Afvallen 2019

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Shanna, Hanmar, Princesj

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
only18

Berichten: 342
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-19 17:49

Hallo iedereen!
Ik lees heel vaak mee op bokt, maar ik ben zelf niet zo actief. Is het goed voor jullie als ik me hier ook aanmeld? Ik ben 24 jaar en 1m78 groot. Voorbije jaren had ik een constant gewicht van 69 kg. Maar deze winter ben ik in een zware dip beland en ik heb ontzettend veel zoetigheid gegeten. Tot op de dag van vandaag heb ik het heel moeilijk om zoete vreetbuien te vermijden. Maar dan eet ik ook echt ontzettend veel suiker als ik alleen ben. Ik schaam me er best voor, het is echt ongezond en ik word er letterlijk doodmoe van. Mijn lichaamsenergie is zoek. Net nog heb ik 3 boterhammen met speculoos en 3 mini frisco's verorbert. Ik weeg momenteel 74,5 kg en ik zou heel graag 5 kg kwijt geraken en terug naar mijn oude gewicht gaan. Ik probeer wel regelmatig te sporten en eet ook veel groenten en fruit. Vooral de suikeraanvallen zijn dus echt een probleem. Herkent iemand dit en hoe heb je dit aangepakt? Alvast bedankt dat ik mag meebabbelen en ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik mijn slechte gewoonte ga kunnen veranderen. Groetjes! :)
Ohja, ik weeg me 1x per week.

Lente in het land <3


only18

Berichten: 342
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-19 20:32

Jammer, ik dacht dat dit topic actiever was :)

Lente in het land <3


only18

Berichten: 342
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-19 07:06

Sall schreef:
Hi only, het gaat hier inderdaad met vlagen ;-)
Hoe gaat het nu met je aanpassing van je eetpatroon?
Mijn tips zijn, ga niet te rigoreus aan de gang kleine aanpassingen hou je vaak veel langer vol en wees niet te hard voor jezelf.


Het gaat goed! Ik probeer inderdaad kleine stapjes te nemen en hoop die stapjes levenslang te kunnen integreren :D Ik probeer nu ook meer te drinken want dat is iets dat ik wel eens durf vergeten.


leenbeesje schreef:
Only, eet je genoeg door de dag? Maakt de kans dat je honger/zin in zoet krijgt minder groot.
Tenzij je naar zoet grijpt in bepaalde situaties (emo eten) want dan ga je het anders moeten aanpakken.

Het actief zijn van dit topic is met vlagen, soms zijn we allemaal te druk bezig met afvallen (of juist niet??) :')


Ja, ik merk dat als ik voldoende klaargesneden groente en fruit in de frigo heb liggen, ik daar eerder van ga 'snoepen'. Dat werkt echt heel goed voor mij :-) En ivm het actief zijn, soms heb ik ook een beetje meer geduld nodig denk ik, hihi :o Bedankt voor de tip!

Safiera schreef:
Only, ik post eigenlijk niet in dit topic, lees vooral mee :o

Maar: ik herken de eetbuien heel erg! Mede daardoor ben ik heel erg zwaar geweest een paar jaar terug. En dan echt boven de 100 kg. Ik ben veel afgevallen, mede door gezonder eten en meer bewegen, maar vooral doordat het psychisch beter met me ging.

Ik heb nu af en toe nog een eetbui, een soort 'dwang' om snoep/suiker te eten. Dan ben ik bijv. in de supermarkt en kan het niet weerstaan om een paar zakken engelse drop en spekjes mee te nemen. Allerlei 'zwakke' gedachten komen dan voorbij. Bijvoorbeeld dat ik een beloning nodig heb, ik heel erg naar de zoete smaak verlang, hoe goed ik me voel als ik kan eten. Soms weet ik zelfs op dat moment dat dit niet klopt, maar zwicht ik alsnog.
Dan gaan de hele zakken leeg en eet ik mezelf misselijk. Ik besef dat ik het niet eens lekker vind. Ik voel me nog verschrikkelijker omdat ik gefaald heb maar ook omdat ik misselijk ben.

Wat ik daarna moet doen is een eventuele rest van het snoep in de groenbak gooien. Zodat ik het niet later nog kan nemen. Daarna moet ik niet compenseren door niks te eten; ik moet mijn gewone eetpatroon verdergaan. Dan voel ik me alsnog vaak slecht over mezelf. Maar, mijn vriend hielp me laatst door te vragen wat de stress/aanleiding geweest was. Geen oordeel over de eetbui; maar op zoek naar de psychische last die ik wilde wegeten.

Toen bleek ik eigenlijk stress te hebben over een moeilijke beslissing die ik moest nemen. Ben daarmee aan de slag gegaan en nu alweer een week zonder eetbui. You can do it!


Ontzettend goed dat je op zoek bent gegaan naar de oorzaak van de vreetbuien! Dat is denk ik de beste manier om vreetbuien te voorkomen! En bedankt voor de aanmoediging!

Lente in het land <3

only18

Berichten: 342
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-19 13:13

MissToseland schreef:
Ik lees ook mee, maar only18 ik heb heel veel gehad aan healtinut. Zij is wel actief op instagram en Facebook en bied ook wel gratis ‘workshops’ aan.
Zij richt zich vooral op een gezonde relatie met eten. Daar heb je wel wat aan met emo-eten.


Oh, dankje voor de tip! Ga haar zeker eens opzoeken.

Lente in het land <3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 9988776655, arjaaaaa, Aukelizzy, Kmbrly, Mars, Nancy__ en 62 bezoekers