Hoe lang is een oude breuk nog te zien op röntgenfoto(mens)?

Moderators: Princesj, Mondy, Mjetterd, Polly, Hanmar, ynskek, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Daantj__
Berichten: 832
Geregistreerd: 15-08-08

Hoe lang is een oude breuk nog te zien op röntgenfoto(mens)?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-19 22:50

Ik loop al een tijdje rond met de vraag: Hoe lang is een oude breuk nu eigenlijk nog te zien op een röntgenfoto?

In dit specifieke geval gaat het om een vinger (geen idee of dat wat uitmaakt). Om een lang verhaal kort te maken. Er is bij mij een röntgenfoto gemaakt waarbij een oude breuk te zien is. Nu kan ik 2 momenten herringeren dat het gebeurd kan zijn. Ongeveer een jaar daarvoor, wat mij het meest logisch lijkt gezien de klachten die ik toen had. Of 15-20 jaar eerder, toen ik nog op de basisschool zat. Ik weet dat ik toen ook een ongelukje heb gehad met een vinger maar geen idee of het deze is.

Waarom ik het mij afvraag? Gewoon puur uit nieuwsgierigheid. En of mijn gevoel van een jaar daarvoor juist was. Daarnaast is mij ooit verteld dat botten zich heel goed kunnen herstellen en eigenlijk weer helemaal de oude worden in tegenstelling tot pezen etc. Maar goed of dat om functie ging of ook om de bouw/uiterlijk weet ik niet. Want huid heelt ook en herstelt in zijn functie maar littekens blijven. Dus kan mij voorstellen dat het met botten ook zo kan zijn.

Aangezien er allemaal verschillende mensen hier op bokt zitten. Zoals artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, dierenartsen, dierenartsassistenten of personen die deze vraag ook hebben gehad en wel gesteld hebben aan de arts. Vroeg ik mij af of iemand die kennis met mij wilde delen?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: axelendruif, Berdien, Eefsel2109, KimE, Kimmie25501, Little_Gift, MyChoice en 98 bezoekers