Wanneer vergoeding narcose extreme angst

Moderators: EvelijnS, Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Princesj, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

cursebreaker

Berichten: 5476
Geregistreerd: 10-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-19 11:57

Hier ook iemand die ook niet zonder narcose geholpen kan worden en ik heb in dezelfde situatie gezeten als jou. Vind het echt heel rot voor je dat je dit ook zo erg hebt :(:)

Ik ben patient bij de Amaliakliniek in Kerkrade door mijn extreme angst. Zij zijn daar ook gespecialiseerd met het werken onder narcose icm angst patiënten. Maar je krijgt idd lang niet alles vergoed bij de meeste verzekeringen dus je zult toch de afweging moeten maken om of naar een gewone te gaan of zelf bij te leggen ben ik bang. Ik ben voor mijn laatste behandeling bijna €2000 kwijt geweest, maar dat vond ik minder erg als dat ik naar een gewone tandarts had moeten gaan. Dan was ik gewoon blijven rondlopen met pijn en het slikken van ibuprofen - wat ik al 2 jaar aan't doen was voor ik naar de Amaliakliniek ben gegaan.

Als je een doorverwijzing hebt van je gewone tandarts (want die doorverwijzing kunnen ze maken voor je als er aanleiding is dat je naar een angst kliniek moet) is veel van de kosten (ook narcose) bij sommige verzekeraars wel te vergoeden, maar dat hangt van je verzekeraar af.

Ik krijg bij de Amalia kliniek zelfs speciale gel voor het inbrengen van het infuus, wat ze bij de kinderen gebruiken, omdat ik ook voor het infuus al doodsangsten heb. Maar dat is kiezen tussen 2 kwaden haha.. Liever een infuus als zonder narcose nog een behandeling ondergaan.

““You could rattle the stars. You could do anything, if only you dared. And deep down, you know it, too. That’s what scares you most.”

― Sarah J. Maas


cursebreaker

Berichten: 5476
Geregistreerd: 10-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-19 16:46

Zit er geen angstkliniek in de buurt zoals ik bv. de Amaliakliniek heb in Kerkrade? Dan hoef je niet met ziekenhuizen te werken, waar ze vaak inderdaad moeilijk kunnen doen met narcose. Bij een kliniek als de Amaliakliniek bv, gaan ze er al bijna standaard vanuit dat je narcose wil. Daar wordt echt op een heel andere manier omgegaan met angst patiënten als in het ziekenhuis. Ziekenhuis zou mijn voorkeur dan niet hebben bv. Daarnaast gaat een kaakchirurg zich niet bezighouden met niet-chirurgische behandelingen; daar moet je toch echt gewoon voor naar een tandarts toe.

De angst klinieken zijn imo dus echt een uitkomst en imo geen optie meer voor je (ik herken namelijk echt mezelf in jouw verhaal). Ze hebben giga veel ervaring met de meest extreme angst patiënten en doen niet moeilijk over narcose. Volgens mij zitten er alleen niet zo heel veel in het land dus moet je geluk hebben dat eentje in de buurt ligt. Ik weet dat bij de kliniek in Kerkrade mensen van door het hele land er naartoe komen en er uren voor reizen om hier geholpen te kunnen worden bv.

Ook heel lief bedoeld dat sommige toch met andere oplossingen komen waardoor je toch geen narcose zou hoeven... Maar als de angst echt extreem is, wat het in jouw geval wel is als ik het zo lees, is er geen andere optie meer als narcose. Narcose is zeker niet iets waar je licht over moet nadenken, maar in een goede kliniek werken ze zo efficient mogelijk, is er een super strakke controle als je onder narcose bent en proberen ze je zsm ook weer eruit te hebben zodat je zo min mogelijk belast wordt. Vandaag de dag is de optie voor narcose er, dus ik zou het je zeker aanraden. een pilletje of 2 om rustig te worden, gaat denk ik jouw geval niet meer helpen (als je zoals mij bent tenminste haha. Ik ben daar ook veel te ver voor heen).

Maar even contact opnemen met je verzekeraar (wel even opzoeken naar welke kliniek je eventueel wilt gaan) en de situatie uitleggen, vertellen ook dat je een verwijzing van je gewone tandarts hebt, en dan kunnen ze precies vertellen wat er wel vergoed gaat worden. En dan kun je de afweging maken of je het waard vind om zelf nog ervoor bij te betalen als dit toch zal moeten.
Laatst bijgewerkt door cursebreaker op 18-06-19 16:55, in het totaal 1 keer bewerkt

““You could rattle the stars. You could do anything, if only you dared. And deep down, you know it, too. That’s what scares you most.”

― Sarah J. Maas

cursebreaker

Berichten: 5476
Geregistreerd: 10-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-19 17:00

Het is idd wel belastend, maar ze proberen het zo minimaal mogelijk te houden.
Ik heb nu 2 behandelingen gehad verdeeld over een aantal jaar. Je moet het natuurlijk niet maandelijks doen. Bij mijn kliniek wordt er gelukkig absoluut niet verwacht dat je weer terug naar 'normaal' gaat. Bij sommige mensen is er geen weg terug en dan kun je gewoon onder behandeling blijven. Gelukkig maar, anders had ik een probleem, want ik zal nooit meer terug kunnen naar een gewone tandarts. Deze angst kom ik echt niet meer overheen. Met controles kijken ze bij mij dus ook alleen en doen ze ook nooit zomaar iets, tenzij nadrukkelijk afgesproken is/wordt wat er gedaan moet worden en of je dat met of zonder narcose wil.

““You could rattle the stars. You could do anything, if only you dared. And deep down, you know it, too. That’s what scares you most.”

― Sarah J. Maas


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annet_Dottie, Dancer, Freya101, Irma_Maandag, laughterline, laurabe, linoleum, lisanne87, Nathalie18x, Peony, Pluisje1998, Romeo2007, Safiera en 113 bezoekers