Wanneer vergoeding narcose extreme angst

Moderators: Ladybird, Polly, Hanmar, Princesj, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Elin_

Berichten: 8351
Geregistreerd: 11-11-09

Wanneer vergoeding narcose extreme angst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-19 11:52

Hi bokkers
Ik zit met een 'probleem'. Ik heb nooit gaatjes, dus ik heb geen extra tandarts vergoeding vanuit mijn verzekering. Mijn verstandskiezen moeten eruit. Overige 2 zijn verwijderd in het ziekenhuis met twee kalmeringsmiddelen, maar ik ging compleet uit mijn plaat. Ik heb echt extreme angst voor de tandarts waarschuwde incl. Paniekaanvallen en flauwvallen. Dus zonder narcose ga ik het gewoon niet doen, maar ik weet dus niet of ik eventueel ergens gebruik van kan maken omdat ik zo slecht verzekerd ben.
Ik kom er niet uit via google. Iemand die hier ervaring mee heeft?

Groet
ElinElin_

Berichten: 8351
Geregistreerd: 11-11-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-19 12:30

Foaly schreef:
https://www.geld.nl/zorgverzekering/vergoedingen/narcose-tandarts

Even contact opnemen met je verzekeraar, dus :)

En sterkte, weet hoe het voelt. Bij mij kan het zonder narcose, maar de tandarts moet wel de hele tijd tegen me aan blijven kletsen om me af te leiden anders ga ik zelf verzinnen wat ie aan het doen is. En dat gaat niet goed :+

Ja dat probeerde ze ook bij het ziekenhuis, maar ik blokkeer compleet en word echt panisch.. Hoe stom ik ook weet dat dat is.


FlyAway schreef:
Als je in het ziekenhuis bij de kaakchirurg de verstandskiezen laat verwijderen valt het sowieso onder de basisverzekering, inclusief eventuele narcose. Maar voor alle zekerheid; check het bij je verzekeraar, dat voorkomt verrassingen.

Ja maar die eventuele narcose krijg je dus niet zomaar en ik vraag me dus af wat ik daarvoor moet doen.


elnienjo schreef:
Vraag je huisarts om oxazepammetjes. Ik was ook bang toen ik een verstandskies moest laten trekken door allerlei indianenverhalen over pijn. Ik had 2 pammetjes geslikt en lag ontspannen in de stoel. De behandeling zelf was goed verdoofd en ik had ook weinig last van napijn. Maar belangrijker: ik had geen angst.

Dat helpt dus niet :) Ik heb twee dosissen andere pammetjes gehad. Paniek brak er compleet doorheen.


cursebreaker schreef:
Hier ook iemand die ook niet zonder narcose geholpen kan worden en ik heb in dezelfde situatie gezeten als jou. Vind het echt heel rot voor je dat je dit ook zo erg hebt :(:)

Ik ben patient bij de Amaliakliniek in Kerkrade door mijn extreme angst. Zij zijn daar ook gespecialiseerd met het werken onder narcose icm angst patiënten. Maar je krijgt idd lang niet alles vergoed bij de meeste verzekeringen dus je zult toch de afweging moeten maken om of naar een gewone te gaan of zelf bij te leggen ben ik bang. Ik ben voor mijn laatste behandeling bijna €2000 kwijt geweest, maar dat vond ik minder erg als dat ik naar een gewone tandarts had moeten gaan. Dan was ik gewoon blijven rondlopen met pijn en het slikken van ibuprofen - wat ik al 2 jaar aan't doen was voor ik naar de Amaliakliniek ben gegaan.

Als je een doorverwijzing hebt van je gewone tandarts (want die doorverwijzing kunnen ze maken voor je als er aanleiding is dat je naar een angst kliniek moet) is veel van de kosten (ook narcose) bij sommige verzekeraars wel te vergoeden, maar dat hangt van je verzekeraar af.

Ik krijg bij de Amalia kliniek zelfs speciale gel voor het inbrengen van het infuus, wat ze bij de kinderen gebruiken, omdat ik ook voor het infuus al doodsangsten heb. Maar dat is kiezen tussen 2 kwaden haha.. Liever een infuus als zonder narcose nog een behandeling ondergaan.


Ja het wordt ook met de keer erger. Ik was vroeger alleen gespannen. Zelfde probleem bij bloedprikken. Steeds vaker val ik flauw en wordt de paniek toch erger.
Doorverwijzing voor aanvraag narcose heb ik al van mijn tandarts gekregen.


Elin_

Berichten: 8351
Geregistreerd: 11-11-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-19 14:01

Update: ik heb mijn verzekering naar de stappen gevraagd. Die zeggen richting kaakchirurg en die doet dan een aanvraag. Ik vraag me alleen af hoe zij dan beoordelen of ze wel of niet toezeggen. En gaat dit van je complete eigen risico af, want dan is een prive tandarts even duur zowat en een kortere wachttijd :=

meisje2000 schreef:
Kun je niet naar de angsttandarts in het ziekenhuis. Mijn dochtertje zit daar ook bij en moest ook onder narcose voor het vullen van een kies en dat heeft ons niets gekost. Is allemaal gedekt door de verzekering. Ik weet niet hoe dat zit met een volwassene. Even infor.eren misschien


Elin_

Berichten: 8351
Geregistreerd: 11-11-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-19 14:03

moonfish13 schreef:
Dit is in Nederland enorm moeilijk, als je het krijgt is de wachtlijst lang en dan eenmalig narcose, dat is vanuit de verzekeringen zo geregeld.
Been here done that want ik zit met hetzelfde issue, alleen bij mij komen ze al jaren niet meer zonder narcose überhaupt in mijn mond.
Laat staan dat ik de stoel bereik, en toch houden ze voet bij stuk, zelfs toen ik met een dikke wang liep was het nog laat maar met plaatselijke verdoving trekken.
Na veel gedoe ben ik een uur rijden van huis geholpen door een kaakchirurg met spoed, maar het is een groot drama als je zo extreem angstig bent.

Enige wat ik wel kan zeggen zorg sowieso dat je verzekering gaat kloppen met wat je nodig hebt.


Ja het is ene kant wel logisch. Tandarts is nooit leuk, dus er zullen vast genoeg mensen zijn die dan zeggen 'ik wil een narcose', maar narcose is ook absoluut niet alles! Het is gewoon dat ik echt niet ander meer kan / durf. Ik heb vorige keer maximale dosis gekregen wat ze me durfde te geven aan een x soort pammetjes. In de wachtkamer ook wel redelijk vaag gevoeld, maar zodra ik in de stoel zat ging het compleet mis. Ik raak van de naalden volledig in paniek en daarna met het verdoven nogmaals omdat ik de controle dan helemaal verlies. Ik weet hoe stom het is, maar er gaat gewoon iets 'aan' en dat kan ik zelf niet stoppen.


Elin_

Berichten: 8351
Geregistreerd: 11-11-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-19 14:57

Melissa1996 schreef:
Ik heb 2x alles vergoed gekregen, de 2de keer heb ik een complete extractie gehad voor boven.

Ik ben verzekerd bij Ditzo (middelste pakket) en heb mij door laten verwijzen bij een angst tandarts naar het ziekenhuis. En ben bij de kaakchirurgie onder narcose geweest. Ik heb toen contact opgenomen met de verzekering hoe en wat ik het beste kon doen.

Ben twee keer vrij vlot geholpen, binnen een x weken. Enkel zelf een keer moeten verplaatsen ivm zwangerschap.

Maar volledig vergoed? Ook geen eigen risico hoeven betalen?


Elin_

Berichten: 8351
Geregistreerd: 11-11-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-19 11:10

Nickolay schreef:
Ja volgens mij gaat een behandeling in het ziekenhuis altijd van je eigen risico af

Oké duidelijk! Ik heb echt nooit iets, dus ben hier niet zo bekend mee.

cursebreaker schreef:
Het is idd wel belastend, maar ze proberen het zo minimaal mogelijk te houden.
Ik heb nu 2 behandelingen gehad verdeeld over een aantal jaar. Je moet het natuurlijk niet maandelijks doen. Bij mijn kliniek wordt er gelukkig absoluut niet verwacht dat je weer terug naar 'normaal' gaat. Bij sommige mensen is er geen weg terug en dan kun je gewoon onder behandeling blijven. Gelukkig maar, anders had ik een probleem, want ik zal nooit meer terug kunnen naar een gewone tandarts. Deze angst kom ik echt niet meer overheen. Met controles kijken ze bij mij dus ook alleen en doen ze ook nooit zomaar iets, tenzij nadrukkelijk afgesproken is/wordt wat er gedaan moet worden en of je dat met of zonder narcose wil.

Ik vind het heel erg lastig, omdat ik nog nooit gaatjes gehad heb. Ik probeer wel alles, dus ik grijp niet direct naar de makkelijkste oplossing. Vandaar ook keuze om eerste keer toch met pilletje te proberen, maar het werkte gewoon niet :n


juval schreef:
moeten je verstandskiezen eruit omdat je er last van hebt?
of omdat de tandarts dat graag wil?

Ik heb mijn verstandskiezen nog en heb er geen last van, desondanks wilde de tandarts ze er toch liever uit. Ik zag de noodzaak niet zo (eigenwijs). Als ik er last van krijg dan kan dat altijd nog.
Hij kan het mij/je niet verplichten.

sterkte/succes verder!

Helaas moet het. Ik zit nu met een dikke wang en antibiotica.


Oscar schreef:
Elin_ schreef:
Ja het wordt ook met de keer erger. Ik was vroeger alleen gespannen. Zelfde probleem bij bloedprikken. Steeds vaker val ik flauw en wordt de paniek toch erger.
Doorverwijzing voor aanvraag narcose heb ik al van mijn tandarts gekregen.


Wat naar voor je dat je zo'n angst hebt, dat is echt niet fijn.

Heb je weleens naar de mogelijkheden gekeken om het probleem bij de bron aan te pakken? Ik vrees namelijk, als ik je verhaal zo lees, dat het alleen maar erger gaat worden als je daar niets aan doet. Nu is het de tandarts, morgen bloed prikken en overmorgen misschien weer wat anders. Dan krijg je eigenlijk een soort symptoombestrijding, maar de oorzaak blijft. Ik hoop eigenlijk voor je dat er iemand is die je daarmee kan helpen want dan zou je ook op andere fronten geholpen zijn. Veel sterkte/succes in elk geval, ik duim voor je mee! :(:)

Klopt! Ben ik me bewust van. Het zijn de naalden en het verliezen van controle. Naalden is begonnen bij het bloedprikken. Ik ben zeer snel gespannen en dit liep zo hoog op dat bij mij de knoppen uitgaan. En het is controle verliezen. Ik vind verdovingen ook vreselijk daar krijg ik dus ook paniek van. Het is precies het zenuwachtig worden van de naalden en daarna wanneer er geprikt is begint het verliezen van controle.


benangelique schreef:
meisje2000 schreef:
Kun je niet naar de angsttandarts in het ziekenhuis. Mijn dochtertje zit daar ook bij en moest ook onder narcose voor het vullen van een kies en dat heeft ons niets gekost. Is allemaal gedekt door de verzekering. Ik weet niet hoe dat zit met een volwassene. Even infor.eren misschien


Bij kinderen valt het onder de basis, bij volwassenen niet.

Mon partner moest de narcose zelf betalen, de rest van de behandeling werd vergoed. Hiervoor was het wel belangrijk dat de tandarts vooraf al wist wat er gebeuren moest, zodat de dekking gecontroleerd kon worden.
Lukt dat bij jou? Liggen in de stoel en alleen kijken en foto's maken?
De kosten voor de narcose waren 250 euro

Ja dat is allemaal geen probleem. Ik ga ook elk halfjaar op controle met spanning, maar ik ga wel.


Nielojram schreef:
Misschien een hele vreemde vraag, maar waarom betaal je de narcose niet zelf?
Als je zo bang bent is het het toch wel waard?

Omdat ik een uitwonende student ben met inmiddels een chronisch ziek paard en niet 123 zoveel geld kan ophoesten voor mezelf :j


upendo schreef:
Nielojram schreef:
Misschien een hele vreemde vraag, maar waarom betaal je de narcose niet zelf?
Als je zo bang bent is het het toch wel waard?

Vroeg ik me ook af.

Ik ben ook bang voor naalden, maar toen de kaakchirurg toen mijn verstandskiezen eruit moesten aangaf dat ik het zelf moest betalen. Toen toch maar die verdovingen uitgezeten en het was zo gepiept.

Ik sluit me ook aan bij de bokker die zei dat je het probleem bij de bron aan moet pakken.


Dit heb ik de eerste keer gedaan, zoals ik in mijn OP vertelde. Dit heeft geresulteerd in een middag waar ik compleet de pan uit flipte. Ik stond compleet te shaken op mijn benen en begon te hyperventileren met alsnog twee pammetjes in mijn mik. Helaas.

Ik heb dus inmiddels een afspraak voor consult en een verwijzing voor narcose. Mijn verzekering gesproken die de aanvraag van de kaakchirurg gaat beoordelen. Dan wordt het afwachten.


Elin_

Berichten: 8351
Geregistreerd: 11-11-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-19 12:06

Hutcherson schreef:
Even nog een dingetje: veel mensen hier zeggen dingen als 'is het wel echt nodig dat ze eruit gaan of wil je tandarts dat preventief'.
Ik dacht ook zo, dat mijn tandarts dat wilde maar feitelijk heeft die er geen belang bij of jij ze laat zitten of niet.
Ik had nooit iets aan mijn gebit, super zuinig op en nooit gaatjes.
Nu zijn mijn kiezen er na 4 Jar zeuren van mijn tandarts toch uitgegaan, en toen er fotos werden gemaakt bleek 1 van de kiezen gewoon een gatenkaas van de caries. Helemaal vol met gaten.
Kiezen zijn eruit gegaan, wat denk je bij de volgende standaard controle bij mn eigen tandarts weer?.....
Gaatje in de achterste (goede) kies, net onder het tandvlees, om de hoek aan de achterkant. Niet te doen met de boor zeg maar. Ik was als de dood. Die schijtkies heeft dus mijn goede kies aangetast met zn gaatjes. Kon wel janken. Maand moeten wachten tot ze het gingen maken.. Ik was zooooo bang. Veel banger voor dat dan voor de narcose toen.

Het zijn echt slechte tanden die verstandskiezen en ze steken je gezonde gebit aan als je niet oppast.

Wat super vervelend! Ik heb gewoonweg geen ruimte. Op dit moment heb ik een dikke wang. Vandaar ook dat ik nu maar iets eraan moet doen.


Elin_

Berichten: 8351
Geregistreerd: 11-11-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-19 12:31

foxy80 schreef:
Toch bizar dat er zo een gigantisch verschil in de ziekenzorg zit tussen Nederland en België.
Hier zijn mijn verstandskiezen op mijn 17de onder narcose getrokken, gewoon omdat mijn kaak te klein was en zo mijn hele gebit aan de wandel dreigde te gaan moesten ze doorkomen. Puur preventief en omdat ze nogal diep moesten snijden. Ze hadden evengoed kunnen wachten tot ze wat hoger kwamen en dan stuk per stuk eruit halen, denk ik, maar ze wilden echt problemen voor zijn.

TS, ga je dan naar de angskliniek? Want telkens de controle met angstzweet bij een reguliere tandarts uitzitten is toch ook niks?

Nee, maar ik heb een hele snelle vriendelijke tandarts en nooit gaatjes (afkloppen). Angsttandarts zit niet in de buurt, dus voor een simpele controle zweet ik liever even peentjes.Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Breumelhoff, Cavaletto, Cowboy55, DreamGuide, esmee_stip, flavlip, Forbiddenpie, Gimme_Joy, joyce83, Karl66, LadyMadonna, Lalidan, LibertyLucky, miccamaaike, Pharootz, shaddy82, shannen6, Tatjanaa, Tieneke, Wiebsie, zacharyhill en 70 bezoekers