Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Moderators: Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 15:35

dito schreef:
ja ik hoop dat ze iets vinden! Ergens moet er iets zijn dat ze toch weer opnieuw gaan zoeken. Tjoh zolang terug en geen enkel spoor. Arm meisje ook als je media leest hoe zwaar ze het had bij het pleeggezin etc...en dan ineens spoorloos....


De reden waarom ze zijn gaan zoeken is de publieke opinie. Als er echt serieuze aanwijzingen waren geweest dat daar het lijk lag, dan was de politie echt al wel een jaar geleden gaan graven...


Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 17:20

Coloured schreef:
cp112 schreef:
Ja... maar... ze hébben toch gezocht. Dus wat is nou je punt? :? Er is niks gevonden. Ook niet waar die radar afwijkingen zou hebben aangegeven.
Er ís niks.


Ze hebben gezocht ja, maar niet op 1.80 diep waar de radar aangaf dat daar iets zou liggen. Daarover kun je niet met zekerheid zeggen dat daar niks ligt. Dat kun je pas als je daadwerkelijk ook zo diep hebt gegraven.


Nee hoor, dat kan je ook al zeggen als er uit het graafwerk blijkt dat er geen verstoringen zijn. Het is hartstikke leuk dat jij een mening hebt over hoe er gegraven moet worden. Alleen wil dat niet zeggen dat die mening dan ook gelijk erg zinnig is. De politie laat bij een gegronde aanwijzing echt geen lijken in de grond liggen. Als er geen lijk gevonden is, dan kan je twee dingen doen, accepteren dat daar geen lijk ligt of een complot theorie bedenken over het feit dat de politie niet diep genoeg gegraven heeft. Maar elk weldenkend mens kan wel verzinnen dat de politie echt niet stopt na een stukje graven als de kans groot is dat iets dieper een lijk ligt.

En wat die mensen betreft die allemaal zonder al teveel inhoudelijke kennis van zaken over deze zaak zinloos mensen gaan beschuldigen, ga je diep schamen...

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 16:58

Het doet me een beetje denken aan die stalkers van de moeder van Marianne Vaatstra, die gisteren bij Pauw besproken werden. inclusief de zelfbedachte aanwijzingen op basis waarvan zij denken dat ze veel beter in staat zijn om de zaak op te lossen dan de politie. Op internet denkt iedereen dat ze een specialist zijn.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 17:33

Wat een belachelijk rare reactie :?

Het gaat er aan de ene kant om dat, nadat de politie gezocht heeft er mensen op internet gaan beweren dat de politie het niet goed gedaan heeft, op de verkeerde plek gezocht heeft etc. En aan de andere kant, de mensen die zonder kennis van zaken, op basis van een gevoel naar aanleiding van een tv-uitzending, mensen maar even gaan beschuldigen. Dat is precies de manier waarop die stalker van de moeder van Marianne Vaatstra begonnen is.

En ja als de politie gezocht heeft en niks gevonden heeft, dan zouden ze ook hun fout toe kunnen geven en accepteren dat de resten van Willeke daar niet liggen. Maar dat zal je wel niet bedoelen...

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 20:20

Er zit een groot verschil tussen meedenken en de wijsheid in pacht hebben.

Er is door particulieren met grondradar en signi honden gezocht. Op basis van de informatie die de politie daarover gekregen heeft, is besloten dat die informatie niet voldoende grond bood om te gaan graven. Daar waar die particulieren het niet mee eens, dus werd er maatschappelijke druk uitgeoefend, waardoor de politie alsnog besloot om te gaan graven. Alleen was er helaas dus wel een reden waarom de politie vond dat die informatie niet voldoende grond bood en werd er niks gevonden.
Maar dat is natuurlijk best wel een probleem als jij als particulier ervan overtuigd bent dat jij het beter weet dan de politie, dan is het moeilijk om je ongelijk toe te geven. Helemaal als je op internet allemaal schouderklopjes en complimentjes krijgt over hoe goed je wel niet bent. Dus in plaats van je ongelijk toe te geven, ga je de politie er de schuld van geven dat er niks gevonden is, ze hebben niet diep genoeg gegraven en op de verkeerde plek. En hoe langer mensen in hun eigen gelijk blijven hangen, hoe moeilijker het wordt om alsnog toe te geven dat je fout zat.
De politie heeft op die plek gegraven en op basis van het grondprofiel in overleg met specialisten bepaald dat het lijk van Willeke daar niet kan liggen. Hoe vervelend het ook is, dan moet je accepteren dat het lijk daar niet ligt. Want laten we nou niet gaan doen dat de politie het wel gemakkelijk vindt om lijken onder de grond te laten liggen, zodat ze er geen werk aan hebben.

Ja, ik vind het ook vervelend voor de familie van Willeke dat het lijk niet gevonden is en ze kunnen beginnen met afsluiten. Maar ze valse hoop geven met het verhaal dat de politie daar het lijk heeft laten liggen en dat jij het wel beter weet, daar schieten ze ook niks mee op...

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 22:37

De aanwijzing dat er net op een andere plek gezocht moet worden of dat ze iets dieper hadden moeten graven.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-18 12:11

imaudy schreef:
Waarom heb je het steeds over "het lijk" karl66? Over het algemeen noemen ze zoiets stoffelijk overschot. Er is nooit met zekerheid vastgesteld dat ze overleden is, dus.. }:0


De woorden lijk en stoffelijk overschot zijn synoniemen en als jij liever het woord stoffelijk overschot gebruikt, be my guest. Ik heb het de hele tijd over de situatie waarbij ze haar lichaam opgraven en de kans dat ze levend opgegraven wordt is niet zo groot, vandaar dat ik in die context het woord lijk gebruik.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 12:23

De beste bedoelingen zijn leuk, maar dat wil nog niet zeggen dat ze ook gelijk hebben. Deze mensen doen mij vooral denken aan die complotgek, die de moeder van Marianne Vaatstra blijft lastigvallen omdat hij denkt dat iemand anders Marianne vermoord heeft.

Laten we eens even heel gek doen en uitgaan van het idee dat we in Nederland een fatsoenlijke politie hebben, die echt wel een lijk gaat opgraven als er voldoende aanleiding is om ergens te gaan graven. Als die politie dan vindt dat er te weinig bewijs is, dan is die nieuwe informatie misschien toch niet zo hoopvol en is het misschien iets waarschijnlijker om aan te nemen dat die gravers teveel in hun eigen tunnelvisie zitten.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 13:10

Al zouden ze met een theelepeltje hebben gegraven. Die mensen hebben op dat terrein niks te zoeken.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 15:14

Myrthe3 schreef:
Dit gaat om een andere, nieuwe plek. Niet de plek waar onlangs door de politie gegraven is.

Denkt aanwijzingen te hebben... Grondradar en honden liegen niet?


Het grote probleem is dat de vorige keer dat ze onderzoek gedaan hadden, ze deze aanwijzingen blijkbaar volledig over het hoofd hebben gezien. Wel hadden ze op een paar andere plekken op dat land net zulke geweldige aanwijzingen. Het probleem was toen ook al dat de politie de aanwijzingen niet voldoende vonden en pas na druk in de media gingen zoeken. En wat bleek, de politie had gelijk en de aanwijzingen waren blijkbaar toch niet zo geweldig...

Maar gelukkig hebben ze nu wel aanwijzingen die geweldig zijn en waar zeker gezocht moet worden. En weet je wat er gebeurt als de politie gaat graven en niks vindt? Dan hebben ze een week later weer geweldige aanwijzingen, dat ze een paar meter verderop ligt.

Het probleem is niet dat de politie niet wil of kan, het probleem is dat deze mensen zo'n gigantische tunnelvisie hebben, dat ze niet kunnen accepteren dat ze ongelijk hebben.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 16:25

Oh de politie kan zeker last van tunnelvisie hebben. Alleen in tegenstelling tot onze burgerspeurder laten ze daar in dit geval weinig van zien.

En die bullshit dat je het hartverwarmend vindt dat er wél mensen zijn die de wil hebben haar te vinden is precies dat, bullshit. Ik denk dat iedereen, inclusief de politie en mijzelf, haar graag zouden willen vinden. Maar dat wil nog niet zeggen dat je dan maar schaapachtig achter elke zelfverklaarde burgerspeurder met tunnelvisie moet aanlopen.

Dit soort mensen is namelijk over het algemeen helemaal niet zo erg met het slachtoffer of de nabestaanden bezig. Ze zijn vooral met hun eigen status bezig. En in dit geval heb ik het gevoel dat het voor die Ab en Jan veel belangrijker is dat ze erkend worden als de enigen die zich nog met de zaak bezig houden en dat ze ook nog eens veel meer verstand van zaken hebben dan de specialisten, dan dat het lichaam van Willeke gevonden wordt. Want als je denkt dat daar werkelijk het lichaam ligt en je gaat daar graven, dan ben je alleen maar met jezelf bezig. Het enige wat je namelijk doet is de nog mogelijk aanwezige sporen verstoren. Dus hou alsjeblieft op te vertellen dat dat soort narcisten hartverwarmend zijn.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 16:39

Myrthe3 schreef:
Wauw wat een aannames. Ken je ze persoonlijk?


Nee en dat is in dit geval misschien wel een voordeel. Juist als je van een afstandje kijkt hoe deze mensen zich gedragen, dan kan je juist zien wat voor gedrag ze vertonen. Zit je er te dicht op, dan zie je dat juist niet.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 16:59

Tja, soms plaats je een bericht en bedenk je dat je toch niet helemaal duidelijk overkomt. Dan kan het gebeuren dat iemand op het oorspronkelijke bericht reageert, terwijl je het aanpast om het duidelijker te maken.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-19 16:15

Het ergste aan dit soort mensen is dat het hem ondertussen helemaal niet meer om Willeke Dost gaat. Het gaat om hem en om zijn gelijk.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-19 20:33

Dat klopt, hij heeft nu al een paar keer plek aangewezen, waarvan hij zeker wist dat het lijk van Willeke er lag. Als ze hier gaan graven en weer niks vinden, dan heeft hij over een paar maand wel weer een andere plek waar het lijk ligt en waar mensen de pleegfamilie van Willeke hebben gezien.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 00:01

En jij denkt echt dat als de pleegfamilie ze daar laten graven en er ligt niks, dat ze dan opeens onschuldig verklaard worden? Welnee, dan bedenkt hij dat er toch net weer op een ander stukje terrein van hun gegraven moet worden. Want dan heeft hij wel weer andere en nog betere aanwijzingen. Deze man gaat echt niet uit zichzelf stoppen.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-19 11:24

@Gooiske, en als het hele terrein is afgegraven en er is niks gevonden, denk je dat dit soort nepspeurders dan stoppen? Nee, dan heb je zo maar kans dat zeggen dat ze onder het huis begraven ligt en kan je je hele huis laten af breken, om uiteindelijk nog steeds als schuldige gezien te worden.

@Happinez, je hebt helemaal niks aan dit soort nepspeurders, die hun eigen gelijk belangrijker vinden dan de waarheid. Deze mensen doen mij aan Wim Dankbaar denken, ook zo'n nepspeurder met een te groot ego. Die man is ervan overtuigd dat hij de moord op Marianne Vaatstra opgelost heeft. het is volgens hem alleen niet Jasper S maar een asielzoeker. Hij heeft volop getuigenverklaringen om zijn gelijk te bewijzen, alleen is het probleem dat hij die getuigen eerst woorden in de mond heeft gelegd. Hij weet bijvoorbeeld ook zeker dat de moeder van Marianne helemaal achter hem staat. Dat ze al jaren lang smaadzaken tegen hem voert maakt niet uit, hij heeft gelijk. Dit soort mensen kunnen hele overtuigende verhalen vertellen, er is alleen niet zoveel van waar. Het grootste probleem bij deze mensen is iets waar ze de politie altijd van beschuldigen, een gigantische tunnelvisie.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-19 20:12

Er is een groot verschil tussen zaken onder de aandacht houden en je eigen tunnelvisie als amateurspeurder erdoor proberen te duwen. Dat laatste is waar hij mee bezig is en dat is eerder schadelijk voor de zaak dan dat het iets helpt.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-19 13:05

Beatje, dat zeggen ze dus elke keer en als er dan gezocht wordt, dan blijkt dat ze een poosje later opeens een plek hebben waarvan het echt zeker is dat ze er ligt. Dit zijn mensen met een gigantische, enge tunnelvisie, die alleen maar bezig zijn om informatie in hun eigen tunnelvisie te duwen. Daarom moet je als samenleving op een gegeven moment zeggen dat het genoeg geweest is.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-19 21:45

Was dat maar waar. Want als er niks gevonden wordt, dan blijven ze er van overtuigd dat er niet goed en vooral volgens hun aanwijzingen gezocht is en blijven ze gewoon doorgaan. Sterker nog, als morgen blijkt dat Willeke is weggelopen en al jaren stiekem in Nieuw Zeeland woont of zo, dan blijven deze mensen er nog van overtuigd dat dat niet de echt Willeke is maar een actrice om hun het zwijgen op te leggen. Want zij weten het namelijk veel beter en zij zijn de enigen die de plek waar ligt begraven kunnen aanwijzen. En op het moment dat zij zo'n plek aanwijzen, dan moet het OM meteen in de houding springen en beginnen te graven, gewoon omdat zij dat zeggen.

@Beatje, het is nou niet zo dat er daar niet gezocht is. Er is uitgebreid gezocht op basis van verschillende inlichtingenbronnen, inclusief inlichtingen die ze in eerste instantie van deze mensen hebben gekregen.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-19 23:32

Myfairytale schreef:
Eerlijk gezegd ben ik wel blij dat er mensen zijn die op een of andere manier vechten voor het vinden van Willeke. Imo verdient ze om gevonden te worden.


Alsof deze mensen in Willeke geïnteresseerd zijn? Zij zijn alleen maar in zichzelf geïnteresseerd en de aandacht die ze hier door krijgen. Of denk jij dat het echt veel toegevoegde waarde heeft om die plek nu opeens te gaan bewaken?

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Re: Opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-19 16:56

En als er nu mensen gaan graven, dan valt dat alleen op als ze er staan te kamperen? Stel dat daar het lijk van Willeke zou liggen (met een hele grote nadruk op stel, want dit is nou niet bepaald de eerste plek die ze aanwijzen), dan kan je dat lijk echt beter laten liggen en de politie opzadelen met de taak om bewijs tegen jou te vinden, dan de aandacht op jezelf te vestigen door er te gaan graven. In dat laatste geval heb je namelijk het bewijs al tegen jezelf geleverd. Deze mensen zijn alleen maar bezig met zichzelf. In hun eigen bubbel krijgen ze volop positieve aandacht en dat is waar ze het voor doen.

Karl66

Berichten: 28042
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-19 17:29

Nee, want het is helemaal geen aandacht voor Willeke Dost. Deze mensen weten elke keer weer opnieuw precies de plek waar haar lijk ligt, tot er gegraven wordt en ze weer ongelijk hebben. Alleen weten ze dan binnen de kortste keren weer een nieuwe plek, waar ze nu echt ligt. Echt waar, zeker weten :j

En ze hebben elke keer wel weer de één of andere deskundige om hun verhaal te ondersteunen, alleen moeten ze ondertussen al naar de VS uitwijken om een deskundige te vinden die ze voor hun karretje kunnen spannen.

Dit heeft echt helemaal niks met Willeke Dost te maken, dit gaat echt alleen maar om aandacht voor zichzelf te genereren. En als je wilt weten hoe ver dat kan gaan, verdiep je dan eens in Wim Dankbaar. Ook zo'n amateurspeurder, die het allemaal veel beter weet dan de politie. Dat de werkelijke dader allang gepakt is, dat hij de familie van het slachtoffer blijft stalken, dat hij allerlei mensen onterecht beschuldigd, is niet van belang. Hij heeft gelijk en het is allemaal echt waar niet in het belang van Wim Dankbaar, maar alleen maar in het belang van het slachtoffer. Dit soort mensen zijn niks meer dan parasieten, die parasiteren op het slachtoffer en de nabestaanden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: enzino, PetalBot, Ubermetrics en 2 bezoekers