichten: 1536
Geregistreerd: 18-03-13
Woonplaats: Veldhoven

Re: Privacy gevoelige vragen CBR?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 18:07

Het gaat meer om de combinatie van de vragenlijst, rijtest en onderzoek. Nu is het perse nodig om alles te doen (en daarna nog een speciaal examen). En ja dit duurt allemaal veel te lang.

Ze zouden bijvoorbeeld al moeten kunnen instellen dat je de rijtest kan inplannen tegelijk met het medische onderzoek, niet alles na elkaar. Scheelt sowieso al veel tijd en als het toch verplicht is snap ik niet waarom dat nog niet kan.

De rijtest is gratis trouwens. Maar je moet wel een auto huren, maar ik kon hier met mijn rij-instructeur wel goede afspraken over maken. De specialist is wel extreem duur. Heb daar 10 minuten een gesprek met assistent gehad en 5 minuten met de specialist zelf en dat was €180

©Joy Mennings Fotografie
Website Facebookpagina


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Celiien, Janneke2, PetalBot, speedfiets_2 en 0 bezoekers